HOME CONTACT ME PARENTING RECIPE REVIEW LABEL

Sponsor



Wednesday, March 22, 2017

PERBADANAN TABUNG PENDIDIKAN TINGGI NASIONAL

ASSALAMUALAIKUM...
Dah nama pun hutang kenalah bayar balikkan..! Jangan nak lari dari hutang ptptn ni tau..! buruk padahnya semua benda tak boleh nak buat ! nak pergi oversea pun tak lepas nanti...jadi sebelum nama diblacklistkan eloklah bayar dan settlekan hutang ptptn ni dulu...bila dah selesai baru lega semuanya...



Hari ni mama teman anak mama ke pejabat Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional ( PTPTN ) kat Bandar Baru Uda..nak bayar apa yang sepatutnya...tapi kali ini anak mama bayar melalui bayaran pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)..senang dah tak payah nak fikir lagi..settel masalah dengan PTPTN ni...


tunggu 2 atau 3 hari baru pihak KWSP akan menelefon semula...kemudian akan ke pejabat KWSP pula untuk sign apa yang sepatutnya...pastu settel semuanya..baru boleh senyum sampai ke telinga yer sebab hutang PTPTN dah selesai...

p/s ingat yer kalau nama dah blacklist nak buat apa pun susah...


6 comments:

  1. betoi bila hutang ptptn dah settle..lega rasanya..saya pun baru settle buat bayaran semua bulan lepas..

    ReplyDelete
  2. wah.. bestnya.. settle dah hutang.
    sy masih terkapai2 lagi nih

    ReplyDelete
  3. Senang ye boleh bayar dgn kwsp...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah settle ya.. kita pun settle hutang ptptn degree..

    - JOM JOIN GIVEAWAY MARCH BY HERNEENAZIR.COM -

    ReplyDelete
  5. wahh uyul pun pernah keluarkan kwsp. yang geramnya, kwsp dah potong tapi ptptn lambat buat kerja.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete