23 July 2013

# info # info agama

4 Tangisan Ibu Yang Mesti Kita Syukuri

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...
Kita sering melihat ibu kita menangis bila dalam apa sekali pun dan diantara tangisan2 itu terdapat 4 tangisan yang sudah semestinya kita patut syukuri dan fahami...jom kita lihat 4 keadaan ibu menangis yang perlu kita syukuri...

1-Ibu menangiskan kerana takut mati dan tidak sempat memelihara anaknya sepanjang hayat.

2-Ibu menangis disaat melahirkan anak kerana tidak dapat mendengar tangisan anaknya.

3-Ibu menangis gembira semasa berjaya mengeluarkan bayi dari kandungan(dengan izin Allah SWT)

4- Ibu menangis gembira semasa meminta melihat bayi yang dilahirkannya dan menyusukannya.

Alhamdullilah semoga kita akan menjadi seorang anak yang benar-benar menghargai ibu yang melahirkan kita ke dunia ini...terimakasih buat ibu-ibu kita semua...


 

10 comments:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi di sini :)

    ReplyDelete
  2. saya sayang mak saya!!!(^_^)

    ReplyDelete
  3. tetiba rindu kat mak walau selalu jumpa...

    ReplyDelete
  4. kasihnya ibu membawa ke syurga... :)

    ReplyDelete
  5. salam mama,kalau boleh taknak tengok mak nangis...
    kali terakhir tengok dia nangis masa raya tahun lepas...pagi raya mmg confirm mak nangis bila anak anak salam mintak maaf..

    ReplyDelete
  6. syurga di telapak kaki ibu ^^

    fae dah click kat nuff ad tu. tapi x tau lah if my click tu counted in. just takut if pihak pengiklanan tu only kira click stats from m'sian je. ada masuk dalam stats x? fae bruneian btw ^^

    ReplyDelete
  7. Bukan sebarang tangisan kalau ianya dari seorg insan bernama ibu kan Mas.

    ReplyDelete
  8. rindu dengan mak kathy kat tawau...huhuhuhh..

    ReplyDelete
  9. Thanks for sharing mama.

    ReplyDelete