LAYAN ANAK-ANAK DI HARI CUTI

January 02, 2019

ASSALAMUALAIKUM...
Layan Anak-Anak Di Hari Cuti | Minggu ni anak yang bongsu mama ni boleh dapat cuti mingguannya pada hari Sabtu dan Ahad,sama dengan hari cuti kakaknya oleh itu macam-macamlah plan yang nak dilakukannya...kebetulan hubby ada kerja kat luar jadi mama ikutkan jer la anak-anak berjimba bersama...arah tujuan pertama anak adalah ke branch Shaklee, beli stok barang yang customer order dan selepas tu cod barangannya terus...

Selepas dah cod barang, anak plan nak makan tengahari jadi kami terus ke Soul Thai di Aeon Bukit Indah untuk menjamu selera...mama ikutkan jer mana saja tempat yang dia orang suka untuk menjamu selera..janji perut kenyang,bila dah kenyang baru best nak jenjalan...

Makanan pilihan anak adalah tom yam campur dengan nasi putih.
Ini menu yang mama order,tak tahu apa nama menunya tengok rupanya macam sup sayur jee...anak yang rekomenkan menu ni, jadi cubalah juga...nasib baik rasanya boleh diterima oleh tekak mama ni,kalau tidak memang rasa rugi jer bila order tadi...
Anak mama suka makan fish kek goreng ni,sedap katanya...bolehlah juga dimakan janji ada rasa sedap kat tekak..
Kuew tiaw lakna menu pilihan anak bongsu mama...nampak menarik juga tapi anak mama tak suka dengan rasanya..
Lepas makan sempat juga snap gambar dengan anak bongsu mama ni...
Bergambar juga dengan anak kedua mama ni pula..bila perut dah kenyang sedap sedikit nak berjalan berwindow shopping sekejap...round-round ronda Aeon Mall ni...seronok rasanya sesekali dapat spent time dengan anak-anak..

p/s jarang nak dapat cuti hari yang sama..


You Might Also Like

5 000 jiran datang mendoakan mama

  1. terbaek.. dah mula sekolah dah. :)

    ReplyDelete
  2. SELAMAT TAHUN BARU 2019
    BESTNYA JJCM

    ReplyDelete
  3. sesekali dapat berkumpul kan ma,mesti happening

    ReplyDelete
  4. quality time dengan keluarga adalah moment paling best =)

    ReplyDelete
  5. makanan, restoran kena pulak dgn org2 tersayang~ alhamdulillah

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete