SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Dalam mama BW tadi terbacalah satu n3 yang menarik perhatian mama dan mama inginkan kongsikan pengetahuan ini dengan kekawan semua...

1-Bulu Kening
Menurut Bukhari,Rasulullah SAW melaknat perempuan yang bercukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening-Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

2-Kaki(tumit kaki)semacam hantu loceng
Dan janganlah mereka (perempuan)membentakkan kaki atau mengangkatnya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan-petikan dari Surah An-Nur Ayat31.
Keterangan:Menampakkan kaki dan menghayunkan atau melenggokkan badan mengikatnya dengan loceng sama juga seperti pelacur di zaman jahiliyah.

3-Wangian
Siapa saja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidung belang-petikan hadis Riwayat Nasaii,Ibn Khuzaimah dan Hibban.

4-Dada
Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka - Petikan dari surah An-Nur Ayat 31.

5-Gigi
Rasulullah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya Petikan dari hadis Riwayat At-Tabrani dan dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik yang merubah ciptaan Allah SWT -Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

6-Muka dan Leher
Dan tinggallah kamu perempuan di rumah dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu.
Keterangan : Bersolek (make-up)dan menurut Maqatil segaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

7-Muka dan Tangan.
Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasulullah SAW dengan memakai pakaian yang tipis Sabda Rasulullah SAW
"Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja,"-Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.

8-Tangan
Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya-Petikan dari Hadis Riwayat At-Tabrani dan Baihaqi.

9-Mata
Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya-Petikan dari surah An-Nur Ayat 31.
Sabda Nabi Muhamad SAW: "Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya.Kamu hanya boleh andangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram,"-Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad Abu daud dan Tirmidzi.

10-Mulut (suara)
Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik -Petikan dari surah AlAhzab ayat 32.
Sabda Rasulullah SAW:"Sesungguhnya akan ada umatku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan maka Allah SAW akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi,"-Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.

11-Kemaluan
Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin,hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka-Petikan dari surah An-Nur ayat 31.
Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu,puasa di bulan ramadhan menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya maka masuklah ia ke dalam syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya-Hadis Riwayat Al Bazzar.
Tiada seorang perempuan pun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah SAW-Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi,Abu Daud dan Ibn Majah.

12-Pakaian.
Barang siapa memakai pakaian berlebih-lebihan terutamanya yang menjolok mata,maka Allah SWT akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti-Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad,Abu D,An Nasaii dan Ibn Majah.

Petikan dari surah Al Ahzab Ayat 59 Bermaksud:
"Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu,anak permpuanmu dan isteri-isteri orang mukmin,hendaklah mereka memakai baju jilbab(baju labuh dan longgar)yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali.Lantaran itu mereka tidak diganggu.Allah maha pengampun lagi maha penyayang.

Sesungguhnya sebahagian ahli neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat.Mereka tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya,"-Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang,ketat/membentuk dan berbelah bahagian-bahagian tertentu.

13- Rambut
"Wahai anakku fatimah ! adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya,"-Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.