02 October 2017

# makan2

TEST MAKAN NASI MUAFAKAT TAPAU BANGSA JOHOR DARI EJOHNG CONCEPT

ASSALAMUALAIKUM....

Cerita hari Sabtu lepas...hari lahir cucu mama jadi mama dan hubby pusing-pusing cari barang dan belikan hadiah untuk cucuanda kesayangan berdua tu...kalau beli satu memang tak boleh jadi carikanlah hadiah mereka sekali...kalau nak tahu hadiah apa untuk cucu mama tu bolehlah korang tekan sini...

Bila dah kepenatan memang dah malaslah nak ke dapur jadi mama suruh hubby beli nasi bungkus jer...jadi kami mencuba beli Nasi Muafakat Bangsa Johor ini kat Restaurant Ejhong dalam taman mama ni juga...nak juga mencuba merasa menu yang disediakan...


Inilah menu lauk ayamnya...masak lemak ayam...rasanya boleh tahan juga...okaylah untuk student yang nak save bajet makan tengahari...


Yang ni pula menu daging masak kicap untuk mama...no bad rasanya boleh dimakan...cuma rasanya macam menu masakan untuk nasi ambeng jer...kalau ada mee goreng dan sayur goreng memang dah kena tu...rasa daging masak kicapnya ini pun okay daripada daging briyani yang tak ada daging tempohari tu...kalau yang tak tahu ceritanya nak tahu bolehlah tekan sini


Inilah Nasi Muafakat Tapau Bangsa Johor yang dijual dengan harga 3 bungkus RM10..memang murah siap disediakan air mineral sekali...kiranya harga nasi bajetlah ni...taklah mahal dan taklah murah sangat...sederhana untuk student yang save bajet makan tengahari...kalau boleh letaklah sayur sedikit pun dah okay rasanya... apa


3 comments:

  1. selalu nampak tapi tak penah try lagi mama.. boleh tahan la tgk lauk nya sesuai ngan bajetnya kan.. maybe next time boleh try beli sini...

    ReplyDelete
  2. wah...sedap eh mama....nak pegi jauh sangat...

    ReplyDelete