JIRAN TETANGGA

Thursday, January 12, 2017

Private Pool Jadi Idaman..

ASSALAMUALAIKUM...
Cantik-cantiknya deko kolam renang di bawah ini...teringin juga nak ada kolam renang di rumah macam ni...tapi apa kan daya ! rumah sekangkang kera tang mana nak letak kolam renangnya...kolam mandi Darwisy yang biasa tu bolehlah..mama ni hanya mampu berangan-angan mat jenin jer la...entah bilalah dapat rumah besar yang ada private pool macam ni agaknya...kolam renang sebegini memang memerlukan tapak ruang yang besar untuk membuatnya..jadi jomlah kawan-kawan kita tengok gambar jer la yer...kita menjamu mata sekejap dan berangan-angan jer la yer...
















p/s berangan jer la yang mampu...

6 comments:

  1. syok kan kalau ada kolam kat rumah kita..saya pun hanya mampu berangan gak..takdak ruang nak buat kolam..huhuhu

    ReplyDelete
  2. alahai mama...kita pun teringin nak ada pool sendiri...tapi xtaulah nak letak belah mana...pool letak ikan pun boleh la,....haha

    ReplyDelete
  3. Mas... kakak nak cerita panjang sikit jgn marah ye.

    Jiran kakak lecturer dan suaminya kerja bukan di M'sia. Bila duduk tak sama last suami menikah lagi tanpa kawan kakak ni tahu. Tapi dunia kecik. Sewaktu dia visit suami dia dgn si anak (konon nak suprise) baru tahu suami dia ada isteri lain di sana. Masa terbocor rahsia suami dia dgn isteri barunya mandi di swimming pool. Bila balik M/sia dia macam fobia dgn swimming pool. Nak tahu apa dia buat dgn swimming pool dia? Dia reconstruct jadikan size kecil dijadikan kolam ikan. Sekarang dia bela ikan baaaanyak sangat.

    ReplyDelete
  4. Memang best kan... Bebas bila2 masa nak mandi... Asal panas jer terjun... Tapi tu lah memerlukan kawasan yang luas...

    ReplyDelete
  5. nak maintain tu banyak juga belanja. sebulan maybe around rm200++ utk maintenance

    ReplyDelete

GRANDMA ON PAPER

GRANDMA ON PAPER