28 January 2013

# blog

Timbang Berat Blog Kita

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Dalam mama BW tadi ke blog Fieda terbacalah n3 terbaru Fieda ini dimana dia dah pun mencuba menimbang berat blog beliau...jadi mama pun ingin juga memcuba menimbang keberatan blog mama...pada kekawan yang teringin nak cuba timbang blog tu bolehlah mencuba yer...pada yang ingin mencuba menimbang tu tekan sini....


percubaan pertama mama menimbang dan inilah hasilnya loadingnya agak lambat juga...susah juga kalau macam ni takut kekawan mama yang singgah ke sini akan terasa lambat loading pula blog mama ni jadi mama pun cubalah membuang widget yang kurang perlu kat sidebar tu... 


mama memcuba sekali lagi dan hasilnya sudah berkurangan masa loadingnya...inilah hasilnya yang kedua sudah berkurangan beratnya dan teringin nak mengurangkan lagi masa loading blog mama ni...cuba buang lagi widget yang masih ada dan nak mama telah mengeluarkan gambar-gambar mama kat sidebar tu dan hasilnya memang memberansangkan....


inilah hasil ujikaji yang ke tiga dan hasilnya memang lagi bestlah... kiranya okay juga masa nak loading blog mama ni...jadi taklah lama sangat kekawan nak tunggu masa loading blog mama ni nantikan...jom kekawan kita mencuba menimbang berat blog kita semua yer...

16 comments:

  1. rasanya masih berat lagi tuh mama...perlu diet lebih lagi nih...:)

    ReplyDelete
  2. masih berat lagi tu mama...boleh lagi dikurangkan. apa2 pun tahniah ya mama. bukan senang nak buang...

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  4. remy dah check....remy punya 0.6 second

    ReplyDelete
  5. blog ringan mmg seronok je nk BW..tp kdg2 bkn berat sbb widget tp sbb intnt mmg slow thp siput..eiii geram..

    ReplyDelete
  6. that y Queen x letak widget kat blog... dah lama x menimbang ni.. lps ni bole la cuba2 timbang

    ReplyDelete
  7. Sy pernh timbang jugak...dan didapati blog sy agak berat capacity dia...kalu mama singgah blog sy harap2 mama dpt maklumkan bagaimana blog sy tu loading cpt atau lmbt yer...tq mama

    ReplyDelete
  8. alhamdllah shida pn berat juga berat blog huhuu..

    ReplyDelete
  9. blog mama masih berat lagi....selalu jugak masuk sini...di sebabkan loadingnya lama saya pangkah....huhuhu...sebab saya nak cepat....hihihi

    ReplyDelete
  10. oh, nak try timbang jugaklah :)

    ReplyDelete
  11. Cheqkaq 0.11scnd..ok laa tu kan..hehe

    ReplyDelete
  12. dah timbang ari tu.boleh la.. '',

    ReplyDelete
  13. hehe. dh cube timbang jugak aritu dari blog kak fieda. hehe.

    ReplyDelete