31 August 2017

NAIK LAGI HARGA MINYAK

August 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Harga minyak yang terkini hari ini...naik lagi harga minyak dari hari ini hingga ke 6 September nanti...selepas tu tak tahu la harga minyak ni akan turun lagi atau semakin naik...

p/s hari merdeka la dia nak naik kan...


DURIAN CARAMEL VANILLA ICE CREAM

August 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

20 orang makan dan 20 orang tu kata...
" Durian Caramel Vanilla Ice Cream Ejohng lebih sedap dari aiskrim durian viral yg dah sold out tu".
Semestinya..kerana sos durian kami adalah dari durian 101.
RM7.00 sahaja di Ejohng Concept Pulai Perdana. Tak perlu tunggu tahun depan untuk makan.
Jangan lupa beritahu kawan2.
DURIAN CARAMEL VANILLA ICE CREAM.
RM7.00 PER CUP @ EJOHNG CONCEPT PULAI PERDANA. MUST TRY.



MAINAN ANAK-ANAK MASA DULU

August 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Kalau dah mengemas memang macam-macam benda yang lama jumpa semula...semalam semasa mama mengemas ruang membaca di ruang atas rumah mama terjumpalah mainan lama anak-anak mama ni...dulu semasa mereka kecil memang suka sangat dengan permainan ini...Inilah sebahagian mainan yang ada lagi separuhnya entah ke mana hilangnya....


Dulu ada juga permainan tradisional seperti congkak tapi entah kemanalah hilang dah bekas congkak tu...sayangnya kalau ada lagi mama yang dah dulu bermain dengan congkak tu...rasanya nak beli sekarang ni mesti harganya pun dah tak sama seperti dulu lagi..ingat nak cari dan beli semulalah bekas congkak tu...permainan tradisional untuk anak generasi sekarang...


Anak-anak mama memang suka dengan permainan ini...ada Bingo,Hangman,UNO,Jutaria 


Mainan ni pun best juga...kena teka bila pihak lawan jalan dahulu..


Permainan Jutaria...


BENEFITS OF MINT

August 31, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM... 

BENEFITS OF MINT
  • It promotes digestion
  • It can help weight loss
  • It is a good treatment for irritable bowel syndrome and colic spasms
  • It treats nause and headache
  • It is is an effective relief for respiratory disorders and coughs
  • It fights depression and fatigue
  • It promotes oral health
  • It can prevent cancer
  • It is good for your skin health
  • It aids in shingles-associated pain and inhibits herpes simplex virus Type 1
  • It alleviates allergies and hay fever
  • It protects against radiation-induced DNA damage




GOOD MORNING THURSDAY

August 31, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

GOOD MORNING !!
THE RICHEST WEALTH IS WISDOM
THE STRONGEST WEAPON IS PATIENCE
THE BEST SECURITY IS FAITH
AND THE MOST EFFECTIVE TONIC IS LAUGHTER
MAY GOD BESTOWS YOU WITH ALL OF THEM !
HAVE A LOVELY DAY..


p/s mood bulan anniversary lagi...

30 August 2017

CENDERAHATI DARI SAUDARA

August 30, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Seronok rasanya dapat baju t'shirt Sukan SEA ke 29 ini...mak saudara menantu mama yang bagi seorang sehelai t'shirt ini...jadi mama pun dapatlah juga sehelai buat kenangan dari sukan SEA tahun 2017 ni...


Baju t'shirt kenangan untuk sukan SEA tahun 2017 ini...


Bangkit Bersama yer wahai rakyat Malaysia...

p/s 

BENEFITS OF STEVIA

August 30, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

BENEFITS OF STEVIA
  • Anti bacterial
  • Anti-septic
  • Anti-microbial
  • Anti-oxidant
  • Anti-glycemic
  • Anti-hypertensive
  • Hypertension
  • Diabetes
  • Chronic fatigue
  • Indigestion
  • Upset stomach
  • Heartburn
  • Improve energy levels
  • Strengthen immune system
  • Help in withdrawal from tobacco and alcohol addiction
  • Dandruff and hair loss



BELI MIXER BARU PHILIPS

August 30, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM....

Kalau dah rajin sangat mengintai laman web Lazada Malaysia inilah jadinya...ada saja barang yang terbekenan kat sini...sekarang Lazada sedang buat sales lagilah menggila menyoping...sabar yer mama jangan terlebih soping bahaya jadinya nanti...sebenarnya ada 3 barangan yang mama beli tapi sampainya satu persatu...masih tunggu 2 barangan elektrik lagi...pening kepala hubby mama...redha jer la hubby bininya dok abiskan duit dia...


Belikan mixer ini untuk anak mama yang kerja di Hotel Legoland tu...sibuk nak buat kuih bahulu untuk dijual...mak dan ayahnya ni support jer...jangan hangat-hangat taik ayam sudah yer...dah beli mixer ni kenalah rajin membuat sesuatu...kalau rajin buat apa pun pasti menjadi...


Seronok dapat mixer yang baru...mixer yang lama masih ada tapi kecik jer dari yang baru ini...macam-macam boleh buat guna mixer ini...buat doh pizza pun boleh...





PROJEK MENGEMAS RUANG TENGAH

August 30, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Ya Allah kalau tengok gambar macam kapal karam jer kat atas ni...banyak betul benda-benda yang tak diperlukan disimpan di sini...kali ni memang dah tak boleh simpan lagi sakit mata mama memandangnya...mana barang yang tak diperlukan akan terus dibuangkan...


Bermulalah operasi mama pagi ini...buat sedikit demi sedikit...habuk jangan cakaplah berapa kali dah bersin ni...kalau dah bersin memang kena tutup hidung dari dimasuki habuk...kalau tidak memang tak berhenti-henti la bersinnya nanti...


Akhirnya siap juga dikemaskan ruangan ini...okaylah sedikit dari yang tadi...taklah banyak sangat barang yang ada di sini...tv yang kat sini pun dah terpaksa dibawa ke dalam bilik sebab tv yang biasa dah di bawa turun ke bawah...dulu guna tv anak letak di bawah tapi bila anak pindah terpaksalah bawa semula tv dari atas tu ke bawah semula...


Settel juga operasi mengemas ruangan tengah atau ruangan membaca mama ni...nampaklah kemas sedikit kalau tidak rasa berserabut sangat..

p/s rutin biasa mama di rumah...


JOY DESIGN STUDIO JOHOR BAHRU

August 30, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Meriahkan dekorasi rumah anda dengan tawaran Mega Bonanza Merdeka Sale dengan diskaun sebanyak 10% dan diskaun 20% untuk item yang kedua. Tak cukup dengan itu, sesiapa yang lahir pada bulan Ogos, akan mendapat Extra Discount di showroom Joy Studio Design yang bermula dari 17 August hingga 3 September. Selamat men-deco rumah nanti!
🗓 Bermula dari 17 Ogos hingga 3 September 2017 
 11.00 Pagi - 8.00 Malam (Dibuka Setiap Hari) 
📍No. 76, Jalan Pertama 1, Pusat Perdagangan Danga Utama, 81300 Skudai, Johor Bahru 
🚩Berdekatan dengan Gulatis Sutera
🚗 [Waze] "Joy Design Studio - Johor Bahru"
☎️ 016 - 749 5984 / 018 - 256 4476

Instagram [@joymy]

Facebook Page (Link),

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor




29 August 2017

LATA SERI PULAI PONTIAN JOHOR

August 29, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Port Baek Mandi Manda... bercuti dan rehatkan minda!!!🏊🏻🤽🏻‍♂️
Lata Seri Pulai, Pontian Johor
Amat bersesuaian untuk family gathering dan sebagainya....di Pontian Johor. Tempat yg selesa, lengkap dgn pelbagai keperluan!


Harga sgt berpatutan:

Kanak2 Rm5
Dewasa Rm10

Save lokasi:
Alamat : No 4, Jalan Rizab 1, Kampung Melayu Raya, Pontian Johor

Waze: Lata Sri Pulai Pontian
Share dan tag kwn2



MENU SEMALAM BARU NAK BUAT ENTRI

August 29, 2017 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM....
Menu semalam tapi hari ni baru nak post entrinya..macam-macamlah mama ni...hari ni baru teringat yang post ni masih tak dipostkan semalam...entri terlewat rupanya ni...tak apalah janji ada entrinya...


Selera sesangat makan tengahari semalam dengan menu simple ini...bila ada ulam memang berselera makannya..ada ikan masin juga memang kenalah dengan menu yang ada ni..


p/s tunggu games bola malam ni...

MEDIA RELEASE | LEGOLAND® MALAYSIA RESORT CELEBRATES FIVE YEARS OF AWESOME FAMILY TIME

August 29, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

This year marks the 5th Brickversary of LEGOLAND® Malaysia Resort. Over the past five years, the premiere family holiday destination has successfully built itself as the paradise for families to discover shared hobbies and enjoy awesome bonding time together. 
In celebration of the anniversary, LEGOLAND® Malaysia Resort has put together an ‘upsized’ calendar of activities and special prizes for its visitors every day, including winning LEGO® sets, annual passes, VIP expeditions, LEGO® Minifigures and even a chance to go on a family holiday to LEGOLAND® Japan Resort.
Watch the anniversary video here for more details. Event and activity details can be found in the attached event listing.
For additional information, please refer to the attached media release.
All press materials and images can be downloaded from the link here

ISKANDAR PUTERI, JOHOR, 28th AUGUST 2017 – This year marks the 5th Brick-versary of LEGOLAND® Malaysia Resort. Over the past five years, the premier family holiday destination has successfully built itself as a paradise where families can discover shared hobbies and enjoy awesome bonding time together.
In celebration of the anniversary, LEGOLAND® Malaysia Resort has put together an ‘upsized’ calendar of activities and special prizes for its visitors every day, including winning LEGO® sets, annual passes, VIP expeditions, LEGO® Minifigures and even a chance to go on a family holiday to LEGOLAND® Japan Resort. 
“We have seen our resort evolve into a special place where families can enjoy undisrupted and quality bonding time together. This is one place where fans can also go wild with their imaginations,” said Mr. Kurt Stocks, General Manager of LEGOLAND® Malaysia Resort.
The park has grown tremendously since its opening in September 2012 as the first LEGOLAND® Theme Park in Asia. LEGOLAND® Water Park and Hotel joined to complement the in-park LEGO® experience soon after, where guests can go beyond building their imaginations within the park, and live in the fantasy.
Staying true to its people-centric spirit, LEGOLAND® Malaysia Resort has also earned several accolades such as the Best Tourist Attraction at Malaysia Tourism Awards 2014/2015, No.1 family hotel in TripAdvisor® Traveller’s Choice Award 2016, and a place on the shortlist of the top 10 Amusement Parks (2017) in Asia by TripAdvisor®. 
To create richer and more immersive theme park experience for guests, the resort continues to include new additions such as the first indoor LEGO® Star Wars™ Miniland; its largest ride investment – 4D interactive attraction NINJAGO™ The Ride; and an all-encompassing experience living as Ninjas with the NINJAGO™ Themed Room.
Mr. Stocks shared, “Indeed, because our guests never stop exploring, we shall never stop building to ensure that every visit will be a new and refreshing experience. Hence, in the year ahead, we will continue to see new and exciting additions to the park, with announcements coming up soon”.
To commemorate this significant milestone, guests can look forward to fun-filled activities in the park from 21st August 2017 – 30th September 2017. Whether it’s being a part of this epic milestone by building a giant birthday cake, collecting all 1,000 types of Minifigures at the park’s trading hub or even winning an all-expense paid trip to LEGOLAND® Japan Resort, there will be something worth celebrating for during this Brick-versary.
“During our birthday this year, we want to thank our fans and guests for joining us on this incredible journey by rewarding them with the opportunity to rediscover the park and be immersed in experiences tailored specially for them,” said Mr. Stocks.
For further information on promotions and activities, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website www.legoland.com.my and stay connected with the resort via social handles (Facebook & Twitter to find out more.


MERBAH ECO RESORT

August 29, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Bestnya kalau dapat buat Family Day dekat Merbah Eco Resort dengan suasana damai & tenang je rasa lepastu banyak aktiviti boleh buat dekat sini seperti memancing, camping, pluck & drink kelapa muda segar & macam macam lagi!. Jom Visit Johor!
📍 No. 3, Jalan Benteng Kanan, 82200 Benut, Pontian, Johor 
☎️ 019 - 352 8049

Jenis bilik, 
1. Standard - RM150 
2. Mini Standard - RM120
3. VIP - RM250 
4. Deluxe - RM180

Instagram [@merbahecoresort]
Facebook Page (Link), 







RUN TO GIVE 2017

August 29, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


Renaissance Johor Bahru Hotel Run To Give 2017
🗓 24th September 2017 (Ahad) 
 7.00 Pagi - 10.00 Pagi 
📍Ponderosa Golf & Country Club (Johor Bahru)


Sumber posting, 

Tarikh tutup penyertaan : 21 September 2017 (Khamis)
Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor
#JohorEventSeptember