Thursday, March 22, 2012

Spontan Khamis Lawak # 13....Lucut Pakaian

SALAM 1 MALAYSIA

Assalamualaikum semua...
Seorang konduktor bas memberikan arahan agar pemandu bas bergerak.

"Jalan ! Jalan ! Jalan daa..."
"Tunggu , tunggu dulu ! " terdengar suara seorang perempuan dari tempat duduk belakang bas itu.
"Tunggu la sampai semua pakaian saya turun..." kata perempuan itu.

Semua kepala penumpang menoleh ke arah perempuan itu,dengan harapan setinggi gunung Kinabalu yang perempuan itu akan melucutkan pakaiannya.

"Kenapa bang ! semuanya dok asyik pandang-pandang saya je bukannya nak tolong saya pun..." sambil perempuan itu menurunkan satu persatu beg-begnya dari bas tersebut.

Rupa-rupanya perempuan itu turun dari bas sambil membawa dua bungkus beg plastik besar berisi cucian pakaiannya yang baru diambil dari kedai dobi.

Semua penumpang tersengih sendiri,malu dan ada yang dok menelan air liurnya.

"Tak dapat tengok free show la, ingatkan ada pertunjukkan free show tadi..." kata seorang pakcik berkaca mata hijau sambil memandang keluar tingkap dengan perasaan frust.

"Kepala otak kuning betul la pakcik ni...lain kali tengok dulu jangan terus berfikiran yang tak senonoh memalukan aje.." kata perempuan tu berlalu turun dengan cepat dari bas itu.


Oleh itu jangan selalu berfikiran buruk sangka pada orang lain,kita sepatutnya melihat dahulu apa yang orang lain lakukan dahulu baru boleh menilaikannya...




p/s tak semua orang mempunyai otak kuning mcm tu...
                                                                        

12 comments:

  1. hahahahah, tah pape la pakcik tu kan....

    ReplyDelete
  2. Salam Big Mama,

    Betul tu kami sokong sepenuhnya...the moral of the story jangan terlalu memikirkan perkara yang negatif jadi ianya akan terbawa-bawa nanti yang menyebabkan kita sentiasa akan befikir negatif dulu daripada berfikir secara positif... :-)

    ReplyDelete
  3. ish pakcik tu
    tak senonoh
    hehee

    msj tu yg pntg :D

    ReplyDelete
  4. hahaha..bulat mata semua org ready nk tgk 'pakaian turun' hihi

    ReplyDelete
  5. he3...lain kali ckp biar ayat penuh...... dah tahu rakyat malaysia nie suka tang double meaning tu....

    ReplyDelete
  6. ish2...sempat lagi berfikiran kuning tu...haha~

    ReplyDelete
  7. HAHA. ade pulak nak bukak baju dlm bas. ke lautttttt pakcik tu. ;)

    ReplyDelete