29 July 2013

# gaya hidup

Nak Nyawa "Candy Crush" Games Boleh...

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Kebanyakkannya kekawan mama sekarang ni semuanya sedang demam games 'Candy Crush' ni...games ni memang dah jadi berhantu buat semua orang bila dah mulakannya ! kemaruk tu jangan cerita la selagi ada nyawa selagi tu lah digunakan sampai habis langsung tak boleh berhenti...bila dah lepas level tertentu pasti akan bertambah happy sebab berjaya melakukannya...

ingat kekawan kerja lain kita nak kena buat juga yer ! jangan leka dengan penangan games berhantu ni...satu kerja pun tak boleh siap nanti...kekawan yang bermain games ni bagaimana agaknya yer...tiba-tiba je games ni buat orang jadi kemaruk bila dah mula terjebak dengannya dan ianya memang sedang hangat meletop sekarang ni...

bermain games ni sebenarnya memerlukan daya pemikiran yang cekap untuk menyelesaikannya...kalau sampai level yang senang memang terasa macam seronok je tapi bila terkena part level yang susah tu memang berhari-hari la tersangkut kat situ...bila dah kehabisan nyawa mulalah kita dok menebalkan muka minta nyawa kat kekawan di facebook...


kalau ada kekawan yang okay senang je dapat nyawa tu tapi kalau yang susah memang tak ada lah...jangan marah yer kekawan mama pun tergolong juga dalam permainan games ni memang ramai pun kekawan yang meminta nyawa dari mama untuk level seterusnya...apalah salahnya hanya tekan jer button send tu habis cerita...bukan susah mana pun nak bagi nyawa kat kekawan kita tu...

pada mama memberikan nyawa pada kekawan tu seperti menolong kekawan yang dalam kesusahan ! kita semua pun bermain dalam games yang sama apa salahnya tolong menolong sesama kawan yang memerlukan jadi permainan ini akan jadi lebih seronok jika kita semua sama-sama dapat menyelesaikan masalah disetiap level yang ada itu...okay selamat ber "Candy Crush" semua...

p/s bila la nak lepas level ni...

13 comments:

  1. anum dah stop lama da
    frust

    ReplyDelete
  2. Kalau nak dapat banyak dapat nyawa di HP , clear data kat application je. Tapi di PC Ty tak tahu la Mama.

    ReplyDelete
  3. Mama pun main juga ke? Saya terpengaruh dgn adik ipar :) main juga.. tp xde lah minta nyawa. Tunggu nyawa hidup sendiri :) kalau ada org minta nyawa. Saya bg je.. takde masalah pun. Seronok2 je main.

    ReplyDelete
  4. heehhe..boleh je search kat google..cara bk dpt unlimited life :P

    ReplyDelete
  5. SALAM MAMA..wah mama pon suka main game ni ya…pastu level mama dah banyakkkk..uwaaa..intan punya level baru berapa ja..intan main kat phone husband ja..donlod..huu

    ReplyDelete
  6. salam mama..dah lama tak main CCS nie..baru level 75 dah sangkut,tak lepas-lepas

    ReplyDelete
  7. mama, saya ada kongsikan di blog saya macam mana nak dapatkan nyawa tanpa bantuan rakan-rakan.. jemput tengok :)

    ReplyDelete
  8. hehe...terjebak jugak ya...minta kat akak ja..:)

    dok sangkut level 147 dh hampir sebulan dah..

    hishop utk tuan rumah

    ReplyDelete
  9. salam mama.. game ni dpat main d fb je ke? kempunan la gamaknya.. kita takde fb

    ReplyDelete
  10. saya jadi gila pasal game nie je.. huhu nasib bek xsampai mcm org lain,sanggup keluar duit men game nie.. hahaha

    saya dah follow mama,jemput singgah blog sayee.. ^^
    n jom join GA nie http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/giveaway-rekaan-sendiri-by-eymasu.html

    ReplyDelete
  11. hehehe..pandai mama main game..

    ReplyDelete
  12. Mieza kalau dapat online guna lappy hubby boleh la layan game ni.. Kalau guna lappy sendiri memang takde ler nak merasa main game.. Laptop dah season.. Asyik hang jer manjang.. Nasib baik masih boleh guna utk update blog.. Hehe..

    ReplyDelete
  13. remy sentiasa diblkg mama......he3

    ReplyDelete