09 November 2017

# Lazada

LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST 2017

ASSALAMUALAIKUM...
Lazada ada contest lagi la...!! seronok mendengarnya bolehlah mama join lagi...mana tahu ada rezeki menang kalau tak menang memang tak ada rezeki la kan..! lagi pun ada potongan harga yang cukup menarik hati...bab shopping online ni memang seronok dan memang kekadang ianya memang jadi salah satu dalam senarai mama untuk bershopping...


Bermula pada 11OVEMBER hingga 12DISEMBER 2017 Lazada bakal mengadakan jualan besar-besaran  "LAZADA ONLINE REVOLUTION SALES"...apa lagi korang jangan lepaskan peluang ini untuk membeli barangan atau produk dengan harga yang cukup murah dengan diskaun yang cukup berbaloi-baloi.Kalau korong berminta boleh cuba intai laman web Lazada ini https://www.lazada.com.my/online-revolution/


A.Do you remember the first product that you ever purcheses online ? What was it and how was your experience?

Selalunya bila mama bershopping di Lazada ni mama akan guna akaun anak mama jer tapi memandangkan anak dah pindah jadi terpaksalah buat akaun sendiri...Pengalaman pertama mama bershopping online di Lazda menggunakan akaun sendiri adalah membeli set kerusi makan ini,book case dan jack kereta 2 tan...ha tu dia first time beli sampai 3 barang sekali...

Kalau kita bershopping online di Lazada ini memang tak perlu risau sebab Lazada malaysia memang bertanggungjawab pada semua barang yang kita beli.Khidmat pelanggannya memang semuanya mesra alam...jadi korang tak perlu nak risau yer...call jer dan korang akan dilayan dengan mesra...


Barangan pertama yang dihantar dan sampai ke rumah mama dengan selamatnya...semuanya memang dalam keadaan yang baik dan sempurna...
HELSINKI DINING SET 1+6



Barangan kedua 
GERSBY BOOK CASE


Barangan ke 3 adalah
 CAR 2 TON HYDRAULIC FLOOR JACK
semua barang sampai memang dalam keadaan yang amat baik sekali...


B-Which types of products would you prefer buying online?

 Produk dan jenis barang yang kerap mama beli di sini biasanya adalah peralatan barangan elektrik dan perabot...mama lebih teruja melihat peralatan yang ada untuk kegunaan di rumah sebab harga yang ada di sini jauh lebih murah dan berbaloi sangat...last mama bershopping di sini masa mama mencari periuk tekanan,mixer dan oven tempohari...lupa nak snap gambarnya...semua barangan elektrik ini mama beli di Lazada...kalau nak tahu ceritanya boleh TEKAN SINI dan SINI..

C-What to you love about online shopping?

Mama memang suka kalau beli barangan online shopping macam ni kerana :

-Harga yang ditawarkan lebih murah dari harga di pasaran
-Banyak barang berjenama dijual dengan harga yang murah
-Diskaun yang ditawarkan memang berbaloi dan terbaik
-Kos penghantaran murah dan kekadang tiada dikenakan cas penghantarannya
-Lebih jimat masa dari mencari barangan yang sama di luar
-Paling penting kemudahan khidmat pelanggan yang disediakan 


D-Which products did you buy ar are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?

Apa barang yang nak dibeli ye..? banyak sebenarnya nak beli tapi tak boleh nak galak sangat mama ni lain jadinya kang...jadi dapat beli barang yang ini pun kira okay juga...inilah senarai barang yang akan mama beli semasa ONLINE REVOLUTION SALES nanti...


Lihat harga asalnya memang mahal RM888.00 memang tak mampulah nak beli tapi bila dah ada diskaun ni harganya hanya RM158.00 jer...kiranya harga mampu mama miliki la ni...nak letak katil ni kat bilik anak sebenarnya sebab nak menggantikan katil yang telah diambil oleh kakaknya semasa  berpindah tempohari...jadi mama tinggal carikan tilamnya saja...


Ikut perancangan memang tempat letak buku tapi mama nak tukarkan nak letak barangan elektrik kat atas rak ni..jadi ambil color pink sebab nak buat tema color pink kat bilik bawah ni...harganya pun murah jer bila dah tolak diskaun harga dah tinggal RM32.00 jer..kalau perlu mama nak beli 2 sekali rak ni...



Blander ni nak belikan untuk anak mama yang suka sangat buat juice buah...pilih color hijau sebab nak ikut tema dapur mama ni...harga pun okay dari RM199 dah diskaun 75% tinggallah RM49.90 saja...

Jadi sementara ada sales ni nanti korang pun boleh juga bershopping sekali..korang boleh klik link di bawah ni..
Korang apa lagi jom kita shopping ONLINE REVOLUTION SALES nanti...
save date ni yer 11November 2017-12Disember 2017..

SELAMAT BERSHOPPING SEMUA !!!

4 comments: