22 September 2014

# cerita family # jenjalan

Berjimba Di Hari Minggu Ke JPO

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Hari minggu hari kami sekeluarga berjimba bersama-sama walaupun anak yang kedua tu kerja...Awisy kalau bab berjalan ni memang dia suka dan seronok sangat...kali ni bawa Awisy jenjalan ke JPO Johor Premium Outlet di Kulai...


Memang terdapat banyak kedai-kedai berjenama di sini...pilih saja nak beli yang jenama apa Carlo Rino,Timberland,Adidas,Polo,Guess,Puma semuanya ada... pasti kita boleh buat pilihan dan bajetnya sendiri la sebab duit kat poket kita sendiri...


Memang best la kalau shopping kat sini...harga pun berpatutan dan sama juga harganya kat shopping centre di luar...


Awisy bab jalan mula-mula saja boleh tapi bila dah penat habis semua orang kena bertukar-tukar mendokongnya...


Papa Awisy yang selalu jadi mangsanya...kalau tak di dokong pasti menangis...inilah gayanya kalau dah penat berjalan..nak letakkan kat stroller memang Awisy tak mahu...

   
Awisy kena tinggal kat luar dengan papa dia...tak dibagi masuk itulah gayanya menjerit depan pintu mohon minta pintu dibukakan...dah mula nak meroyan la tu...


Mama Awisy pula kalau dah jumpa kedai kasut memang ada yang berkenan di hati boleh meroyan kalau tak beli heheheeeee...makin bertambahlah koleksi kasut mama Awisy...itu sebab Awisy pun banyak juga koleksi kasut mama Awisy la punya kerja...


Ini dia mama Awisy asyiklah test kasut yang mana berkenan...mula-mula mama layankan juga bila dah penat biarkan dia memilih sendiri...



Tu dia mama Awisy sibuk tanyakan kat papa Awisy pula mana satu yang cantik...mama pulak malas nak layan lagi terus layan instagram dan facebook pulak...lama sangat mama Awisy memilih akhirnya tak jadi beli sebab Awisy dah meroyan ajak balik....

p/s lain kali la datang balik...

6 comments:

  1. seronoknya berjimba sesambil mencuci mata di JPO mama...

    ReplyDelete
  2. Lain kali bagitahu mama Awisy kalau nak beli di JPO tunggu apa-apa hari perayaan. Biasanya kalau offer betul-betul rendah jiddan harganya. Macam Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia tempohari dia offer sampai 80% pun ada...

    ReplyDelete
  3. Hehe penat belek-belek tapi tak beli.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  4. wahhhhh nak ikut??? he he he...

    ReplyDelete
  5. zana tak pernah pergi jpo bila balik... nak pergi juga nanti.

    ReplyDelete