Assalamualaikum semua..
Proses merebus telur akan dilakukn dan semuanya berjalan dengan lancar 2 biji periuk besar diperlukan dan segeralah kita memulakan operasi merebusnya ....150 biji mama jadikan ia telur pindang orang2 di Johor ni memang popular dengan telur pindangnya...sebenarnya proses membuat telur pindang ni amat2lah rumitnya jadi mama hanya membuatnya sedikit saja dan yang lain nyer mama merebusnya seperti biasa aja senang dan ringkas....kalau semuanya dibuatkan telur pindang alamatnya x siaplah nanti...
Satu periuk untuk rebus telur biasa jer...
telur pindang yang sedang direbus
p/s lepas ni proses membungkus pula....
16 Comments
dah lama tak makan telur pindang...kat kedah jarang org buat telur ni
ReplyDeletesalam mama.. wahh, semakin sibuk la mama ye.. sabtu dh majlis dh.. mama, nk telur pindang sebijik.. dh lama xmkn..
ReplyDeletedah lama x mkn telur pindang..
ReplyDeletenyum2..
Makan2 time..spagethi redah je la
wahh sedapnyeee telur pindang.. nak nasi ambeng mama
ReplyDeleteberapa lama proses buat ni!!..telur pindang sedap dimakan tapi agak leceh nak buat..perlukan kesabaran...kat selangor dah jarang2 orang buat...huhu.
ReplyDeletesedap ke ..cmner rasa?, itu masalahnya pcl tak penah cuba
ReplyDeleteberapa lama proses buat ni!!..telur pindang sedap dimakan tapi agak leceh nak buat..perlukan kesabaran...kat selangor dah jarang2 orang buat...huhu.
ReplyDeletesaya suker telur pindang
ReplyDeletesy tak pernah rasa telur pindang ni mama...hee~
ReplyDeleteda lme tak wat cmni
ReplyDeleteape tu? telur pindang? tak pernah dngar pun?
ReplyDeleterajinnya mama... telur pindang ni untuk majlis perkahwinan anak mama ya... semoga mereka kekal berbahagia kan..
ReplyDeleteweeee
ReplyDeleteselalu tgk, tapi x penah ase lagi telur pindang ni
weee
suke telur pindang...heee
ReplyDeleteniena xpnah mkn telur pindang tpi terimgin nk rasa..maaf mama xdpt hadir esok.... niena demam :(
ReplyDeletebelum penah try telur pindang...;d
ReplyDeletePost a Comment