11 December 2018

RIANG RIA CUTI SEKOLAH DI KL TOWER

December 11, 2018 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗥𝗜𝗔𝗡𝗚 𝗥𝗜𝗔 𝗖𝗨𝗧𝗜 𝗦𝗘𝗞𝗢𝗟𝗔𝗛 @𝗞𝗟 𝗧𝗢𝗪𝗘𝗥! 📣

Dah ada plan untuk anak-anak anda sempena cuti sekolah ni? 🤔

Kalau belum jom lah beramai² memeriahkan lagi Program Riang Ria Cuti Sekolah kami @menarakl! 🤩

Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anak-anak anda antaranya:-
.
.
▶️ Aktiviti harian untuk kanak-kanak
▶️ Cuti-Cuti Bersama Mak Cun
▶️ Pertandingan Memasak
▶️ Kem Motivasi
.
.
dan banyak lagi! 😍

Menarik kan?

Apa tunggu lagi? Jom bawa ahli keluarga anda ke KL Tower! 🤗

Datang jangan tak datang tau! 😉

#menarakl #menarakualalumpur #kltower

10 December 2018

SEVEN ELEVEN "KAMI JADI GILER"

December 10, 2018 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

'Crazy deals' 7Eleven Malaysia 4 Hari sahaja!

Nikmati harga promosi ‘Kami jadi giler!’ selama 4 hari sahaja bermula pada 9 Disember 2018 hingga 12. Disember 2018 (Ahad – Rabu)  di semua cawangan 7Eleven Malaysia!

🗓 9 Disember 2018 – 12. Disember 2018 (Ahad – Rabu)
📍 Semua cawangan 7-Eleven seluruh Malaysia

Facebook Page 7-Eleven Malaysia (Link),
https://www.facebook.com/7ElevenMalaysia/

Instagram [@7elevenmalaysia]

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor

#JohorEventDec #7ElevenMy

07 December 2018

MALAYSIAN INFLUENCERS JOIN CAROUSELL'S #PRELOVEDWITHLOVE FOR CHARITY DRIVE

December 07, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

MALAYSIAN INFLUENCERS JOIN CAROUSELL’S #PRELOVEDWITHLOVE FOR CHARITY DRIVE

Carousell, one of the world’s largest and fastest growing classifieds marketplaces, has embarked on a journey with local personalities and KOLs for a charity drive this December.

The public campaign that began on 1 December 2018 has received over 2,000 listed items on Carousell for Ti-Ratana Welfare Society to pick and select the items they need for their homes.

Influencers Ayra Messi and Siti Amirah Dayana Mohd Amerullah, have also donated their pre-loved items as a show of support for the campaign.

Ayra Messi
Ayra Messi.jpeg

“I have always wanted to be a philanthropist ever since I was a young, but I realised that money was not needed to have a beautiful heart. I will continue to do anything to help those in need.”

“There is never a perfect time to give, but there are always people in need out there. The best and only way I know is to multiply that happiness and share it with the opportunity with others. Carousell’s #PrelovedwithLove campaign is the chance and opportunity for us to do some good deeds, and we should not miss this opportunity.”

Siti Amirah Dayana Mohd Amerullah
Siti Amirah Dayana Mohd Amerullah.jpeg
“Carousell approached and ask if I am interested in the campaign, and I immediately agreed to it, knowing that giving is always better than receiving. The #PrelovedwithLove campaign is the opportunity for us to encourage people to give.”

“I have donated some of my books, stationaries, a watch, and some everyday items that will be helpful especially to the children. I believe the end goal here is to see their smile and joy, as well as to provide them with a conducive and healthy living environment.”

Members of the public who are interested in participating in the campaign can list their items on Carousell with the hashtag #PrelovedwithLove tagged with an RM0 price tag. Members of the Ti-Ratana Welfare Society will select the items needed from the listings.

For more information and to participate in the campaign, visit https://my.carousell.com or download the Carousell app on Apple Store or Google Play Store.

06 December 2018

PINDAAN AKTA UNIVERSITI DAN KOLEJ UNIVERSITI (AUKU)

December 06, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM..

Tahun 2018 menyaksikan pindaan Akta Universiti dan  Kolej Universiti (AUKU)  1971 dilaksanakan secara berperingkat.

Pindaan ini selaras dengan hasrat kerajaan untuk memberi mahasiswa kebebasan melibatkan diri dalam politik sama ada secara langsung atau tidak langsung

Berikut adalah info -info mengenai pindaan AUKU yang perlu anda tahu.


THE MOSCOW CIRCUS

December 06, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM ..


“Sarkas Moscow” di Puteri Harbour, Johor adalah percutian keluarga yang terbaik!

LIKE dan SHARE siaran ini untuk mendapatkan tawaran yang hebat untuk menyaksikan sarkas ini. Remaja berumur 13 hingga 18 tahun akan mendapat potongan harga tiket 30%, manakala kanak-kanak bawah umur 12 boleh menyaksikan secara percuma, selagi dia ditemani oleh seseorang yang membayar (1 FOR 1). Jangan lepaskan tawaran hebat ini untuk menyaksikan salah satu persembahan sarkas yang terbaik di dunia!

Terma dan Syarat:

1) Diskaun hanya boleh digunakan untuk persembahan Puteri Harbour, Johor (sehingga 1 Januari 2019 sahaja)
2) Anda mestilah tunjukkan siaran yang anda kongsikan di profil Facebook anda di kaunter tiket untuk membeli tiket yang didiskaunkan
3) Diskaun hanya sah untuk SATU(1) pembelian tiket.
4) Tidak boleh digunakan dengan pembelian/promosi/tawaran/diskaun yang lain.
5) Tempat duduk terhad.
6) Terma kemasukan umum tertakluk

05 December 2018

2ND INTERNATIONAL FUN CAT SHOW & MINI ZOO

December 05, 2018 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

'2nd International Fun Cat Show & Mini Zoo' pada 8 & 9 Disember 2018 hanya di Capital City Mall Johor Bahru!

Buat peminat kucing, mari memeriahkan acara '2nd International Fun Cat Show & Mini Zoo' hujung minggu ini yang membawakan kucing antara 100 hingga 150 kucing sepanjang acara bermula pada 8 & 9 Disember 2018 ini. YAM Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Binti Sultan Ibrahim turut akan bersama sama berkenan berangkat ke acara ini pada 8 Disember bertempat di Capital City Mall, Johor Bahru. Have fun nanti semua!

🗓 8 & 9 Disember 2018 2018 (Sabtu - Ahad)
📍 Level 1, Capital City Mall, Johor Bahru
🚩Bersebelahan dengan Warehouse @ Kilang Bateri
⏰ 9.30 Pagi - 6.30 Petang

Itenari sepanjang acara!
8 Disember 2018 (Sabtu)
2nd International Fun Cat Show & Mini Zoo Expo

9 Disember 2018 (Ahad)
Mini Zoo Expo
*Masuk adalah percuma

Facebook Page Capital City (Link),
https://www.facebook.com/CapitalCityJB/

#JohorEventDec #VisitJohorUpdate #CapitalCityMall

SDS CHRISTMAS DRAWING CONTEST

December 05, 2018 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

🎅Ho Ho Ho! Santa Claus is coming to town‼️😊😊 But...He lost his way!!!😱😱 Help Santa to find its way to SDS for Christmas🎄 Celebration‼️ Join in SDS Christmas Card Drawing Contest 2018, and use creativity to draw the story‼️😍😍 Attractive prizes🏆🎁 included SDS X'Mas meal, trophy and more are waiting for you‼️

📣📣Register before 5 Dec 2018 to enjoy early bird price at RM12.80 nett!!🤑🤑Price inclusive of special kids meal 🍽️and free goodies🛍️.

Click here to register👉https://goo.gl/wNfuEY

SDS will provides drawing blocks. You're strongly encouraged to bring own drawing material and small tables.

KAMBING GOLEK FROZEN SEDAP DI JOHOR

December 05, 2018 12 Comments
ASSALAMUALAIKUM..
Kambing Golek Frozen Sedap Di Johor | Bila sebut kambing golek ni semua orang suka makan kan, lebih-lebih lagi kalau ada kenduri kawin yang menyediakan kambing golek, memang meriahlah kawasan kambing golek tu...beratur tetamu nak merasai menu kambing golek ni,hati-hati tau,dalam nak merasa kambing golek tu, jangan sampai tergolek sudah la yer...


Mama kurang sedikit bila sebut bab-bab makan kambing ni tapi bukan tak makan yer cuma tak makan banyak pun,ala kadar saja...biasanya kalau di rumah mama ni hubby dan menantu mama yang paling suka makan kambing golek ni...mereka lebih suka makan yang dibakar atau grill saja...


Kebetulan mama diberikan kesempatan merasai sendiri Kambing Golek Johor ini jadi kenalah merasai juga dan terima kasih pada blogger
Dilah sebab sudi hantarkan kambing golek ni ke rumah mama...bila dah sampai ke tangan mama, mulalah tekak ini ingin merasai keenakkan kambing golek Johor ni...apa lagi jomlah kita menggrill..nak mudah mama letakkan jer dalam air fryer jer, setkan masa dan time dan tunggu saja kambing golek tu siap dimasak.. 


Dah pun siap kambing golek yang telah mama masakkan dalam air fryer tadi,jomlah kita merasainya...dalam setiap bekas kambing golek ini telah siap disediakan dengan sos black paper jadi tak perlulah kita nak membuat sosnya lagi, just curahkan jer sos di atas daging kambing golek tu..memang sedaplah rasa kambing golek Johor ni, tiada rasa hamis pun..memang mama syorkan pada sesiapa yang berhajat hendak mengadakan majlis bolehlah menggunakan khidmat dari Kambing Golek Johor ni...pasti puas hati akan rasa kambing goleknya...


Kambing Golek Johor ( No Perniagaan : JM0799704-H ) mula beroperasi awal tahun 2015 di johor bahru. Kami menyediakan perkhidmatan katering kambing golek, kambing panggang dan kambing perap untuk majlis perkahwinan, pertunangan, aqiqah, hari jadi, majlis keramaian dan sebagainya.

Hidangan istimewa yang amat menyelerakan ini dipanggang 100% menggunakan arang kayu berkualiti dan akan di masak di tempat majlis anda berlangsung. Kemudian, ianya akan dipotong secara professional di dihidangkan berbuffet kepada para tetamu.

Perapan kambing sehari sebelum majlis kami buat dengan resipi istimewa ini akan menghilangkan bau hamis kambing dan ianya amat sedap dan menyelerakan dihidangkan kepada para tetamu untuk apa jua majlis.

Kambing yang kami gunakan juga adalah dari kambing yang berkualiti diimport dari New Zealand, Australia dan juga di ladang ternakan tempatan. Kami menjaga kualiti hasil masakan tersebut agar ianya dapat memberikan kepuasan kepada para pelanggan.

Kawasan yang kami akan hidangkan adalah di sekitar Johor Bahru, Skudai, Kempas, Tampoi, Kulaijaya, Larkin, Pasir Gudang, Permas, Tiram dan Kota Tinggi. Namun kami juga boleh ke mana-mana lokasi. Ianya tertakluk kepada jarak dari pusat kami di johor bahru. Sekiranya terlalu jauh, caj tambahan akan dikenakan.

Keistimewaan Kambing Golek Johor
1-Pakej Yang Murah
Perapan yang sempurna selama sehari sebelum majlis dan dibakar menghasilkan aroma menarik.

2-Daging Yang Lazat
Daging kambing panggang kami tidak berbau dan lembut dimakan.

3-Servis yang Pantas
Pakej dihidangkan secara live di tempat majlis diadakan.

4-Produk Yang Diyakini
Kerana produk kami telah diakui oleh orang ramai.

5-Menu Yang Berbagai
Banyak pilihan menu yang disediakan oleh kami.

6-Efisyen Dan Efektif
Sangat mudah berurusan dan berbaloi

7-Produk Yang Lengkap
Pakej termasuk kelengkapan buffet,pinggan ,sudu dan garfu polisteren.


Kalau ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut atau nak berhubung terus dengan pemiliknya bolehlah terus ke 


Waktu Bekerja 
Ahad - Khamis : 8.00am - 10.00pm
Jumaat - Sabtu : 10.00am - 8.00pm
Hp No : 011 3773 5976 ( Call / Whatsapp)

03 December 2018

6 LANGKAH KESELAMATAN SEBELUM PERGI BERCUTI

December 03, 2018 5 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

6 Langkah Keselamatan Sebelum Pergi Bercuti

1-Pastikan pintu rumah,kabinet dan tingkap dikunci.
2-Memaklumkan kepada jiran yang dipercayai sepanjang ketiadaan anda di rumah.
3- Soket alatan elektrik di dapur, bilik mahupun diruang tamu hendaklah ditanggalkan sebelum keluar daripada rumah.
4-Menanggalkan kepala gas untuk mengelakkan berlakunya kebakaran.
5-Mematikan punca elektrik yang disambungkan seperi televisyen,alat penghawa dingin dan pengecas bateri telefon bimbit.
6-Menyimpan peralatan peribadi yang berharga di tempat yang selamat.



01 December 2018

HARI KITAR SEMULA KEBANGSAAN 2018

December 01, 2018 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

HARI KITAR SEMULA KEBANGSAAN 2018

Tarikh : 1 Disember 2018
Masa  : 7.00 Pagi - 2.00 Petang
Lokasi : Pantai ECO Park, Kuala Lumpur

Pelbagai aktiviti menarik menanti anda!

#HKSK2018 #SWCorp

Zuraida Kamaruddin Raja Kamarul Bahrin Shah KSU KPKT KPKT Malaysia Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal Negara (JPSPN)

5 PERKARA IBUBAPA PERLU LAKUKAN SEMASA ANAK-ANAK CUTI SEKOLAH

December 01, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

5 PERKARA IBUBAPA PERLU LAKUKAN SEMASA ANAK-ANAK CUTI SEKOLAH

1-Menyediakan jadual aktiviti harian anak-anak dirumah
2-Menyediakan sudut bacaan mini dirumah dan kurangkan fokus anak-anak kepada gajet
3-Menghantar anak-anak ke kelas seni dan bakat atau kem-kem motivasi sepanjang cuti sekolah
4-Meluangkan masa beriadah bersama anak-anak di taman-taman riadah
5-Membawa anak-anak pulang ke kampung untuk mengeratkan silatulrahim bersama keluarga.