18 August 2017

DIY | TIKAR LAMA TUKAR BARU

August 18, 2017 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Tikar dah lama memang banyak yang terkopek atau tertanggal...tikar mama pun banyak yang dah tertanggal dan terkopek...jadi kali ni mama nak diy kan tikar lama ni berubah rupanya...jomlah kita tengok diy yang mama buat tempohari...


Inilah tikar lama mama yang dah tertanggal dan terkopek tikarnya...


Inilah cara yang mama gunakan...beli plaster kat kedai eco atau diy...memang bermacam-macam color boleh jadi pilihan...kalau kat eco murahlah sedikit harganya dari Mr.Diy..tapi kalau dah tak ada kat Eco terpaksa jugalah cari kat Mr.Diy...


Proses diy mama pun bermula...lekatkan satu persatu color mengikut kesukaan kita sendiri...mama suka berbelang-belang begini...buat lah sehingga habis dan selesai yer...diy mama ni pun banyak yang tergendala sebab kehabisan plasternya...terpaksa beli dan tampal semula...


Plaster tambahan dari kedai Mr.Diy...gelap sedikit plaster yang color hijau tu...dah abis stok jadi ambil jer lah mana yang ada..nasib tak berapa perasan sangat colornya...


Buat sehingga selesai sampai ke hujungnya...jenuh jugalah nak menampalnya tapi puas hati sebab dapat lakukannya sendiri...dah nampak perubahan tikar mama ni...


Siap juga diy yang mama buat pada tikar lama mama ni...nampaklah perubahan dan kelihatan baru dari yang lama tu..banyak juga guna plaster untuk menampal keseluruhan tikar ini...kira-kira mama terpaksa menggunakan 18 gulung plaster..dan kos keseluruhan untuk membeli plaster tu adalah dalam RM43.00...tak apalah janji dapat buat tikar mama jadi baru semula...pada kawan-kawan yanga da tikar lama tu janganlah dibuang boleh dilakukan begini supaya tikar itu dapat digunakan semula...
Okay kawan-kawan semua selamat mencuba yer...

p/s puas hati dapat diy sendiri...


LEGOLAND® MALAYSIA 5TH BIRTHDAY LIMITED TIME OFFERS FOR JOHOR RESIDENTS GET AN ANNUAL PASS FOR THE PRICE OF A ONE-DAY TICKET

August 18, 2017 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
  
MEDIA ALERT

LEGOLAND® MALAYSIA 5TH BIRTHDAY
LIMITED TIME OFFERS FOR JOHOR RESIDENTS

GET AN ANNUAL PASS FOR THE PRICE OF A ONE-DAY TICKET


ISKANDAR PUTERI, 17 August 2017 – Back by demand, LEGOLAND® Malaysia Resort is offering a flash deal exclusively for Johor residents in conjunction with its 5th anniversary celebration on September 2017. They can enjoy an incredible value deal for a limited time period with discount of more than 50% - Now get an Annual Pass for the price of a one-day ticket - RM195 (Regular Price RM395).
Additionally, guests can also upgrade their passes to Premium Passes to enjoy full benefits and access to both Theme Park and Water Park, by topping up RM100 (Regular Price RM495). From now, purchases can be made through LEGOLAND® Malaysia Resort’s ticketing counters or visit the roadshow at Kluang Mall starts from 23rd August, with proof of residence(IC or utility bills, eg. electricity (TNB), telephone (TM), or water (SAJ) bills).
Get the annual passes now and look forward to a fun-filled school holiday ahead!

DetailsAwesome PassPremium Pass
Adult/ChildAdult/Child
Super Duper Flash PriceRM395 RM195RM495 RM295
*Terms and conditions apply.

LEGOLAND® Malaysia Resort 5th Brick-versary Celebration: 21 August – 30 September 2017
As LEGOLAND® Malaysia Resort turns five this year, the park is celebrating the epic milestone with more fun-filled activities and refreshed experiences. Guests can look forward to building a giant LEGO® birthday cake, witnessing LEGO® costume characters ‘Brickdance’, joining in an amazing trivia hunt, and trading Minifigures - more than 1000 types available for trade. On top of that, there are Brick-versary Goodies Coupons for every guest to stand a chance to scratch and win LEGO® sets, annual passes, VIP expeditions, LEGO® Minifigures, hotel stays, discount vouchers and you might be the lucky winner to win a family trip to LEGOLAND® Japan too!

For further information on promotions, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website or contact us at 07-597 8888 and stay connected with LEGOLAND® Malaysia Resort’s social handles (Facebook&Twitter to find out more on online promotions. 

TAZKIRAH HARI JUMAAT

August 18, 2017 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM...


SALAM JUMAAT PENGHULU SEGALA HARI
"YA ALLAH....
Aku bermohon kepada MU lindungilah keluargaku,
sahabatku, dan insan yang aku sayang agar teehindar dri kesulitan dan penderitaan.Tiada yang mudah melainkan Engkau jadikannya mudah dan tiada kedukaan melainkan Engkau hilangkan...
Aamiin Ya Rabbai'alamiin...

17 August 2017

SOFTSRVE JOHOR BAHRU ICE CREAM SHOP

August 17, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

The only janji manis yang korang boleh percaya semestinya bila janji manis untuk ke Softsrve Mount Austin. Flavour yang korang mesti cuba sepanjang August ni tentunya Watermelon Sorbet yang merupakan 100% Fruit Juice. Enjoy your desserts nanti!
*Dapatkan 15% diskaun semasa membuat pembayaran dengan menunjukkan screenshots yang korang sudahpun meng-"LIKE" Facebook Page Visit Johor & "SHARE" kan posting ni
📍#L1-03, Blok A, Academic Suite, Jalan Austin Heights, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru (Tingkat atas) 
🚩Belakang Sunway College 
 12 Tengahari - 11 Malam (Ahad - Khamis)
12 Tengahari - 12 Malam (Jumaat - Sabtu)
🚗 [Waze] "Softsrve Johor Bahru"
☎️ 07 - 361 1635

Instagram [@softsrve]
Lihat semula posting sebelum ini, 

Flavour mesti cuba sepanjang bulan August ini! Watermelon Sorbet
*Available on limited time only






ZERO TO BASIC MAKEUP CLASS

August 17, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...



Zero To Basic Make Up Class 

🗓 26 Ogos 2017 (Sabtu)
⏰ 10.00 AM - 6.00 PM 
📍 Yahya Awal, JB (Alamat akan diberikan pada student yang telah membayar deposit shj)
☎️ 017 - 778 0940

Instagram [@cikpahxtouch_ ]

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor 

#JohorEventAugust #MakeUpClassJB

AMIRA SALOON & SPA

August 17, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Mana adik, kekakak, memakcik, yg cari spa dan salon muslimah area Jb??? Angkat tangan sat! Haaaaaaaa nidiaaaaa kami dh jumpa tempat sesuai tuk uols dapatkan rawatan from HEAD TO TOE dengan harga sangat amat berpatutan di zaman uncle Najib siap promosi setiap bulan yg bertukar ganti (lihat komen) 😊 Ye ye ye betul tu facial Sakura hanya Rm38 SAHAJA DAN ADA 5 ITEM UOLSSS dapat 💆💆💆 dalam 1 harga. BERBALOI KE IDOKK?? Eh mestilah BERBALOI!!!
Ada gunting rambut (nak gunting pattern apa cakap je uols, kami boleh buat 😎) Rebonding, treatment, Inai, color,cuci hmm memang tempat khas buat wanita yg ingin berehat bergembira selepas penat menjalani kehidupan yg penuh pancaroba, Eh jap baca bawah ni 👇👇👇👇
Lepastu ada pulak facial muka mengikut masalah muka uols yg pelbagai tu 😱😱😱 Ada mesin industry yg mampu merawat masalah jerawat /jeragat/kulit kusam /kulit kering /sunburn /dan banyak lagi masalah kulit. Servis make up pn ada. Kabo aje nk make up Mcm mana. Yg penting jd cantik, gojes, meletopp pom pom 💣💣💣 Eh sambunggg lagi ni haa 👇👇👇
Ni ada pulak manicure & pedicure. Haa kak senah jangan muka peloless kaki tangan cagu kulit bawah tu keras kematu. Jangan biar!!! Meh sini dtg buat rawatan foot spa nak yg bunga-bunga cinta boleh nak yg garam therapy boleh. Pilih jelah ikut budget uols, barulah cik abangg senang hati 😍😍😍
Kejapppp jangan 'back' awal sangat. Ni ada lagi treatment badan, body scrub, body massage, body slimm, saaaaauna infrared pn ada.Nak berendam kat kolam public malu???? Jangan risau kami ada jacuzzi. Besooo kak jahh oii. Rendam sampai kecut boss takkan marah (sebab dia takde 😜) Tengok gambar kalau tak caya 😜😜
Last but not least (gittew) ada PROMOSI SETIAP BULAN DAN Sempena bulan MERDEKA ni UOLSSS wajiblah Promosi. Jemput tengok gambar di komen (ye utk 2 orang dengan 1 harga) utk grab promo. Dahla penat type pepanjang gini. Harap dihargai 😛
Nah Alamat dgn whatsapp.
Isnin - Ahad (10 am-7pm)
NO 12 JALAN PULAI EMAS 1/4,TAMAN PULAI EMAS SKUDAI (dalam waze pn ada 😘)