31 October 2017

BLOGGER CONTEST | 1ST NOV - 14TH DEC

October 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM....


Hi Blogger,

Our special Online Revolution Blogger Contest is now live

You can submit the link to your article to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Online Revolution Blogger Contest.
Last date for entry submission14 December 2017.
 

Remember: the number of prizes will increase depending on the number of participants so spread the word to your blogger friends to increase your chances of winning!


How to Join?

1 - To take part in this contest, each contestant needs to answer to all the questions specified below and write in their post:

 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 
 b. Which types of products would you prefer buying online? 
 c. What to you love about online shopping? 
 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 

2. Contestants need to mention the Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017. We have attached the official Online Revolution banner to this email, all contestants are allowed to use it in their article.

3. The article must contain screenshots of the products mentioned in point 1.d.

4. Contestants are required to submit the link to their article via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Online Revolution Blogger Contest.

5. Contestants are welcomed to post the article in any language. 

6. Winners will be selected at random.


Prizes – More Participants, More Winners!*

Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners: 

1. Less than 200 Participants (25 winners)
 1st Prize: 1 x RM300 voucher
 2nd Prize: 9 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 15 x RM100 vouchers

2. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500 voucher
 2nd Prize: 15 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 34 x RM100 vouchers

3. More than 350 Participants (80 winners) 
 1st Prize: 1 x RM750 voucher
 2nd Prize: 35 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 44 x RM100 vouchers

4. More than 500 Participants (111 winners) 
 1st Prize: 1 x RM1,000 voucher
 2nd Prize: 50 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 60 x RM100 vouchers


All the best for your entry!

*Visit our Online Revolution Blogger Contest page to read the full Terms & Conditions.

BENEFITS OF HIBISCUS TEA

October 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


BENEFITS OF HIBISCUS TEA

-Helps improve cardiovascular health
-Effective remedy for curing urinary tract diseases
-Helps to cure stomach disorders
-Reduces risk of colorectal cancer
-Aids in improving blood circulation
-Good remedy for nausea & vomiting
-Gives relief from asthma,sore throat & hiccups


ISKARNIVAL KOOL OUTDOOR ACTIVITIES 2017

October 31, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Cam best je Iskarnival Kool Outdoor Activities ni! 😱
🗓 25 - 26 November 2017 (Sabtu - Ahad)
📍Puteri Harbour, Iskandar Puteri 
 12.00 Tengahari - 11.00 Malam

Lihat link ni, 

Event oleh Iskarnival
Instagram [@iskarnival]

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor






30 October 2017

TM STREMYX SELAMAT TINGGAL WELCOME TM UNIFI

October 30, 2017 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Semalam wakil tm datang memasang line baru kat rumah mama ni...anak mama yang sibuk suruh tukar line TM Unifi ni...kat tempat mama ni baru ada Unifi ni jadi senanglah nak buat kerja laju jer linenya...mama lagi seronoklah sebab buka blog laju jer loadingnya...data kat handphone pun lebih jimat...kat rumah boleh guna line Unifi bila keluar berjimba atau kemana-mana barulah boleh gunakan data handphone tu...line stremyx yang lama tu slow sangat linenya...jadi close akaun tu dan buka akaun baru untuk Tm Unifi ni...


Proses pemasangan wayar, terpaksa kena tebuk dinding tepi tu sedikit untuk masukkan wayarnya...


Proses memasang modem dan alat-alat yang lain...tak tahu mama nak cerita apa bendanya setakat sikit-sikit jer ni bolehlah cerita...


Ni dia modem Unifi TM yang baru...memang nampak macam canggihlah...kekuatan dan kelajuan Unifi ini anak mama ambil yang 30mbps...


Pilih saja cannel yang nak ditonton dan disukai...memang banyak pilhan cannel yang ada disediakan di HyppTv ini...


Bagus juga Unifi TM ni siap ada HyppTv...tengok tv guna Unifi jer...banyak pula siaran yang ada...buat permulaan ini selama sebulan ada 100 channel disediakan percuma...jadi bolehlah tengok semua channel yang ada tapi bila dah sebulan cuma tinggal 40 cannel jer kalau nak channel yang disukai kenalah bayar casnya yer...bagi mama yang dah ada channel percuma tu pun dah cukup banyak dan bagus...tak payahlah nak menambah lagi channel yang lain...


p/s memang terbaik la Unifi ni...laju berdesup perginya...

DIY | TAMPAL WALLPAPER RUANG DEPAN RUMAH

October 30, 2017 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Memang rajin mama ni kan...bukan rajin yer sayang-sayang tapi nak nampak cantik deko kat ruang depan rumah mama ni...mama memang suka dengan hiasan dan deko rumah ni..pantang ada deko yang cantik pasti rasa nak membuatnya...jadi kali ini mama mencuba membuat deko di ruang depan rumah mama ni cuma tampal wallpaper...pada korang yang minat dan suka bab deko dan hiasan ini pasti akan rasa lebih puas hati jika dapat membuatnya sendiri...
SEBELUM

Ruangan depan rumah mama yang masih belum dilakukan proses mendeko...

SELEPAS

Dah siap proses menampal wallpaper kat depan rumah mama ni..


GAMBAR SEBELUM


GAMBAR SELEPAS


GAMBAR SEBELUM



GAMBAR SELEPAS DEKO...


Siap juga akhirnya deko di ruangan depan rumah mama ni...

ANAK BELANJA MAKAN MALAM

October 30, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM..
Kisah malam semalam anak mama belanja makan kat luar...alhamdullilah syukur anak-anak dapat gaji mesti nak belanja mak dan ayahnya ni makan...semoga murah rezeki anak-anak mama ni...berkat duit gaji tu bila dapat mengembirakan dan berbakti untuk mak ayah...
Menu biasa mama nasi goreng seafood dengan air limau...seronok makan bersama malam semalam.


Anak bongsu mama yang belanja makan malam ni...alhamdullilah dapat juga anak mama bertukar tempat kerjanya...hanya berpindah tempat kerja dari hotel legoland ke park legoland jee...

P/s sentiasa mendoakan keberkatan anak-anak...



HEALTH BENEFITS OF WATERMELON

October 30, 2017 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

HEALTH BENEFITS OF WATERMELON

-BENEFICIAL IN CURING ERECTILE DYSFUNCTION
-HELPS LOWER BLOOD SUGAR LEVELS IN DIABETICS
-REDUCES RISK OF KIDNEY DISORDERS
-HELPS PREVENT HEAT STROKE & CANCER
-AIDS IN LOWERING HIGH BLOOD PRESSURE
-PROTECTS EYES FROM MACULAR DEGENERATION
-EFFECTIVE IN REPAIRING DAMAGED TISSUES



29 October 2017

KUDA HOUSE LEISURE FARM RESORT

October 29, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Cam best je kalau sesekali dapat ride kuda dekat KUDA HOUSE ni 😍
📍No. 1, Jalan Polo, Leisure Farm Resort, Gelang Patah, Johor Bahru

 8.00 Pagi - 12.00 Petang (Setiap Hari kecuali Isnin) 
 3.00 Petang - 7.00 Petang (Setiap Hari kecuali Isnin) 
☎️ 012 - 736 6895 / 010 - 707 2600 


Facebook Page (Link), 

Instagram @kuda.house_equstrian.centre





THE ART FEST | LEISURE FARM RESORT GELANG PATAH

October 29, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


The Arts Fest
🗓 3 - 5 November 2017 (Jumaat - Ahad)

📍 No. 1, Jalan Polo, Leisure Farm Resort, Gelang Patah, Johor Bahru
🚗 [Waze] "Leisure Farm Malaysia" 
 10.00 Pagi - 8.00 Malam
☎️ 07 - 869 1001
🌐 leisurefarm.com.my


Art Exhibition & Presentations
Workshops, 
1. Batik Painting 
2. Pareo Painting 
3. Plein Air Painting

Activities 
1. Face Painting 
2. Horse Riding

Facebook Page : Leisure Farm Malaysia
Instagram : [@leisurefarmmalaysia]

#LeisureFarmMalaysia #VisitJohorFun #TheArtFest