JIRAN TETANGGA

Wednesday, March 8, 2017

RUTIN GRANDMA

ASSALAMUALAIKUM...
Haiiii semua..!! pagi-pagi lagi grandma Darwisy ni dah tengok mini gardennya...dah siap mengemaskan apa yang patut kat depan barulah masuk untuk bersarapan pagi pula...makan untuk isi perut saja..tak perlu heavy sangat...tapi kekadang makan berat terus jer...


Bila dah masuk ke dalam rumah projek bersihkan bahagian dalaman pula...buatlah mana yang sepatutnya...kalau mood grandma ni rajin beralih la perabot ruang tamu ni..pusingkan jer perabot mana yang dirasakan perlu untuk ditukar posisinya...jemu juga kalau tengok ruang tamu fesyen yang sama saja...jadi kalau rajin alihkan jer..letakkan jer kat mana saja yang grandma rasa suka...

Bila dah siap vakum,lap mana yang perlu barulah proses mop lantai pula...tapi kekadang terpaksa tunggu dulu cucu dan cucu asuhan grandma ni tidur dulu ! kalau tidak memang tak senang nak buat kerja lain..ramai pulak yang jadi tukang sibuknya..bila mereka  dah tidur memang senang nak buat kerja apa-apa pun...


Inilah ruang tamu grandma yang simple jer...susun atur pun ikut suka sendiri jer...susun atur warga remaja la katakan...hahaha remaja la sangatkan grandma ni...


Dah tak tahu nak alihkan perabot tu kat mana lagi...hari ni mood mengalih kurang sikit...kena betul-betul ada mood lebih baru boleh dialihkan ke posisi yang lain...


kat kawasan ruang tv ni memang grandma biarkan dulu sepahnya...kalau masing-masing dah tidur baru la boleh dikemaskan...kalau semuanya dah tidur masa ni la rumah grandma ni terasa sunyi sepi...

9 comments:

  1. cantik sungguh deko rumah mama..
    wahhh.. bestnya jalan2 sini...

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  2. sekali pandang macam ala2 stail inggeris lak gaya deko ruang tamu akak heheh

    ReplyDelete
  3. selamat hari rabu
    singgah sebentar here

    ReplyDelete
  4. cantik. indah. english style gitu.
    suka umah mama :)

    ReplyDelete

GRANDMA ON PAPER

GRANDMA ON PAPER