Saturday, July 30, 2011

SEGMEN BEN ASHAARI NAK TENGOK GAMBAR....

SALAM 1 MALAYSIA




Wah...!!!En.Ben Ashaari kita adakan segmen lagi
jom2 kita join okay...
Kali ini entrynya bebas dan kalau boleh kena letak
gambar yang menarik jugak...

Kali ini mama nak cite disebalik gambar ni...
Sebenarnya secara spontan gambar ni 
diambil semasa kami semua nak keluar, 
pada hari lahir mama tempohari....
anak2 mama
  nak belanja makan pada hari tu...
Mula-mulanya kami memanglah x tahu
bahawa baju yang kami pakai semuanya
bercolor warna-warni yang terang2 belaka...
 Kami menuju ke Restoran Piza Hut masa tu
  dengan perasaan yang gembira,
tapi bila masuk je kat pintu Restoran Piza Hut tu
seorang pekerjanya telah membukakan pintunya lalu menjemput
kami semua masuk ke restoran tu sambil pekerja tu
memberitahu mama bahawa keluarga kami hari ni kelihatan sungguh
meriah kerana memakai baju yang bercolor warna-warni....
Barulah kami semua perasaan yang sebenarnya
 color baju yang kami pakai hari tu sebenarnya
berwarna-warni dan sebab tu lah ia telah
  menarik perhatian semua krew2 restoran piza hut tu...
Kami semua ketawa bila memikirkan tentang itu bila
menjadi perhatian pekerja2 kat restoran Piza Hut tu...
Dan dek kerana keramahan kami dan pekerja2 tu 
kami jugak diberitahu bahawa color baju kami semua macam color
lampu traffic light cuma yang x ada hanya color hijau saja
kalau x memang dah sama macam lampu traffic light...
Kami semua gelak dek kerana percakapan pekerja piza hut tu
hahaha...
kan dah kena kata mcm trffic light tapi x pe lah
dari situ kami sekeluarga dapat memakan piza yang diorder tu dengan hati 
yang sungguh gembira kerana lawak jenaka dari pekerja2 tu semua...
Sehingga kami hendak beredar pun masih ada lagi 
pekerja di kaunter tu yang menggiat kami  
 sekeluarga.... 
Itulah peristiwa yang mama rasa 
amat mengelikan hati kami sekeluarga....

21 comments:

  1. nice story..
    saya singgah dan follow mama..
    Happy belated burfday~

    ReplyDelete
  2. lawak la mama nie. trapik lait pulak ye. haha

    ReplyDelete
  3. very colorful.. :)
    Singgah sini dr segmen Abg Ben.. :)

    http://lassierose.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-kenangan-terindah.html

    ReplyDelete
  4. very colorful.. :)
    Singgah sini dr segmen Abg Ben.. :)

    http://lassierose.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-kenangan-terindah.html

    ReplyDelete
  5. waaa.... meriah gitu.. yang penting kebahagian disamping anak2 amat lah bermakna.. kan mama?

    ReplyDelete
  6. cik sara: thanks yer dah follow mama nanti mama lawat blog blik...:)thanks wish besday mama...:)

    ReplyDelete
  7. along ayyan: thanks laway blog mama k..kelakar ker hehehe...:)

    ReplyDelete
  8. Lavender Lassie Roses:thanks lawat mama kat sini yer nanti mama lawat blik...:)

    ReplyDelete
  9. Semut senyum: thanks yer sbb lawat mama kat sini...itulah harta yg paling berharga bagi mama n hubby iaitu anak2...:)

    ReplyDelete
  10. salam...
    mmg colorful pn..menarik gmba ni..
    moga mama hepi slalu wif family..
    and salam ramdhan =)

    p/s: jemput singgh yer...hehe

    ReplyDelete
  11. mira:thanks mira mama pun nak ucapkn salam Ramadhan...:)

    ReplyDelete
  12. yg baju kuning tu umo brapa??hehehe..

    jom join segmen nak

    http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-sedut-banner-rakan-anda.html

    ReplyDelete
  13. Zamri: thanks coz lawat mama k...
    yang baju kuning tu anak mama yg bongsu umurnya tahun ni nak amik PMR..:)
    okay nanti mama gi tengok n lawat blog sekali yer...:

    ReplyDelete
  14. hahahaha xpepasal kne cop traffic light..kikiki..

    ReplyDelete
  15. Rossa alina: ye lah x pepasal kena cop traffic light apa nak buat terima jer la...hehehe.....:)

    ReplyDelete
  16. Hans:ye hans mak ngan anak dah sama tingginya...:)

    ReplyDelete
  17. anaztasias nora aira: saja jer suka2
    mengisi masa lapang...:)

    ReplyDelete
  18. Permata biru: thanks yer sbb dtg lawat blog mama...:)

    ReplyDelete