05 April 2017

# resepi masakan

CHEESE KEK MUDAH

ASSALAMUALAIKUM...
Anak mama nak buat cheese cake hari ni...boleh juga mama buat untuk berbuka puasa nanti...tapi ngelat tak ambil gambar dari mula lagi..anak mama tak nak bagi tahu la ni bila nak membuatnya ! sedar-sedar dah separuh cara nak pembuatannya...bolehlah tunjuk sikit kat sini yer...


ni dia adunan dan nak masuk loyang pun ! baru perasan dan ambil gambarnya...


proses nak bakar cheese kek ni...guna teknik water bath katanya..masukkan loyang dan letakkan air ke dalamnya...


Dah siap letak adunan dalam loyang terus masukkan ke dalam oven..bakar dalam masa 40 minit...


Alamak tergaring pulak bahagian bawahnya...


Siap pun cheese cake mudah dan simple ini..okay dah boleh makan cheese kek...mama jer tak boleh rasa lagi sebab berpuasa lagi hari ini..

kalau nak tahu resepinya bolehlah KLIK SINI YER

p/s feveret mama ni..

6 comments:

  1. mamaaaaaa kenapa sedap sangattt. huwarghhh.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >>> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  2. nampak kegebuan kek tu mama...sedap tau tu...mesti sedap punya,,
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke...mai la ke rumah kita rasa...

      Delete