Thursday, December 20, 2012

Hujung Minggu Di Rawang

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

N3 ni mama dah lama tersimpan dari minggu lepas lagi tapi masih tak juga dipostkan dan hari ni bila rindu tengok gambar cucu kesayangan mama ni barulah teringat nak postkannya...

Hujung minggu lepas mama dan keluarga ke Rawang untuk melawat cucu mama yang seorang tu rindu rasa di hati ini sebabnya dah lama tak tengok Awisy tu...dah semakin membesar semakin bertambah panjang akal dan nakalnya...


Awisy pun teruja juga nak berjalan agaknya bila mama pakaikan baju dia...diam jer pada mulanya tapi masing-masing tak siap lagi jadi Awisy terpaksalah menunggu..mula-mula okay la lama kelamaan Awisy mula dah nampak keboringannya.. semuanya masih tak siap-siap lagi mula la dia buat feelnya...

  
mulanya elok jer diam tengok grandma ambil gambar tiba-tiba jer tengoklah gambar kat atas ni Awisy dah mulalah buat feel dia...bising Awisy sebab lambat sangat menunggu yang lain-lain bersiap...


  kami semua bertolak ke Aeon Rawang kononnya nak makan KFC kat situ untuk celebrate ulangtahun anak mama tempohari tapi rupa-rupanya kat situ tak ada KFC hampalah jadinya..dah terlanjur kat Aeon Rawang ni kami window shopping jer kat situ...


tengoklah tu kasut Awisy pun dah nak terbuka dibuatnya rupa2nya grandma yang tersilap pakaikn masih ada lagi kertas penyendal di dalamnya...lihatlah gambar Awisy yang dok jeling mamanya macam nak bagitahu yang kasut dia dah nak tertanggal....patutlah masa pakaikan Awisy kasut tu terasa macam sempet jer rupa-rupanya ada benda di dalamnya...hehehehe


semuanya dok perhatikan papa awisy membetulkan kasutnya yang nak tercabut tu...bukan main suka lagi Awisy bila ada yang dah perasan kasut dia yang nak tertanggal tu...semuanya dok leka berjalan yer...


bila part ambil gambar bukan main suka lagi Awisy boleh gelak-gelak lagi tu...ikut mama die suka posing masa muda dulu...kihkihkih...


 Akhirnya dapat juga kami sekeluarga menjamu selera di KFC Rawang jer tapi hanya mama yang tak makan ayam hanya jamah sedikit jer mana yang boleh dimakan... 


macamlah mama ni makan ayam tu kan ! boleh plak anak mama letak kotak bucket tu depan mata mama...Awisy pun dah mengantuk tu dok mengamuk nak tido akhirnya tido juga di pangkuan mamanya...

p/s nak pi kenduri malam ni...

26 comments:

  1. wah bestnya tgk..keluarga bhgai...awisy pn dh mkin bsr dah..bulat ja muka comel dh..hh dkt ngn rawang jga mama :p

    ReplyDelete
  2. mama..rawang di mana tu.. memang selalu lepak kat rawang nie.. :D

    ReplyDelete
  3. mama kena panggil nenek dah ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. baby comel..tilam baby pun comel..:)

    ReplyDelete
  5. mata siap menjeling...bukan main lgi yer ank mama sorg ni...=)

    ReplyDelete
  6. salam kenal mama...cutenya baby awisy..gerammm

    ReplyDelete
  7. Ini mesti tesco rawang ni tk jauh ngan rumah AK di selayang..hehe

    ReplyDelete
  8. amboi..jelingan mata dia tajam betul..hehehe.. kfc rawang? dah dekat dengan tempat sy ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. oh cucu ke ingt anak.. eheheh comel2! ;D

    http://ainaasposa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. seronoknya mama dapat jumpa awisy.... dpt lepas rindu........

    ReplyDelete
  11. alahai comelnya awish. tak sabar lak nak ada baby sendiri ni.hehhe

    ReplyDelete
  12. Mama macam bukan nenek je fie tengok masih muda. hehe. Awisy nampak macam gegirl. hehe

    ReplyDelete
  13. Comelnya Awisy.. Dah besar dah dia.. Alahai, lapar plak tengok kotak ayam kepci tu pepagi buta ni.. =)

    ReplyDelete
  14. alahai cute dan hensem lah cucu mama ni...

    ReplyDelete
  15. salam mama.. makin comel la dia skang..

    ReplyDelete
  16. pandai ye budak ni posing... nak culik die boleh tak mama? hehe.. ok memmain jer... nanti x pasal2 jer...

    ReplyDelete
  17. amboi...cerdiknya awisy sekarang ni:p

    ReplyDelete
  18. Geramnya tengok Awisy..makin comel...err napa Mama x makan ayam

    ReplyDelete
  19. AEON Rawang memang port saya dan famili setiap bulan. :-)

    ReplyDelete
  20. laaaaaaa. gi kfc tapi tak mkn ayam. huhu. sian mama. ;)

    ReplyDelete