JIRAN TETANGGA

Tuesday, June 23, 2015

Alhamdullilah !! Awisy Bakal Dapat Adik???

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Hari minggu lepas anak mama baru saja buat scan kandungannya yang telah berusia 26 minggu...mama dan hubby ikut sekali ke klinik tu..ingatkan tak ramai orang yang berada di klinik tu tapi rupa-rupanya ramai sungguh yang masih menunggu untuk membuat pemeriksaan..disebabkan rekomen dari kawan mengenai kelebihan doktor di klinik ini terpaksa jugalah tunggu untuk buat scan 4D disini..klinik ini terletaknya di Gelang Patah Johor jauh sikitlah dari tempat mama ni tapi disebabkan baik tu yang sanggup datang juga...disebabkan ramai sangat mama dan hubby bawa Awisy menunggu dalam kereta saja..


Terbukti memang bagus sungguh layanan doktor perempuan tu..terlupa pulak namanya...anak mama pun memang amat puas hati atas layanan yang diterima dari doktor perempuan itu..setelah 15 minit membuat pemeriksaan anak mama keluar dari bilik doktor itu dengan perasaan puas hati..casnya pun tidak la mahal sangat dan berpatutan.

.Alhamdullilah !! jangkaan yang tepat...adik Awisy nanti dah tahu jantinanya...Awisy bakal mendapat adik perempuan...patutlah apa jua yang disukai oleh Awisy semuanya berkaitan dengan baby girl...Awisy kalau pilih barang mesti nak pilih warna pink,baju pink,mainan pink apa sajalah mesti pilih color pink rupa-rupanya Awisy bakal mendapat adik perempuan tak lama lagi...bersyukur mama tak lama lagi dapat lagi seorang cucu perempuan pula...

Bila dah tahu jantinanya lebih senanglah nak shopping baju baby nanti..dah boleh cari baju baby girl dengan color pink..eloklah sangat tu mama dah ada sepasang cucu rupa-rupanya ni...tak sabar nak tunggu bulan 9 nanti...sambut cucu baru dengan besday Awisy yang ketiga sekali..kedua-dua cucu mama lahir pada bulan yang sama juga..In sha Allah semoga semuanya berjalan dengan sempurna dan dipermudahkan Allah hendaknya...

Kalau ada rezeki dulu mesti ada dua baby kembar di rumah mama..baby kembar tak seiras seorang lelaki seorang perempuan..umur baby boy tak panjang dalam kandungan anak mama..mungkin si abang mengalah dengan adik gegirl ni agaknya..dah tak ada rezeki nak dapat kembar kali ini..walaupun satu dah mengalah alhamdullilah yang seorang lagi membesar dengan sempurna walaupun kecil sedikit kata doktor...janji baby sihat dan sempurna itu sudah buat kami sekeluarga bersyukur sangat..masih terasa kehilangan kembarnya tu...

kisah kembar 1
kisah kembar 2


p/s tak ada rezeki nak dpt kembar..


11 comments:

  1. Wahhh, congratsss untuk family mama, bakal dapat princess tak lama lagi...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, tahniah mama ! zaza tumpang gembira.. lpas ni awisy ada geng main ler hehe..

    ReplyDelete
  3. yeayyy..tahniah mama..dh sepasang nt..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..tahniah mama..happy for you.

    ReplyDelete
  5. hihi...smoge selamat sumenya nnti :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah......
    awisy pun nak dpt adik juga......tahniah....

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum mama..lama tak singgah sini, tup tup nak tambah cucu lagi...tahniah dari pcl sekeluarga. selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  8. Wah tahniah ye berita gembira tu ... Blogwalking time and done follow ur blog. Jom sertai 1st GA di blog saya.Ada hadiah menarik untuk dimenangi :)

    ReplyDelete

DUIT TABUNG