29 May 2018

# Ramadhan

BERIFTAR DI GRAND BLUE WAVE HOTEL

ASSALAMUALAIKUM...
Beriftar Di Grand Blue Wave | Sabtu lepas puasa hari ke10 mama dan hubby menghadiri majlis berbuka puasa bersama staff company Gemilang Zamrud Sdn Bhd di Grand Blue Wave Hotel...cuti masaklah mama hari tu tapi anak kat rumah tetap memasak untuk menu berbuka puasa di rumah...sesekali dapat berifftar di luar memang seronok juga tapi kalau dapat bawa anak-anak lagilah seronoknya..
Sebelum waktu berbuka hubby dah ready ambil makanan...semua makanan ada disediakan, tu yang tak tahu nak ambil yang mana dulu...ambil mana yang rasa menarik..
Sementara menunggu waktu azan berbuka sempat juga kami berwefie sekejap...Kalau dah makan nanti memang dah tak ada masa nak snap gambar...first time hubby pakai baju kurta moden dari KACAX tempohari, dah tak boleh tunggu raya pun..
Table yang disediakan untuk staff Gemilang Zamrud...
Menu berbuka mama pada hari tu...nasi putih, butter prawn, sotong goreng kunyit,salad dan ulam..
Menu untuk hubby berbuka...nasi putih, pucuk ubi masak lemak,sotong goreng kunyit dan paru goreng Berempah..
Butter Prawn...
Rojak petis...
Dessert yang sedap sekali...
Menu berbuka pada hari ke 10 Ramadan tempohari...

p/s sekejap je dah hari ke 13 berpuasa...

No comments:

Post a Comment