JIRAN TETANGGA

Tuesday, June 2, 2015

Boat Noodle Makan Sampai Kenyang

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum..
Rasanya itulah perkataan yang paling sering disebut-sebut bila makan kat Boat Noodle ini...kalau makan satu mangkuk mee katsekali lamamang belum tentitisi ketam tekak mama la kenyang perut lagi mesti kena makan sampai mangkuknya bertengkek-tengkek barulah terasa kekenyangannya tu...kena la perasan makan ala-ala kat Siam kalau duduk di sini barulah dapat rasa feelnya...

Mekacih Sis Lin atas undangan ini yer...dapat jugalah mama merasa makan di Boat Noodle kali ini...satu family mama angkut pergi join sekali..selalunya nak pergi try juga tapi tak pernah jadi...kali ini dapat juga kami sekeluarga merasa makanan Siam dan berada di dalam Boat Noodle ini...lain kali bolehlah pelawa kami lagi yer...kalau dapat makan free laju jer mama ni kan...
Ada beberapa menu yang baru untuk para pengunjung merasainya..memang terbaik la dapat merasa menu baru dari Boat Noodle ini...

Kra-Pow Chicken Rice Rm 11.90...Memang sedap nasi ini...ada nasi dan daging ayam yang dicincang ...rasanya pedas sedikit...bila makan macam ada rempah kari pulak rasanya...ikut tekak yang merasanya la...mungkin memang ada rempah special di dalamnya...

Bangkok Omelet with Sood Yut Rm11.90....Macam nasi goreng pattaya pun ada...tapi yang ni dalamnya adalah nasi putih dan diletakkan telur diatasnya..yg tepi tu sosnya tapi lupa nak tanya apa bahan sosnya tu...

Yum Meat Ball Rm 8.90...Yang ni pun sedap juga rasa dia pun spicy juga...macam ada rasa limau pun ada masam-masam sedikit...mungkin disebabkan hidangan Siam kan memang suka ada perasa yang masam...mungkin tekak mama la suka makan yang ada perahan limau...

Yum woon Sen Rm13.00...yang ni pun sedap dan pedas tapi tak la terlalu pedas sangat...kalau makan dengan nasi putih memang kena macam makan kerabu pulak...di dalamnya ada fishball, isi ketam, udang , sotong...

Yun Mama Rm8.50...menu ini ada macam maggi dalamnya tapi bezanya yun mama ni ada jejari ketam, hotdog dan cili...mama suka makan yun mama ni...

Grilled Chicken Meat Ball Rm4.90...memang sedap rasanya....

Grilled Beef Meat Ball Rm5.90...yang daging ini pun sedap ditambah rasa sosnya itu...

Ayutthaya Thai Rice Noodle Rm1.90...Yang noodle ni ada dua jenis sebenarnya tapi mama rasa yang beef saja yang ayam tak pula diorder malam tu...mee ni la yang jadi feveret kat Boat Noodle ni...siapa yang makan mee ni tu yang mangkuk jadi bertengkek-tengkek bila makan banyak...

Inilah di antara menu feveret air yang ada di Boat Noodle...
Ice Blended Green Tea Rm8.90...
Thai Ice Tea Rm6.90...
Ice Blended Thai Coffee Rm8.90...
Ice Blended Coconut Rm8.90...
Di antara menu air yang diatas ni mama lebih suka dengan Ice Blended Green Tea dan Thai Ice Tea tu...tapi semuanya memang sedap aja rasanya...kalau suka memang boleh order semuanya...


selepas makan akhir sekali kami semua dijamu dengan pencuci mulut yang ada di Boat Noodle ini pula...kuih tako namanya tapi mama lebih senang panggil kuih tepung pelita jer sebab rasanya sama saja...

Inilah dia orang kuat Boat Noodle Isma dan bosnya yang sememangnya peramah...terima kasih diucapkan buat mereka...bilalah nak perhabiskan baucer yang kami terima tempohari...kena cari hari yang sesuai untuk ke Boat Noodle lagi...

Antara kawan-kawan blogger yang hadir malam tu..tapi blogger Ayu dah balik awal pada masa ni...terima kasih buat blogget Sis Lin sebab invite mama dan family join sekali...kalau ada lagi bolehlah jemput mama lagi yer...pada yang nak mencuba bolehlah datang ke cawangan Boat Noodle yang ada dan terdekat di tempat kita...boleh juga ke 

1-Empire Damansara, GO3a, Heritage Lane
2-The School at Jaya One, P2, Same Floor as Cold Storage
3-Ikon Cheras, G Floor
4-Berjaya Times Square, Level 2
5-Publika, Block C5, Level G3, Lot 30a
6-Sutera Mall, Johor Baharu, L2-550C
7-Gamuda Walk, Kota Kemuning
8-Klang Parade, 5th Floor
9-D'Pulze Cyberjaya

5 comments:

  1. Lama x berkunjung... datang2 tgk ada mee lazat,.. nyum nyum nyum

    ReplyDelete
  2. uwaaaa..... sedapnyaaaaa. huhu

    ReplyDelete
  3. Dalam banyak2 tu sy berkenan kra-pow chicken rice

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi try makan kat Boat Noodle ni..
    kena cuba ni..

    ReplyDelete

DUIT TABUNG