JIRAN TETANGGA

Thursday, March 19, 2015

Ada Tinggakan Nota Pesanan

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Baik sungguh abam pos laju ni...bila mama tak ada kat rumah dia sanggup tinggalkan jer barang tu kat depan rumah...siap ada note yang ditinggalkan sekali...nasib baik juga la ! tak payahlah mama nak pergi pickup barang tu kat poslaju lagi...

Ada kebaikkan dan ada juga keburukkannya kalau terjadi kes yang begini...kebaikkannya senang pada kita tak payah nak pergi ke pejabat pos laju lagi nak pick up barang...dan keburukkannya pula takut-takut kehilangan barang tu tanpa kita sendiri yang menandatangani surat penerimaannya tu...

Mungkin kes mama ni terjadi sebab mama dah kenal dengan abam pos laju tu...sebab dia yang selalu dan dah biasa hantar barang online kat rumah mama ni agaknya....apa-apapun biarlah otak mama ni berfikiran positif jer la...tak payah nak pikirkan yang lain lagi...barang tu pun dah diterima...

p/s fikir positif jer la...


4 comments:

  1. senang la...abg pos tu pun paham :p

    ReplyDelete
  2. hehehe. comey je abam posmen. saya punya abam tu selalu call je sebab selalu takde kat rumah bila dorang datang. selalu dorang cakap "akak, saya sorok belakang tembok ye" hahaha.. macam dah paham sebab dulu penah suruh dorang sorok kat situ.

    http://myraanneba.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. selalu jer jugak mr gdex buat mcmni.. klu dah kenal ok lah.. :D

    ReplyDelete

DUIT TABUNG