Friday, April 05, 2013

Dilema Ni ! Nak Ke Tak Nak ?

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum....
Susah nak fikirkan hal ni !! Tak nak jaga kesian pula ! Nak jaga pula takut susah nak bergerak nanti...

Serba salah dibuatnya...sebenarnya kawan anak mama baru lepas bersalin dan dia minta mama tolong jadi pengasuh anaknya...

entahlah tak tahu nak jawab apa dan jawapannya pun masih belum diberitahu lagi...masih dok memikirkan dan ingin juga minta pendapat hubby dulu..

kesian pula bila tak nak jaga baby tu..memang kawan anak mama tu betul-betul mengharapkan sangat agar mama dapat menjaga anaknya nanti...



p/s dalam dilema ni...


22 comments:

  1. Memang dilema di mama. Istikharah lah ☺☺

    ReplyDelete
  2. kalau kak mas rasa tak terikat..boleh jer kak mas nak jaga..

    tapi kalau rasa macam nak kemana mana nnt macam ssh..terus terang scra baik dgn dia hehehe..insyaAllah dia faham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam diya...betul tu diya mekacih atas nasihat tu yer...:)

      Delete
  3. Assalamualaikum mama.. bagi iha serahkan jawapan sepenuhnya pada hubby mama ye.. mungkin dia lebih tau jalan yang terbaik kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam iha...betul tu kena tanya hubby kalau okay alhamdullilah...

      Delete
  4. kalau jaga baby yg baru lahir memang terhad sangat la aktiviti luar rumah nampak gayanya..

    ReplyDelete
  5. terpulang pada mama la...kalau mama rasa boleh handle, terima ja...kalau x, xyah terima...:)

    ReplyDelete
  6. ayoi.. betul kata Pinky Momma tu :) kalo mama takde terikat ngan tanggungjawab apa2 + suami mama benarkan, boleh lah mama jaga..

    apa2 pun, keputusan d tangan mama.. hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam haruno....betul tu mekacih yer...:)

      Delete
  7. kenapa xmengasuh? kalau baby mcm ni senang nak jaga. tido je memanjang. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam hana...inshaAllah kalau hubby izinkan...

      Delete
  8. kak mas kalau rasa tak boleh cakap je, terus terang

    ReplyDelete
  9. Pd saya, tolak secara baik.. kalau sy penat dah jaga anak2 time anak2 kecik, bila anak2 dah besar nak habiskan masa utk diri sendiri, x mau lagi dah jaga budak kecik, bukan x suka budak tp x da privasi dan masa utk diri sendiri.. kan?

    ReplyDelete
  10. kalau iffah baby kecik la senang jaga

    xbnyk ragam

    jaga utk semntara waktu la

    jgn sampai besa
    sebulan due semntara die cr tempat lain nk jaga kan?

    sian plak die tu

    mama pun suke baby kan?

    ReplyDelete
  11. Salam mama...
    Semoga dipermudahkan segala urusan...
    =)

    ReplyDelete
  12. Kalau tak mengganggu masa sekeluarga...boleh kot.

    ReplyDelete
  13. Memang dilema di mama. Istikharah lah

    ReplyDelete
  14. Salam kak mas..
    tnya pndapat hubby dulu macam mana, kalau rasa boleh menjaga baru bg tahu kt kwn tu kan :)

    ReplyDelete