31 December 2017

LEGOLAND® MALAYSIA RESORT ANNOUNCES THE GRAND PRIZE - 4D3N STAY AT LEGOLAND® JAPAN

December 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

LEGOLAND® Malaysia Resort announces the Grand Prize Winner - 4D3N Stay at LEGOLAND® Japan
Largest Kid’s New Year Eve Party on 31st December 2017

LLMR_Advent_Grand Prize Winner_v1

Did you have a very merry Christmas? Because the guests at LEGOLAND® Malaysia Resort certainly did!

On 25th December 2017, Mr. Tan Guang Yu from Johor was drawn to be the Grand Prize winner of Advent Calendar –  winning a 4D3N Stay at LEGOLAND® Japan for a family of four (4).

It has been tradition of having Advent Calendar draw in LEGOLAND® Malaysia Resort during Brick-tacular Christmas holidays. A special gift behind every window, winners will be announced every evening to enjoy gifts specially sponsored by LEGOLAND® partners this season of giving. The prizes range from hotel stays, electronics, exclusive LEGO®merchandise, to the ultimate Grand Prize – a 4D3N stay at LEGOLAND® Japan. The Advent Calendar Draw will be on-going until the last day of 2017.

To wrap up the year of 2017, LEGOLAND® Malaysia Resort will celebrate New Year by putting up largest Kid’s New Year Eve Party on 31st December 2017. The party will start from6pm onwards and end right before bedtime. Equipped with special glasses for viewing, guests can catch an amazing show of giant bricks falling in the air that provides a great ending to an amazing year.

Brick-tacular celebration duration: from now to 31 December 2017
Annual Passes are now at the price of a 1-day Theme Park ticket!* For the last time this year, we’re giving MyKad holders an online-exclusive deal. Grab it now: bit.ly/APYearEnd2017
2017 is coming to an end but the fun never stops at LEGOLAND® Malaysia! That’s why LEGOLAND®  Malaysia is offering 365 days of awesome, unlimited access to our Theme + Water parks with our Annual Passes. Don’t miss out on all the fun we have in store for you in 2018. 
*T&Cs Apply.

For further information regarding Brick-tacular Celebration 2017, click on this link https://edelmanftp.boxcn.net/v/BricktacularCelebration2017. For more information on promotions and activities, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website www.legoland.com.my and stay connected with the resort via social handles (Facebook & Twitter).

MAKAN TENGAHARI TERLEWAT

December 31, 2017 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Balik dari klinik dah pukul berapa tadi,memang dah lewat sangat kat klinik tadi..jadi bila dah settele terus keluar dan kena cepat-cepat cari apa yang perlu diisi kat perut ni...


Singgah kedai makan sekejap...tengok menu memang dah tak banyak...tapi ambil juga sebab perut dah lapar sesangat ni...apa yang ada jadi santapan...ambil nasi putih,kuah lemak rebung, kerabu kacang botol dan ulam kacang botol juga...Ini pun dah kira sedap sangat...menu awet muda ni semuanya sayur jer...

p/s alhamdullilah kenyang perut dah...

RAMAI SANGAT YANG SAKIT

December 31, 2017 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Haii korang...ramainya orang yang sakit sekarang ni...pergi pagi-pagi pun dah ramai orang...parking kat hospital ni jangan cakaplah memang full parking...dua tiga kali pusing baru dapat parkingnya...

Bilik kecik kat dalam dah penuh pesakit jadi kenalah tunggu depan pintu jer ni...jenuh juga berdiri nak tunggu giliran sampai...


Dah dapat no giliran tapi tak ada pulak kelihatan no dipanggil...tak tahu la sistem kat klinik ni macam mana agaknya...tunggu jer la...

p/s pening kepala kalau dok kat klinik ni...

DOA PAGI AHAD

December 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Kepada yang bahagia,
saya DOAKAN sinar itu
akan DIPANJANGKAN...
Kepada yang TERLUKA,
saya DOAKAN semoga kesakitan itu akan DIRENGANKAN...
dan kepada SEMUA,saya DOAKAN segala urusan DIPERMUDAHKAN DIA...
Terima kasih Tuhan untuk setiap satu PEMBERIAN...

30 December 2017

DOA PAGI INI

December 30, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

YA ALLAH...
Kau izinkan kami bernafas lagi di bumi Mu.
Syukur dan puji kami hanya untuk MU.
Bantu kami mengharungi cabaran MU hari ini.
Jangan biarkan kami leka dengan kegembiraan dan kebahagiaan
yang telah Engkau berikan.
Dan jangan biarkan kami berikan
Dan jangan biarkan kami hanyut dengan kesedihan dan kekecewaan
yang telah Engkau takdirkan.


29 December 2017

JAMMED TERUK DI LEBUHRAYA UTARA SELATAN

December 29, 2017 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Ya Allah ! jammed giler kat highway ni...hampir 2jam berada di sini...semua kereta jalan slow...tengok waze ada kemalangan. teruk rupa-rupanya....


Ada kemalangan dan lori terbakar, patutlah jammed giler...lori traler terbakar...terpaksa gunakan kren untuk mengangkat serpihan lori itu untuk diketepikan...Ini gambar bahagian belakang lori yang terbakar tu..


Bangkai kepala lori yang terbakar tu..

Sebahagian kereta terpaksa mengikut laluan sebelah kanan...highway sebelah kanan pula yang jammed..

p/s lambat sampai Klang hari ni...

2018 HARBOUR COUNTDOWN

December 29, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Tak sabar nya admin nak pergi event 2018 Harbour Countdown pada 30 Disember hingga 31 Disember 2017 bertempat di Puteri Harbour, Iskandar Puteri yang didatangkan dengan Foodtruck Fest, Bundle Market, persembahan dari Kugiran Masdo, Budak Nakal Hujung Simpang, Couple dan bermacam lagi. Selamat menyambut tahun baru 2018!
🗓 30 Disember - 31 Disember 2017 (Sabtu & Ahad)
📍 Puteri Harbour, Iskandar Puteri 
 2.00 Petang - 12.00 Malam 
☎️ 010 - 299 5308 (Farel) / 011 - 2164 4944 (Jamri)

Event Highlight, 
1. Foodtruck Fest 
2. Bundle Market 
3. Concert/Performances 
4. Petting Zoo 
5. Fireworks 
6. Green Market 
7. Heritage Food Trail

Persembahan dari, 
1. Masdo - @kugiranmasdo
2. Budak Nakal Hujung Simpang - @bnhsofficial 
3. Couple - @wearecouple
4. South & The Low Lands 
5. Terang Bulan 
6. The Pinholes - @thepinholes 
7. Drum Circle 
8. Orkes Keroncong Arif Lukisan (OKAL)

Facebook Page (Link), 

Instagram [@space_jb]
Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor



BEREHAT SEKEJAP MAKAN TENGAHARI

December 29, 2017 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Berhenti rehat sekejap di Restoren Jejantas Ayer Keroh...selepas solat jom kita isi perut dulu...


Singgah makan kat kedai ni jer..malas nak jalan jauh...makan apa yang ada kat sini...


Mama order mee rebus jee tapi manis sedikit kuahnya...makan dan habiskan jugalah...

menu anak mama mee sup...

menantu mama makan rojak ni...dah isi perut jom kita sambung perjalanan...


LAZADA | SHOPPING GUNA VOUCHER YANG DIMENANGI

December 29, 2017 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Alhamdullilah ! Selesai bershopping online di Lazada...shopping guna voucher dari lazada yang mama menangi tempohari...nak tahu cerita TEKAN SINI...


Jenuh juga nak cari barang apa yang nak dibeli menggunakan voucher tu..last sekali hubby suruh ambil induction cooker ni...mamakan rajin nak memasak belilah daour ni kata hubby...memang la hubby ni plan nak suruh mama masak la tu..


Akhirnya sampai juga barang yang diorder hari ini...baru 2 barang jer sampai satu lagi belum sampai...Tak apa la lambat sikit sebab satu lagi barang tu adalah sabun untuk cuci washing machine mama...


Satu lagi barang  yang mama order adalah "Double Five Layer Bookshelf" ni...pilih pulak color pink memang seronoklah dak Darwisy bila datang rumah grandmanya nanti...Nak letak shelf ni kat bilik bawah...nak letak barang-barang elektrik kat situ nanti...bila dah susun nanti mama sharekan kat blog...


Bilalah nak resmikan dapur ni agaknya..hari ni tak boleh nak memasak sebab mama nak ke Klang melawat besan mama yang baru balik dari umrah...tunggulah bila balik nanti boleh buat video memasak kat Ig nanti...

p/s okaylah...skg dah berada di Lebuhraya Utara Selatan...

TAZKIRAH JUMAAT

December 29, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

ALLAH berfirman :
Wahai orang-orang yang beriman ! apabila diserukan azan untuk mengerjakan
sembahyang pada hari Jumaat,maka segeralah kamu pergi ke masjid
untuk mengingati ALLAH (dengan mengerjakan sembahyang jumaat)
dan tinggalkanlah jualbeli pada hari itu yang demikian adalah baik bagi kamu,
jika kamu mengetahui (hakikat yang sebenar)
(surah jumuah 62:9)


DOA PAGI JUMAAT

December 29, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

SALAM JUMAAT

Ya Allah, Ya Rabb kami,
Engkau berilah sihat sejahtera kepada kami.
Jauhkanlah kami daripada malapetaka bencana dan penyakit.
Jauhkan kami daripada siksa kubur,
siksa nerka,fitnah hidup & mati.
Pilihlah kami dapat menyebut kalimah Lailahaillallah di akhir hayat kami
dan mendapat husnul khatimah.
Jadikanlah lubang-lubang kubur kami adalah daripada taman-taman syurga
Aamiin...


28 December 2017

DOA PAGI KHAMIS

December 28, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Doaku Hari Ini

Ya Allah, kuatkan diriku ketika sedih & susah,
berikan aku petunjuk untuk mmembezakan kebaikkan & keburukkan 
ketikaku
memerlukan jalan kebahagiaan.
Jadikanlah aku manusia yang semakin tabah untuk 
mengharungi hidup yang mendatang..

27 December 2017

OH MY BUNDA

December 27, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Best nya kalau dapat makan waffle dari Oh My Bunda yang merupakan 100% homemade!
**Jangan lepaskan promosi sempena akhir tahun bermula dari 27 Disember 2017 hingga 1 Januari 2018 (Tawaran harga boleh lihat pada setiap gambar)
🗓 Promosi bermula dari 27 Disember 2017 hingga 1 Januari 2018 
📍No 43, Jalan Inang 6, Skudai (Alamat untuk Self Pick Up, Tiada minimum order untuk Self Pick Up) 
☎️ 011 - 1755 8966 (Whatsapp)

Delivery ke seluruh kawasan Johor Bahru 
**Minimum 3 kotak dan cas delivery bergantung kpd kawasan

Facebook Page (Link), 

Instagram [@ohmybunda]
Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor








HEALTH BENEFITS OF PARSLEY

December 27, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


HEALTH BENEFITS OF PARSLEY

-Protects against osteoporosis and improves bone health
-Helps control urinary tract infections and gallstones
-Boosts immune system
-Helps to prevent cancer
-Aids in managing diabetes
-Gives relief from rheumatoid arthritis
-Reduces internel inflammations and helps to cleanse liver


DOA PAGI RABU

December 27, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

DOAKU HARI INI

YA ALLAH..
Terima kasih atas kehidupanku hari ini untuk nafasku dan rezekiku yang 
Kau limpahkan kepadaku...
Ku mohon seandainya aku tak memiliki cukup
waktu untuk membehagiakan ORANG TUAKU,ORANG YANG KU SAYANG, DAN SAHABAT2KU satu pintaku 
bahagiakan mereka dengan kasih sayangmu...berikan juga kami kekuatan untuk
menghadapi hari-hari kami...
Aamiin...

26 December 2017

KEDAI EMAS JUMBO | TRADE IN ANTING-ANTING SEBELAH

December 26, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Petang semalam singgah sekejap ke Kedai Emas Jumbo ni...bukan apa saja nak trade in anting-anting mama yang tinggal sebelah jer ni sebab sebelah lagi dah hilang..puas cari sebelah lagi tapi tak juga jumpa jadi teruslah nak trade in anting-anting tu...bila dah lalu nak ke Tesco mesti kena juga singgah ke sini...



Budak perempuan sales girl tu dah kenal kami berdua...dari jauh dah melambai-lambai tangan kat mama dan hubby...memang peramah dan baik pekerja kat sini...dapat layanan yang menyeronokkan kalau ke sini...


Tengok tu hubby dah oper nak yang mana satu...ni yang seronok dan bestnya ambil jer apa yang disukai kemudian ada yang nak bayarkan...bahagia rasanya bila cik abang sayang belikan sesuatu yang kita suka...


Pilih yer cik abang jangan tak pilihkan...bini kat tepi ni memang seronok dan suka jer kalau cik abang nak belikan lagi yang baru...


tak apalah tukar yang lama ni pun dah cukup jer...dapat juga cincin yang baru...trade in anting-anting sebelah tu dapatlah dengan harga RM180 jadi mama ambil cincin yang harga lebih kurang harga tu jer.. dapat cicin belah rotan yang kosong tu jer...okaylah tak payah nak tambah duitnya tapi dapat duit bakinya pula dalam RM12...


wow !! meriahnya tengok barang kemas kat sini...mana satulah yang jadi pilihan hati agaknya...ikutkan hati memang semuanya nak bawa balik...tapi fikirkanlah yer, kering kocek laki kang kalau semuanya nak ambil bawa balik dik non...


entri berkaitan..