14 September 2017

# kisah anak

FIRST TIME BUAT CHEESE TART

ASSALAMUALAIKUM...
Cerita anak mama buat kuih ni semalam...sebenarnya inilah first time anak mama nak buat kuih ni...siap beli semua bahan nak buat kuih ni...nasib baik pencetaknya memang dah ada pinjam dari kak longnya...anak mama yang sulung tu...dia memang rajin buat kuih tapi semanjak dah mabuk ni haram pandang dapur pun dia dh tak lalu...
Alhamdullilah nampak macam menjadi kuih anak mama ni...diam-diam dia buat sendiri kat bilik belakang tu...

Akhirnya siap juga cheese tart yang dibuatnya tu..tapi tersilap set timer oven tu jadi tergelap sedikit warnanya..rasanya dah okay semuanya...walaupun tergelap sedikit tapi ucap tahniahlah juga kerana berjaya membuat cheese tart ini walaupun hanya pada kali pertama...

Dah tahu sukatan dan timer ovennya next time buat akan jadi okay la tu...

p/s first time buat mmg mcm ni..

4 comments:

  1. sedapnya mama cheese tart.. rajin betul anak mama buat ye

    ReplyDelete
  2. wah..jadi dah...kita pun nak try buat jugak mama,tapi tulah,,bila nak datang kerajinan tu

    ReplyDelete
  3. first time buat dah jadi cantik..tahniah mama.lepas ni boleh practice lagi

    ReplyDelete