Friday, August 12, 2011

Excited Betul Mama ni....Nak Jemput Otai Terkenal Blogger Ben Ashaari....

SALAM 1 MALAYSIA




Hari ini dah hari ke 12 kita semua berpuasa
sekejap je masa berlalu dan tak lama lagi
kekawan semua mesti sibuk dengan persiapan hari raya plak...
Macam mana dengan baju2 raya dah di tempah ke belum
atau beli yg dah ready made je...

Kalau ada yang nak ditempah mesti dah seawal2nya lagi dah di hantar ke
tukang jahit baju kan sbb kalau sekarang baru nak dihantar alamatnya
baju raya x siap la...
sesiapa yang nak beli ready made senang je petang raya pun masih boleh beli
sediakan je lah duitnya banyak2....
Rasanya tahun ni mama beli je kot baju yang dah ready made 
sebab lebih senang kan...

Tahun ni mama malas betul nak menjahit baju sendiri
lagi pun tahun ni persiapan untuk raya,
 mama buat yang simple je bukan apa
sebab mama sibuk dengan persiapan untuk majlis
perkahwinan anak mama yang sulung tu...

Macam-macam perkara mama nak buat dan yang nak difikirkan
mama berharap agar majlis itu nanti 
dapat berjalan dengan sempurna...
Gementarlah jugak rasanya sebab inilah 
first time nak buat majlis kenduri kahwin anak
perempuan sulung mama...
nak menerima menantula katakan...hehehe (mood suka)
Majlis tu nanti akan diraikan pada pertengahan bulan November
musim budak-budak sekolah bercuti..

Pada kekawan mama yang di alam maya ni mama harap kalau mama jemput
boleh x hadir ke majlis itu nanti..
Seronoknya kalau ada kekawan blogger mama kat sini yang dapat hadir pada
hari bersejarah itu nanti...
Tak pe kalau dah siap kadnya nanti mama akan postkan
kat sini buat jemputan kekawan mama semua yer...
Excited betul mama ni kan baru nak buat kenduri kahwin
jer dah kecoh ...

kenduri kawen anak yang pertama la katakan...(x biasa lagi)...
cewahhhh mama ni beria-ia nak jemput semua kekawan blogger die...
sapa la yang sudi datang jemputlah hadir ke majlis tu nanti
mama memang mengalu-alukan kekawan semua dapat hadir
memeriahkan suasana...
mama ingat nak jemput En.Ben Ashaari otai blogger kita tu
tapi takut plak dia menolak...hehehe
ada-ada aja lah mama ni tapi kalau dia sudi datang
alhamdullilah lah meriah lagilah suasana majlis tu nanti...
Boleh jumpa blogger2 yang berasal dari Johor...
hehehe....

   Kecik tapak tangan stadium MPJB mama bukakan
haha buat lawak plak mama tengahari ni..
Tapi x pe nanti bila kad jemputan dah siap mama nak hantar
satu kad jemputan kat blogger otai kita tu
En.Ben Ashaari tu kira okay x....???
Harap2 die sudi datang ke majlis tu nanti...
semangat betul mama ni nak suruh otai blogger kita tu datang...
Kalau nak datang apa salahnya ya x En.Ben Ashaari..(mood suka)..

Okaylah cukupla n3 mama hari ini...
nak pi siapkan barang2 untuk buat cenderhati majlis tu nanti
sambil tonton filem Karak...
Bye...





22 comments:

  1. amboi mama,,,sue xsangka mama yg nmpak muda ni dah nak terima menantu....awet muda betol la mama ni..actually nak tau jugak anak mam yg nak kawen tu umur berapa?

    ReplyDelete
  2. @suriani azwan

    salam suriani...ye su mama nak dpt menantu dah n umur anak mama yg sulung tu 24 tahun kenapa yer...:)

    ReplyDelete
  3. tahniah nk dpt menantu...try jelah jemput manalah th dia nak...

    ReplyDelete
  4. salam mama.. wah, dh nk dpt menantu dh.. jemput MK x?? huhu

    ReplyDelete
  5. @mizzkechique

    salam....thank mk...

    mizz mesti la mama jemput mizz datang nanti tau...:)

    ReplyDelete
  6. Tahniah mama dapat menantu pertama.

    Betul la tu debaran sebab pertama kali nak buat kenduri.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  7. @NA

    mekacih wina...nanti mama jemput datang yer..:)

    ReplyDelete
  8. Wah..dah nak terima menantu rupanya ye..Tahniah ye! Nampak muda lagi..:)

    ReplyDelete
  9. waaa,,
    nak terima menantu ma?
    weee..tahniah mama!

    ReplyDelete
  10. @aimie amalina

    mekacih aimie nanti jemput datang yer..:)

    nanti kad siap mama hantarkn..:)

    ReplyDelete
  11. mamaaaaaa


    nk jugak

    kitrg konvoi ngn papa ben skali haha

    ReplyDelete
  12. nanti blh cucu plak mama..tak leh panggil mama da..haha

    ReplyDelete
  13. @Iffah Afeefah

    salam iffah...

    nanti mama hantar kad jemputannya datang tau ngan papa ben sekali...

    suka mama kalau iffah,papa ben n kekawan yg lain dpt dtg...:)

    ReplyDelete
  14. @H.J

    salam H.J hehehe....

    cucu tu cucu jugak H.J
    mama tetap mama...

    ReplyDelete
  15. wah, nmpk gaya otai turun padang lah.. hbs lah along cmtue.. otai lg glamour dr pengantin.. hihi..

    ReplyDelete
  16. wah happynya...nak bertambah dah ahli keluarga mama...lepas ni time raya2 mesti lagi meriah :)

    ReplyDelete
  17. @izfanora

    hahahaha...otai turun padang alamatnya otai lebih glamor dr pengantin...:)

    ReplyDelete
  18. @iyan shazlind

    ye la lind happy pas ni tambah seorg anak lg yg pasti anak lelaki la ye...

    rasanya mmg lg meriah la kot...:)

    ReplyDelete