13 November 2017

# DIY

DIY : TAMPAL WALL PAPER LANTAI CORIDOR DEPAN RUMAH

ASSALAMUALAIKUM...
Ada saja projek diy yang mama nak lakukan..kali ni terfikir nak letak wallpaper kat lantai ruang coridor depan rumah mama ni...sebelum nak buat kenalah cari wallpapernya dulu....mama beli kat kedai Eco Mart jer...wallpaper murah jer tapi janji nampak cantik kat pandangan mata mama...okay mama dah beli 6 roll wallpaper berbentuk batu ni...


 Inilah 6 roll wallpaper batu sungai...


Inilah ruang koridor depan rumah mama yang akan mama tampal dengan wallpaper nanti... 


Kita snap gambar sebelum projek diy mama ni bermula...


Gambar sebelum projek diy...


Projek menampal wallpaper ini pun bermula...baru dapat menampal 1 roll wallpaper ni...kena buat slow-slow supaya hasilnya nanti lebih cantik... 


Alhamdullilah dapat juga menampal separuh dari koridor depan rumah mama ni..masih tak siap keseluruhan koridor depan ni...kena juga cari wallpaper lagi untuk tambahan...ambil gambar ruang yang dah siap ni dahulu...




Akhirnya siap juga projek diy mama kali ini...nampak sedikit kelainan pada pandangan mata mama la...nampak ceria sedikit dari sebelum ini...okay la janji ada kelainannya sedikit kat koridor depan rumah mama ni...lantai depan tak ada tiles kita tampal wallpaper jer la yer...



10 comments:

  1. wah..cantiknya corridor mama...bila gaknya nak sampai rumah mama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekacih eda...mai la datang rumah mama...bila2 nak dtg bagitahu jer yer...

      Delete
  2. Klu kna air rosak x....air hjn

    ReplyDelete
  3. nampak mcm real la batu tu mama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm real yer dilah...hari tu anak asuhan mama pun takut nak pijak...

      Delete
  4. Cantik..nmpak real je batu2 tu..murah n berbaloi-baloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lyafrina mmg mcm real n harga pun murah...

      Delete