Friday, August 03, 2012

Dugaan Pagi Jumaat Di Bulan Ramadhan

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...
Dugaan di pagi hari Jumaat ini...start kete je dah tak boleh hidup bateri kete ni plak buat hal ! terpaksalah kena ganti yang baru juga ni !...semalam washing machine buat hal hari ni bateri kete ni plak memang dugaan di bulan puasa ni...

Allah memberikan kita musibah agar kita bersabar dan menghadapi dugaan dari NYA dengan sabar...dugaan ! dugaan ! moga dapat dihadapi dengan penuh kesabaran lebih-lebih lagi di bulan Ramadhan ni...Amin..


12 comments:

  1. Semoga redha dengan kejadian2 tu, InsyaAllah Allah akan beri mama rezeki disudut yg lain pula. Amin.

    ReplyDelete
  2. ada la hikmah tu. dpt bateri baru, washing machine baru ke... kereta baru ke haha

    ReplyDelete
  3. betul tu mama...nasib depan rumah..kancil dulu di klinik kesihatan...pergh...sakit jiwa orang bising..bukan datang tolong pun

    ReplyDelete
  4. Salam mama. Dugaan ni datang dari pelbagai cara kan. kadang-kadang kita tak perasaan pun itu sebuah dugaan. Huhu. Sabar je la ma. Mungkin ada hikmah juga kete tu meragam. Alang-alang boleh terus servis utk pulang beraya nanti kan =)

    ReplyDelete
  5. kalau boleh jump start tak payah ganti lagi..tapi later on still kena ganti gak la.. keta kami pun tak boleh start pagi tadi..tapi alhamdulillah godek2 boleh pulak..

    ReplyDelete
  6. dugaan mmg dtg dlm pelbagai cara.. mama dgn dugaan yg begitu... Queen pula di duga dgn cara yg lain tp tujuannya satu aje iaitu menguji kita...

    ReplyDelete
  7. Takpe la.. nasib baik tukar bateri je. Kalo kena tukar sparepart lain yg lagi mahal, lagi la sedih kan mama?

    ReplyDelete
  8. As salam mama...banyakkan sabar...sesungguhnya Allah memberikan sesuatu dugaan kepada kita kerana dia tahu kita mampu mengatasinya dengan sempurna. Insyaallah mama, ada hikmah disebalik setiap kejadian itu.

    ReplyDelete
  9. ngajuk la pulak kete tu...
    cuba bawak pegi carwash ke..
    pujuk balik...hahahaha

    ReplyDelete
  10. Allah bagi musibah ats hamba yang mampu tanganinya. :)

    ReplyDelete