09 December 2014

# cerita family # jenjalan

Window Shopping Tapi Beli Juga

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Dah petang baru nak update entri...kenapalah susah sangat nak buat entri ni...bukan susah mana pun tekan jer punat keyboard ni teruslah ada ceritanyakan...yer la nak tekan tu memang senang tapi nak buat entri yang menarik tu yang jadi masalahnya...

Hari ni lepas masak jer dah kena hantar anak pi ke kelas...jadi masa nak duduk diam depan laptop ni memang susah la sikit...lepas dah hantar anak ke kelas boleh pulak tu jenjalan sekejap ke Tesco Mutiara Rini sebelum amik anak balik dari kelasnya nanti..saja jer nak menghabiskan masa sambil tunggu masa anak mama balik...

Bukan ada sangat benda yang nak dibeli tapi just window shopping jer...al-maklum la Tesco baru dibuka kena survey juga keadaan dalamannya tu..memang selesa la Tesco ni tapi nak pergi ke food courtnya tu yang ada masalah ! memang tak bestlah ! terasa macam sempit sangat foodcourtnya last-last tak jadi nak minum kat situ...dah lah ramai orang kat situ ! lagilah rasa tak selesa buat pening kepala jer...

Bila nak keluar jer boleh lagi sempat menyinggah ke kedai DIY...kedai baru memang banyak barang yang baru-baru jugakan...masuk ni pun sebab nak tengok barang-barang kat sini...memang best sangat kalau dah masuk kedai DIY ni macam-macam benda yang menarik hati..kalau ikutkan hati memang ada jer benda yang hendak diangkat tapi bila memikirkan ada benda lain yang lebih penting biarkan jer la lain kali boleh datang lagi...

satu jer benda yang mama memang perlu buat masa ni sebab senang nak cuci kereta...span yang ada pun dah lunyai jadinya...nampak sangat rajin basuh keretakan...hehehee apa-apa jer la kan...inilah bendanya yang berjaya dibawa balik kali ni iaitu span basuh kereta jer...wawawaaaaaa jadilah yer...

ini saja benda yang berkenan di kedai DIY hari ni...

p/s lepas ni lagi la rajin sangat nak cuci kereta...

7 comments:

  1. Suka pergi D.I.Y ni sebab boleh borong macam2 barang.

    ReplyDelete
  2. mrDIY memang seronok membeli sebab murah harganya kan... terkena je ye mama hehe :)

    ReplyDelete
  3. hahaha beli ni pun nak pakai jugakan. bukan terbiar2 pon huhuhu

    ReplyDelete
  4. kalau masuk DIY tu tanpa beli brg saja sgt la..pantang betol..pantang tengok..hihi

    NadiaMansor menulis tentang.. : Tips Cepat Timbang Cahaya Mata

    ReplyDelete
  5. lepasni kereta sentiasa berkilat lah haha :D

    ReplyDelete
  6. Ok DIY ni pevret Mr.H kite.. suke noooo lah die nak g DIY ni mcm 2 la die nak beli heheheh..

    ReplyDelete
  7. window shopping tak leh bawak money...hihi

    ReplyDelete