17 May 2013

# cerita grandmama

Berganti Juga Akhirnya 2

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum....

Hari tu mama ada menyebut hubby dan anak-anak akan memberikan mama hadiah sempena hari ibu tempohari ini linknya...hari tu mama masih tidak menyebut apa hadiahnya yang akan mama dapat.. okaylah hari ni mama nak bagitahu kekawan semua apakah hadiah yang mama dapat sempena hari ibu semalam hadiahnya adalah berupa barangan elektrik....

hubby dan anak-anak faham akan kesusahan mama untuk membasuh baju dengan mesin basuh yang dah uzur tu kisahnya kat sini...dah lama juga mesin basuh tu dah rosak tapi hubby tetap juga boleh membetulkannya semula bila dah elok semula mulalah sayang nak tukarkan dengan yang baru...

kali ni dapat juga mesin basuh yang baru dari hubby dan anak-anak menggantikan mesin basuh yang lama tu...agaknya hubby kesian tengok mama terpaksa menggunakan mesin basuh yang lama tu..sayang juga dia kat mama sanggup juga tukarkan mesin basuh ini...mekacih sayang sebab gantikan mesin basuh yang baru...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
inilah mesin basuh yang baru tu...nasib baik tak lama sangat nak tunggu stok yang baru ini..
save air dan save elektrik... 

p/s pemberi semangat nak basuh baju ni...

15 comments:

  1. wahhhh, bestttnya mama! selamat membasuhh.erkk, fiza nk tumpang basuh baju sekali boleh?hiksss

    ReplyDelete
  2. wahhh..bestnya dpt hadiah!!

    ReplyDelete
  3. wah... syok lerr.. mmbsuh pas ni.. :)

    ReplyDelete
  4. wow..ada mesin basuh samseng yang baru..hehehe..
    tahniah mama..cuma bila guna mesin auto ni kena hati-hati la dengan baju2 yang kita masukkan tu terutama baju budak2 yang terkena najis..

    ReplyDelete
  5. Wahhh tahniah mama! hihi

    ReplyDelete
  6. kak mas..kalau rasa malas malas atau tak de mood nak basuh ke..meh la antar dobi pink saya tu hahaha

    jauh ler pulak kan ;p

    ReplyDelete
  7. wahhhh nory pon rasa nak beli baru je, sebab mesin basuh yang sedia ada macam dah nak uzur je...heheh

    ReplyDelete
  8. save water & electric? baguslah tu :D boleh jimatkan penggunaan air dan elektrik ^^

    ReplyDelete
  9. Ohhh...
    Inilah hadiahnya tu ye....
    Senang keje Mama lepas ni kan... =D

    ReplyDelete
  10. wah bestnya dpt mesin basuh baru.. lps ni rajinla mama basuh baju.. hehehe

    ReplyDelete
  11. syukur mama.
    mama pergilah danga citi mall(dulu best world) ada pinggang mangkuk dari world kitchen sale 50%-80% jenama correl,coningware,vision,pyrex-17-19/5/13,ajak papa

    ReplyDelete
  12. wow...hadiah special tu mama....... memudahkan kerja......

    ReplyDelete
  13. mia memang pakai jenis samsung juga... full auto. senang... dari tahun 2007 sampai sekarang masih elok..

    ReplyDelete