HOME CONTACT ME PARENTING RECIPE REVIEW LABEL

Sponsor



Friday, March 24, 2017

DIY : PENUTUP VAKUM YANG PECAH

ASSALAMUALAIKUM....
Sayang nak dibuang sebab masih elok lagi fungsinya...dari terbiar hubby cuba buatkan sesuatu...hanya bahagian atasnya saja yang sudah pecah..susah nak menarik vakum ini bila hendak digunakan...hubby mama ni memang ada saja idea yang hendak dibuatnya....jom kita tengok apa yang akan terjadi seterusnya....



Tengoklah vakum mama ni memang dah nampak teruk sekalikan penutup bahagian atasnya tu...nak gunakan pun terpaksa tolak guna kaki..dah tiada pemegangnya...fungsi vakum ni masih baik lagi..hanya bahagian atasnya saja yang sudah pecah dan tiada tangkai untuk mengangkatnya...


Inilah idea hubby mama ni...abis satu persatu bekas besen kat dapur mama dicubanya...last sekali dapat juga basen yang sama saiz dengan bahagian atas vakum tu...Bila dah dapat bekas yang diperlukan ! bermulalah projek hubby mama ni....


Tadaaa !! Inilah dia ! apa yang jadinya...akhirnya siap juga diy penutup vakum mama yang pecah tu...ada saja idea hubby mama hari ni...Okay jugalah dari terbiar tak digunakan baik buat sesuatu yang boleh buat vakum ini dapat digunakan semula....


Akhirnya boleh juga digunakan semula vakum mama ni...tengoklah tu ! habis stiker dari lazada yang mama dapat hari tu digunakan oleh hubby...seluruh vakum penuh dengan tampalan stiker dari lazada tu...

p/s diy barang lama lg..


3 comments:

  1. sangat kretif hubby akak, terus nampak sempurna vakum tu semula :)

    ReplyDelete