24 October 2014

# Muhamad Darwisy Zulkarnain

Darwisy Yang Rajin Menolong

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...
Salam Jumaat...

kalau kita buat sesuatu ada saja dia nak mengacaunya...apa yang kita lakukan Darwisy pun nak juga...grandma nak pasang almari kecik ini pun dia dah mula juga ambil dulu skru drivernya...


Beria-ia Darwisy hendak melakukannya sendiri...pandai cucu grandma sorang ni rajin dia nak menolong grandma yer...bagus kalau macam ni kena biasakan diri Darwisy dengan sikap rajin dan tolong menolong...dah besar nanti senang grandma nak minta tolong buatkan sesuatu kerja yer...


Budak-budak memang seronok melakukan sesuatu perkara yang baru pada mereka...apa juga yang kita lakukan mereka akan terus ingin membuatnya sendiri...beginilah caranya mereka akan tahu bagaimana menggunakan sesuatu alat itu...urat saraf minda Darwisy dah mula berkembang sekarang ini...inilah masanya kita perlu memberikan ruang untuk mereka memantapkan lagi daya pemikiran yang baik dengan melakukan perkara-perkara yang baik pada mereka....

p/s mood gembira...


5 comments:

  1. samalah dengan anak-anak saya mama
    apa saya buat, diroang nak buat juga
    saya tak larang, saya tahu mereka sedang belajar dari apa yang mereka tengok =)

    ReplyDelete
  2. Alert aje akan. Nampak org guna screw-driver kana pada screw dia pun apa lagi mesti nak buat yg sama. Janji dpt cecahkan hujung screw-driver kat screw itu pun dah rasa seronok sangatlah tu:)

    ReplyDelete

  3. Halo Amalina
    Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    Dewi

    ReplyDelete
  4. Kanak-kanak memang begitu, suka menolong tapi tak tahu sebenarnya apa yang ditolong..;)

    ReplyDelete