Tuesday, March 12, 2013

Hubby Pula Yang Terkena...

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Baru beberapa hari lepas mama buat entry ini tentang pusat membeli belah yang salah punch harga yang sepatutnya...hari tu anak mama yang terkena tapi semalam hubby mama pula yang terkena pula...

Kali ini pusat membeli-belah Mydin Anjung Nusa Jaya pula...mama dan hubby telah ke bahagian barang-barangan dapur..pada mulanya hubby saja nak membeli kunyit dan cili api dan bila mama ternampak nanas teringin pula nak beli sebab dah terlanjur hubby nak timbang harga kunyit dan cili api terus hulurkan nanas tu kat hubby...

seperti biasa hubby beratur ikut linenya dan bila sampai turn hubby pekerja bangla tu timbanglah barang-barang tu macam biasa tapi yang tak betulnya harga nanas itu tersilap punch dari harga sebenarnya RM0.89 kepada RM2.50...

Hubby : "Kenapa u punch harga nanas ni dengan harga RM2.50?harga sebenarnya hanya RM 0.89 jer kan..."
Bangla : " ??????#*%$"
 (ambil nanas tu dan diletakkan ditepi kaunter dan 
dia terus punch harga untuk customer yang lain)
Hubby : "Why don't u change the tag?"
(masih buat tak tahu ) hubby dah mula berangin dan terus bertanya lagi..
Bangla : sambil ambil nanas tu dia terus koyakkan harganya dan hulur nanas tu pada hubby semula..
Hubby : : "Why? I just want u to put the new price tag thats all"
Bangla : "bayar depan sana, depan tahu harga.."
(sambil baling je nanas tu kat tepi)
Hubby : "betul-betul kurang ajar bangla ni"
terus berlalu dan menuju ke kaunter pelanggan sebab nak buat aduan...

hubby terus ke customer services untuk buat aduan...hubby menceritakan apa yang berlaku sebenarnya...hubby hendak berjumpa sendiri dengan MOD (Manager on Duty) hari tu tapi dia serahkan kes itu ke pada orang lain pula...lagilah berangin hubby mama dibuatnya...jadi hubby terus berlalu keluar dari kaunter tu...

setelah hubby keluar barulah MOD itu sampai...bila hubby ternampak beliau datang terus  dia meluru kepadanya dan bertanya...memang kena soundlah MOD tu panas telinga beliau mendengar komen hubby...rupa-rupanya sebelum ini pun ada kejadian yang serupa macam ni dan dengan bangla yang sama juga tapi lagi teruk kesnya dari kes hubby mama ini...  




p/s sama je masalahnya di mana-mana...

19 comments:

  1. saya pun pernah kena...sakit hati hari tu tak perasan balik rumah baru perasan harga kiwi sepatutnyer dalam 6 ringgit jadik dalam 12 hinggit ...dah banyak kali kena mcm ni...
    bangla tu kurang ajar betulkan..berlagaklak tu...

    ReplyDelete
  2. mesti hangin satu badan suami mama kan...huhu

    ReplyDelete
  3. tak muak ke MOD tu kena sound camtu? tukar je bangla tu ke tempat lain.. stor ke.. suruh dia buat keje susun barang je... kan?!

    ReplyDelete
  4. LAHHH... MENYUSAHKAN ORG JERLAH.. SY PULAK YG BACA EMOSI KEJAP.....

    ReplyDelete
  5. salam mama..memang tension kan dilayan begitu..

    ReplyDelete
  6. selalu check juga bila beli brg banyak2 takut sallah punch harga..rugi ooo....

    ReplyDelete
  7. bangla memg krg ajar.. nak skrg da tuntut gaji minima.. xsuka la org2 asing rmaia kat malaysia ne

    ReplyDelete
  8. hamboi kak, sakit hati baca.. entah apa-apa entah bangla tu. Tak sopan ..

    ReplyDelete
  9. biadapnye...dh lah dtg sini nk keje...xde etika langsung..

    ReplyDelete
  10. Mesti smp skrg hubby akak membara kan kalau buka cerita ni.

    ReplyDelete
  11. kakak ipar pn pnh kene
    dia nk beli telur padi..harga dlm rm2 lebih ar
    tetibe terpunch harga rm400...banyak tuuuuuu
    lama bena dia settle kat kaunter
    last2 dia x beli...
    tu kat giant tu...

    ReplyDelete
  12. susah kan..bila amik pekerja asing ..

    ReplyDelete
  13. saya yang baca ni pin panas kak...haihs....

    ReplyDelete
  14. sesuka ati dia jer kan..geram tau..

    ReplyDelete
  15. geram baca...nilah yg mbuat org sakit hati kan

    ReplyDelete
  16. dah la menumpang,, biadap pulak!

    ReplyDelete