Saturday, January 07, 2012

Nak Berlagak Plak Minah Ni...

SALAM 1 MALAYSIA

Assalamualaikum.....
Apa kau ingat kau sorang ke yang bayar roadtax kereta orang lain pun bayar gak perempuan...!!!!! dan tak perlu la nak tunjuk lagak kau kat sini...pegi la !!! orang tahu la kau awek cun kekonon nyer tapi x la cun mana pun cun lagi anak mak Limah sebelah rumah mama ni....bawa kete beso pun bukan kau punyer kot agaknya bapak kau yang punye....!!!!!

Apa ingat bawa kereta beso tu dah boleh la nak tunjuk lagak pegi la...!! yer la mama ni hanya bawa kereta cabuk pesona ni jer tak la sama dengan awak tu yang bawa kereta beso gedabak
tu sampaikan nak park kereta pun duk adjust berjam-jam...!!! hai perempuan kete kau tak luak mana pun tercuit sikit pun tak hanya macam nak kena langgar jer tapi dah nak kecoh macam nak rak nyer....kesian mama tengok muka yang cun tu jadi macam dah tak cun....!!!


Entah la perempuan sekarang ni kalau dah bawa kete beso sikit jer dah mula la nak tunjuk
lagaknya dengan spec kau yang beso tu orang lain tengok pun meluat....kenapa ek kalau bawa kete beso tak tunjuk lagak tak boleh ke...!kalau awak tu cun tapi perangai berlagak macam tu lagi la orang lain dok menyampah tengok tapi kalau muka pun cun kalau bawa kete beso tak berlagak n tak menyombong lagilah orang suka tengok tak adalah orang menyumpahkan...
kalau dah kaya tu ingat2la Allah yang memberikan kekayaan dan rezeki pada kau tu...!!!


Pada perempuan2 yang kat luar sana tu kalau dah dapat pakai kete beso tu janganlah buat
perangai awak yang tak elok macam tu orang lain tengok mesti tak suka punyer...biarlah
kita ada kete beso tapi perangai baik taksombong sedap sikit mata yang memandang dan orang lain pun akan respect kat kita balikkan...respect la kat orang lain jangan buat orang macam tu...




p/s indahkan kemanisan di wajah mu kerana ianya lebih indah kalau dipandang... 

34 comments:

  1. die guna hilux ke mama? ala...x bez ar pompuan cun guna keta beso....guna fairlady baru leh tunjuk lagak....xpun tumpang ladybird kumbang yg terbang tu

    ReplyDelete
  2. :O
    tapi tak citer lagi,, ape yang dye buat nie??

    ReplyDelete
  3. banyakkan sabar mama..ujian untuk mama tu dan untuk prmp tu juga... mama sabar mama dapat ganjaran pahala...

    ReplyDelete
  4. kalo dh jns ske menunjuk2 tuu, nk bwat mcm mane mama..sabo j laaa..limah p0n slalu jgk kne mcm tuuu, tp bkn paking tp tyme kalo selisih kt jalan yg sempit..sket p0n xbg jalan..alahaiii

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Mama

    kalau dia tak menyusahkan kita tak pa juga kannnn....

    ReplyDelete
  6. sombong dengan harta dunia, tak kemana kak!

    ReplyDelete
  7. garangnye mama

    sampai kene bace pelan2

    sbb takut termarah sama

    betul tu asal kete besa je belagak

    ReplyDelete
  8. wah..
    marah btuil mama kali ni yerk..
    padan muka minah tu.

    ReplyDelete
  9. sabar ye kak...tu ujian buat dia juga, ada kereta besar,muka cun..ujian kekayaan sebenarnya lagi berat dari kemiskinan..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum mama..
    marah nampak!! sabar ye ma mgkin dia baru test bawak keta 'beso' tu.. tu yg adjust berjam jam..hehe

    ( alamak CITRA pon bawak spesis keta 'beso' gak janganlah ada rasa riak dalam hati ya.. huhu )

    ReplyDelete
  11. cuba la buang perasaan bangga diri tu....tak ke mana pun...baru pakai kereta besar...da berlagak macam tu...aih....tak paham dengan perangai orang macam ni...

    ReplyDelete
  12. terkejut..
    masuk2 dah kena marah..
    hehehehehh

    ReplyDelete
  13. uik..marah betul mama ni. biasalah tu perempuan kan. fara pun bawak kete pesona jugak. kira besar jugak tu.hehe..

    ReplyDelete
  14. Bila bace entry mama , sy pun rase nk marah ..terasa aura dia =p .. paling tak suka dgn MANUSIA yg berlagak ..

    ReplyDelete
  15. @Yumida

    hehehehe...tahu x pe tapi berlagak...:)

    ReplyDelete
  16. @akuamir

    mama nak terlanggar kete die sbb nak masuk parking lambat jadi bilamama nak jln die undur tapi x kena lg pun...tu yg marah sgt...:)

    ReplyDelete
  17. @Santri T.P.I.N.I

    mmg sabar pun santri kalau x sabar dah lama kena perempuan tu...:)

    ReplyDelete
  18. @atuk

    waalaikumussalam atuk...tapi jgn la nak tunjuk lagak tu kat kita...:)

    ReplyDelete
  19. @Iffah Afeefah

    yer la kan baru jer bawa kete beso dah mcm tu agaknya kalau bawa kapalterbang ntah mcm mana plak...:)

    ReplyDelete
  20. @shark

    bukan die tahu pun mama marah die cuma merungut jer kat dlm kete...:)

    ReplyDelete
  21. @Ezad Skytech

    betul tu nape la jadi mcm ni kan...:)

    ReplyDelete
  22. @diana

    sori yer mama bukan marah awk...:)

    ReplyDelete
  23. @FaraLoveChoco

    besogak tapi kete die lg beso toyota vellfire....:)

    ReplyDelete
  24. @kis

    InsyaAllah dah hilang dah marah mama ni...:)

    ReplyDelete
  25. @fizafantagiro

    mekacih yer dah sejuk dah ni sbb hari pun dah mlm...:)

    ReplyDelete
  26. memang berlagak bila dah boleh bwa keta..mngada..kadang mnyampah plak nmpak..pdahal keta pn mak bapak punya,xtau nak bsyukur,nak blgak adelah..apa2 pun,mama sabar okey..hehe..:)

    ReplyDelete
  27. @Apple Pearl

    betul tu tak ada langsung sifat yg baik pun..:)

    ReplyDelete
  28. hayooo
    pestime ase nmpak mama marah cenggini
    hehhehe

    hayoo
    tapi kalau kene kat mimi hangin gak ni
    huuuu

    ReplyDelete
  29. @aimie amalina

    ntah la mimi tetiba plak naik angin mcm ni...:)

    ReplyDelete