22 July 2017

# servis sendiri

REPAIR KERETA | TUKAR MANA YANG PERLU

ASSALAMUALAIKUM..
Hari ni hubby bawa kuda gold ni ke bengkel...lama tak buat check up denyutan nadinya...kalau biarkan lama-lama pasti akan timbul bermacam-macam penyakit..mencegah tu lebih baik dari mengubati kan...

Bila dah cukup masa kena ganti memang eloklah digantikan dengan spare part yang baru...


Kuda gold sedang diperiksa semuanya...jantung,limpa,hati,tekanan darah,kencing manis...mana tahu ada jer penyakit yang besar akan menyerang atau bermasalah ...


Bila sudah diperiksa ada saja penyakit yang perlu diberikan ubat dan perhatian yang lebih...Hari ni saja kuda gold ni dah menerima banyak dugaan...


Kalau dah sakit kenalah juga keluarkan duit beli ubat-ubatan yang perlu...kenalah buat sesuatu..
Barang baru untuk kuda gold...
-water pump
-Cover gasket
-Timing belt
-Timing  oil seal
-Timing bearingl


Inilah senarai ubatan yang telah diberikan untuk memulihkan kesakitan yang dihadapi oleh kuda gold tu..kalau dibiarkan saja penyakit itu ianya akan melarat dengan lebih teruk lagi...bila.dah di tukarkan semuanya akan jadi lebih baik...

-kalau rasa sakit perlu dijaga lebih awal-

2 comments:

  1. Budget lepas raya.
    Maklumlah masa raya tentu kuda gold tu berlari jauh.

    ReplyDelete