JIRAN TETANGGA

Sunday, October 30, 2016

Wajah Lebih Muda Dengan 3D Gold StemCell Serum Dari My Beauty Herbs

ASSALAMUALAIKUM...
Sebelum kita review dan mengetahui kebaikkan produk ni mama ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada Mialiana dan juga owner My Beauty Herbs Puan Normey sebab memilih mama di antara 40 peserta yang tersenarai sebagai salah seorang yang perlu mencuba memberikan testimoni dan mereview produk 3D Gold StemCell Serum ini...giveaway ini telah diadakan dari blog Mialiana entrinya  di sini...


3D Gold StemCell Serum dan Treatment Cream

Bagi wanita penjagaan kulit muka adalah salah satu perkara wajib yang selalu dititik beratkan lebih-lebih lagi penjagaan kulit muka mama ni yang sudah memasuki siri ke 4...kekadang masalah jerawat,jeragat.kedut.lingkaran hitam dan kulit kusam semuanya memang akan menganggu keyakinan dalam diri kita...oleh itu mama akan mencuba satu lagi produk dari My Beauty Herbs ini..in sha Allah semua masalah yang dihadapi akan dapat dihilangkan dan kita akan dapat keyakinan diri kita semula...

Inilah produk baru 3D Gold StemCell Serum dari My Beauty Herbs..setiap pembelian sebotol 3D Gold SteamCell Serum ini ianya akan diberikan bersama dengan treatment cream secara percuma..pertama kali mama mencubanya memang dah terasa kelainan rasa kulit muka..terasa kulit muka mama menegang dan lembut..serumnya juga senang digunakan dan tidak melekit di muka..hanya picitkan sedikit dari botolnya dan calit-calit merecikkan dengan lembut di seluruh kullit muka dan leher..nak juga ikut tag line duta produk ni kan...okay la janji calit-calitkan juga....

Setelah mama menggunakannya terdapat banyak juga kelebihan serum ini..ianya dapat menghilangkan parut hitam,menghilangkan jeragat degil juga ianya boleh mengecutkan jerawat di muka kita..


3D Gold Stemcell Serum
Produk ini boleh digunakan pada waktu siang selepas kita memakai toner dan sebelum kita bermakeup..

Treatment Cream
Treatment cream ini perlu digunakan di waktu malam sebelum tidur..Sapukan sedikit di permukaan kulit muka...sapulah sehingga krim ini menyerap sepenuhnya di kulit muka..tidak boleh di campur dengan produk-produk yang lain..


3D Gold StemCell Serum ini mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal juga mengandungi formula terkini Pure Argania Stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein,Lepitium Sativun Sprouts Extract & Dermacom.Kelebihan 3D Gold StemCell Serum ini ialah menjadikan kulit terus kekal muda dan anggun selamanya.Ianya mampu memberikan kesan ''Instant Lifting" bila pertama kali memakainya.Rangsangan kulit tegang dapat dirasai secara lembut.

3D Gold StemCell Serum bagus dan berkesan untuk :
-Hilangkan parut hitam
-Hilangkan dan cegah jerawat
-Mencegah luka jerawat
-Menutup liang pori
-Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
-Lembapkan kulit
-Menganjalkan kulit
-Mengawal minyak pada wajah
-Mencerahkan kulit
-Menegangkan kerutan dimata
-Pudarkan gelap bawah mata
Melindungi kulit dari sinaran UV
-Mengalakan penghasilan kolegen
-Mengurangkan sehingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten


Duta produk 3D Gold StemCell Serum Feeya Iskandar

Maklum balas terbaik dari duta produk My Beauty Herbs Feeya Iskandar tentang produk 3D Gold StemCell Serum ini...

"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."

1-Masalah Kulit Berminyak

Setelah 14 hari mama mencuba menggunakan 3D Gold StemCell Serum ini terdapat perubahan yang ketara di kulit wajah mama...kulit mama yang sentiasa kusam juga berminyak dapat dikurangkan..3D Gold StemCell Serum ini juga dapat mengawal kulit berminyak dan melembapkan kulit wajah mama...ianya juga dapat melindungi kulit dari sinaran UV,warna kulit tona sekata dan mengecilkan liang pori...
2-Masalah Jeragat

Memang perlunya ada perlindungan kulit muka dari sinaran matahari..jika tidak masalah jeragat akan terus bermaharajalela di muka...dengan adanya 3D Gold StemCell Serum ini maka ianya akan dapat melindungi,menghilangkan dan menghapuskan jeragat di kulit muka mama...

Setelah menggunakan 3D Gold StemCell Serum ini kulit muka mama kelihatan lebih flawless dan ianya juga dapat mencerahkan kulit wajah...tompok jeragat juga semakin berkurangan setelah mama menggunakan 3D Gold StemCell Serum ini secara konsisten...

3-Kedutan Di sekitar Mata

Inilah gambar sebelum dan selepas mama menggunakan produk ini...sebelum menggunakan produk ini kelihatan kedutan begitu ketara dikelopak mata mama...setelah 14 hari memakai serum ini kedutan di mata telah berkurangan..ianya memang dapat menegangkan kulit muka yang menggeleber, dapat menghilangkan garis halus dan kedutan muka...
4-Gelap Di Bawah Mata

Alhamdullilah lingkaran gelap hitam bawah mata mama juga dapat dikurangkan...lihatlah gambar sebelum dan selepas mama menggunaka 3D Gold StemCell Serum ini..rasa puas hati dan berbaloi-baloi apabila mama dapat mencuba dan menggunakan produk ini...kedut,gelap bawah mata,jeragat kulit berminyak semuanya dapat dihilangkan dengan pemakaian secara konsisten dan teratur..

pada kawan-kawan yang tercari-cari produk yang mampu menghilangkan semuanya seperti di atas bolehlah mencuba 3D Gold StemCell Serum ini..apa lagi jangan tunggu lama-lama yer...
"jom-jom kita hot dan mudakan diri dengan 3D Gold StemCell Serum..."

Pada yang ingin melihat sendiri produk yang ada bolehlah ke My Beauty Herbs
My Beauty Herbs(002119891-M)
67-1, Jalan Mahkota Residence,
Bandar Mahkota Cheras,
43200 Cheras Selangor.

Hotline no: +6011 28090446
Office : +60390116779
Email : sales@mybeautyherbs.com.my
Harga : Rm 150.00 


Inilah tag line duta produk Feeya Iskandar yang sungguh mempesonakan hati mama...
mama nak pinjam juga yer... 

"Calit-calit Merecik...
Inilah rahsia mama kekal muda dan anggun"


Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


Friday, October 28, 2016

Hepi Diwali 2016

ASSALAMUALAIKUM...

Hepi Deepavalli to all my Indian friends...
may this festival of light will bring peace and happy for years to come...

" Happy Diwali "

Ara Af 2016 - Warkah Untukku (Lirik)

ASSALAMUALAIKUM...



Cintamu hancurkan zahirku
Rela dicampak ke penjaramu
Dari diperlakukan begini
Sungguh kau yang kumahu
Berdoa semoga kau akan berubah
Mendampingiku selalu
Kasihku tolong lihatlah
Tunjuk dia jalan kepadaMu
Yang tersesat tiada bertuju
Berikan hatimu padaNya
Kau akan rasa cinta sebenar
Dalam kau mencari aku

Wednesday, October 26, 2016

Wordless Wednesday #663..Marah Seorang Ibu

ASSALAMUALAIKUM...



Wordless Wednesday #662...Dugaan Dari Allah

ASSALAMUALAIKUM...


Wordless Wednesday #661..I Hate

ASSALAMUALAIKUM...


Wordless Wednesday #660....The Hardest Part

ASSALAMUALAIKUM...

Sunday, October 23, 2016

Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com

ASSALAMUALAIKUM...


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2016, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Friday, October 21, 2016

Maybank Cardmembers Enjoy Exclusive Deal by LEGOLAND® Malaysia Resort

ASSLAMUALAIKUM...


Maybank Cardmembers Enjoy Exclusive Deal by LEGOLAND® Malaysia Resort

35%-off annual passes for Maybank Cardmembers nationwide in conjunction with the upcoming launch of LEGO® NINJAGO™ The Ride

05 October, 2016, Iskandar Puteri – 
LEGOLAND® Malaysia Resort today announced that Maybank Cardmembers nationwide will be able to enjoy an exclusive deal in conjunction with the much anticipated launch of LEGO® NINJAGO™ The Ride. This exclusive deal will be available for purchase from 5 October 2016 until 30 October 2016.
Maybank has recently been awarded the “Brand of the Year” in the World Branding Awards. As a gesture of gratitude towards its customers for their support, Maybank, together with LEGOLAND® Malaysia Resort, is bringing this exclusive deal to fellow LEGO® enthusiasts and families nationwide. A 35% discount* on annual passes will be given to Maybank debit, credit or overseas cardmembers**. Cardmembers can purchase annual passes online via LEGOLAND® Malaysia Resort website or at the ticketing gate.
“Maybank and LEGOLAND® Malaysia Resort have had good collaborative experiences in the past. This promotion adds to strengthening the position we have with Maybank and many great promotions and exclusive deals have been rolled out thanks to their long standing support,” said Young Pil Kim, General Manager (Interim) LEGOLAND® Malaysia Resort.
Where to purchase?
  • Online: www.LEGOLAND.com.my/promo/MBBOnline2016 from 5th Oct - 30th Oct
  • LEGOLAND’s ticketing window from 5th Oct - 30th Oct, Time: 10:00am – 5:00pm
  • Roadshow at Aeon Bukit Indah Johor 4th – 9th Oct 2016, Time: 10:30am – 10:00pm
*Maybank Cardmembers Promotion:
Annual PassOriginal Price vs. promotion
Adult Standard Annual PassRM 320 RM208
Child/Senior Citizen Standard Annual PassRM 245 RM159
Adult Premium Annual PassRM 450 RM292
Child/Senior Citizen Premium Annual PassRM 450 RM292
**Overseas Cardmembers:

Promotion for overseas cardmembers only valid for Singapore, Indonesia, Philippines, Cambodia and Brunei.
Upcoming Grand Launch of LEGO® NINJAGO™ The Ride – Nov 2016
The upcoming LEGO® NINJAGO™ The Ride is the largest new addition to the premiere family theme park with breakthrough attractions that promise to be a real game-changer to the theme parks around the world. The ultimate 4D indoor ride will feature never-seen-before technology manufactured by Triotech, a world leader in media-based interactive attractions, and features Maestro™ hand gesture technology that enables guests to control the outcome of their adventure through the power of their hands without the use of a handheld device. The attraction is set to be a 4D indoor ride inspired by the popular LEGO® line of NINJAGO™ toys and a related TV series. Riders play as Ninja warriors in training under the guidance of NINJAGO™ character Master Wu to vanquish a legion of enemies from snake tribes, ghosts and skeletons to the Great Devourer.
For further information on promotions and activities, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website www.legoland.com.my or contact us at 07-597 8888 and stay connected with LEGOLAND Malaysia Resort’s social handles (Facebook&Twitter) to find out more on online promotions.

***************

About LEGOLAND® Malaysia Resort

The LEGOLAND® Malaysia Resort brings together a LEGOLAND Theme Park, Water Park and Hotel in one LEGO® themed location. It is a family holiday destination with more than 70 hands-on rides, slides, shows and attractions and designed for families with children aged 2-12. It’s the first of its kind in Asia and offers adventure, education and fun for action-packed day trips or short break destination. 

About Merlin Entertainments 

MERLIN ENTERTAINMENTS plc is the leading name in location-based, family entertainment. Europe’s Number 1 and the world’s second-largest visitor attraction operator, Merlin now operates 109 attractions, 12 hotels/4 holiday villages in 23 countries and across 4 continents. The company aims to deliver memorable and rewarding experiences to its almost 63 million visitors worldwide, through its iconic global and local brands, and the commitment and passion of its managers and 26,000 employees (peak season). Merlin currently has thirteen attractions in Asia including Madame Tussauds in Bangkok, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Singapore, Beijing and Wuhan, China; the fantastic LEGOLAND Malaysia Resort with its theme park, hotel and water park; world leading aquaria in Busan, Bangkok and Shanghai, - underlining the company’s position as the world’s biggest global aquarium operator; LEGOLAND Discovery Centre in Tokyo and Osaka, Japan; with one morejust opened in Istanbul. New LEGOLAND Parks will also open in Dubai in 2016 and Japan and South Korea in 2017. Visit www.merlinentertainments.biz for more information. 
About Themed Attractions Resorts & Hotels Sdn. Bhd.
Themed Attractions Resorts & Hotels Sdn. Bhd., (formerly known as Cameron Highlands Holdings Sdn. Bhd.) is an investment holding company incorporated to develop, manage and operate hospitality and attraction destinations in Malaysia. Established by the Malaysian Government’s strategic investment fund, Khazanah Nasional Berhad, TAR&H serves as a catalyst for the leisure and tourism industry by bringing premier world-class hotels, resorts, golf courses and attractions to the region. Its current key investment portfolio comprises of Desaru Coast - Malaysia’s first integrated luxury destination, LEGOLAND® Malaysia - the sixth LEGOLAND in the world and the first in Asia, KidZania Kuala Lumpur &KidZania Singapore - an indoor family education and entertainment centre, PuteriHarbour South – a quay side lifestyle retail and family entertainment complex, SANRIO HELLO KITTY TOWN – the first of its kind outside of Japan, Little Big Club – a single themed attraction that is home to five popular global characters and Hotel Jen PuteriHarbour at the luxury waterfront of PuteriHarbour, Nusajaya, along with the award winning The Datai Langkawi and the first Els Club in Southeast Asia – The Els Club TelukDatai in Langkawi. The Els Club Malaysia will add two more championship golf courses to its stable with the opening of The Els Club Desaru Coast and The Els Club Desaru Valley, both located in Desaru Coast. 
Working with renowned global and local partners and brands, TAR&H aims to be the leading Leisure & Tourism Group bringing world-class destinations to South East Asia, creating over 1,500 jobs. 

Wednesday, October 19, 2016

Wordless Wednesday #659....Ingat Pesanan Mak

ASSALAMUALAIKUM...


Wordless Wednesday #658....Indah Ciptaan Allah

ASSALAMUALAIKUM...

Wordless Wednesday #657...Rajin Abang Darwisy

ASSALAMUALAIKUM...

p/s nak tolong buatkan...


Wordless Wednesday #656...Surah Al-Fatihah

ASSALAMUALAIKUM...

Tuesday, October 18, 2016

OST Abang Bomba I Love You - "Jaga-Jaga" AMIRA OTHMAN

ASSALAMUALAIKUM...





Thursday, October 13, 2016

Cuaca Panas Sedapnya Dapat Ais krim

ASSALAMUALAIKUM...

Bila nampak ais krim ni tadi memang dah terasa sangat kat anak tekak ni..dapat tengok gambar jer la nak pi beli tak ada yang nak keluar...kenalah rasa sendiri kenikmatannya...sekejap lagi boleh pi cari la ni...cuaca panas memang sedap dapat pekena ais krim kan...sejuk dan nyaman jer rasanya bila masuk kat mulut...

p/s ais krim sejukkan hati..

''Hingga Ke Jannah'' - KRU (Official MV)

ASSALAMUALAIKUM...



Dalam beribu dosa dah tersalah laku
Mungkin adanya sepahala
Mengnugerahkan kau bersama
Syukran ilahi
menjodohkan takdir bertemu
Sempurna lengkap sanubari
menjadi pasanganmu
Sejahtera kasih selamanya
Aamiin

Di dalam setiap doa
Namamu takkan ku lupa
Semoga kita setia berdua
Hingga ke jannah bahagia bersama
Di dalam setiap mimpi
Kita saling mencintai
Ke akhir nanti setia berdua
Hingga ke jannah bahagia bersama

Andai mengalir 
Titis air mata menguji
Ku harap kau tabah bersabar
Harungi semua pancaroba
Akan ku janjikan
Senyuman di waktu yang sukar
Agar hanya detik yang indah
Tercoret dalam diari cinta
Sejahtera kasih selamanya
aamiin..


Wednesday, October 12, 2016

Wordless Wednesday #655...Berdoalah

ASSALAMUALAIKUM...

p/s semoga dipermudahkan hendaknya...

Wordless Wednesday #654...Hahaha Pilih Jer

ASSALAMUALAIKUM..
.

Wordless Wednesday #653...Haris Belajar Menulis

ASSALAMUALAIKUM....




Tuesday, October 11, 2016

Tambah lagi Koleksi...Terbaru Tin Shell

ASSALAMUALAIKUM...
Pantang ada yang baru dan cantik mesti nak beli...mama oh mama macam-macam koleksi nak disimpannya...seronok tau kawan-kawan kalau ada bermacam-macam koleksi yang menarik macam ni...bila disusun dengan elok nampak menarik sangat..inilah salah satu kegemaran mama suka sangat menyimpan bermacam-macam koleksi lama dan baru..peel baru agaknya...tak apakan asal tak menyusahkan orang lain sudah...janji hati mama hepi...



Dah ada 4 koleksi tin shell ni..tinggal satu jer lagi tin keluaran shell ni...iaitu lori shell..


Koleksi tin dan yang lain juga...


Koleksi kereta shell dan kereta comel-comel di sini...


Koleksi lego...


koleksi lego...

p/s kegemaran semasa...

Monday, October 10, 2016

Rezeki Sentiasa Ada Jika Berusaha

ASSALAMUALAIKUM...
"Hendak seribu daya tak nak seribu dalih"..peribahasa melayu yang sering kita dengar...itulah rezeki namanya...kalau rezeki datang di depan mata jangan ditolak..mungkin itulah rezeki dari Allah untuk kita...usaha juga amat penting jika kita tidak berusaha rezeki itu tidak akan datang dengan sendirinya...

alhamdullilah bersyukur pada MU Ya Allah dengan rezeki dari Mu ini...pada kawan-kawan mama yang sudi menempah terima kasih mama ucapkan kerana membuat tempahan makanan dari mama yer...mana yang terkurang tu harap dihalalkan yer...semoga dapat sokongan dari kawan-kawan...teringin nak mencuba berniaga delivery makanan online ni..tu yang mencuba sedikit-sedikit dahulu...jika okay barulah difikirkan apa yang sepatutnya dilakukan...


tempahan nasi tomato,ayam masak merah dan paceri nenas untuk 30 orang..


30 bungkus Nasi ayam...
banyak lagi tempahan terlupa pulak mama nak snap gambarnya...pada yang sudi dan ingin mencuba bolehlah mencuba menempah yer...

p/s baru nak belajar berjinak berniaga delivery makanan online...



Aiman Tino - Ku Rela Dibenci

ASSALAMUALAIKUM...



Ku ketawa kau menangis
Engkau tertawa aku menangis
Hanya diri mu oh sayang ku..
Kesudahan tiada henti
Hanya yang tinggal igauan mimpi mu
Ternanti-nanti...
Sering kali aku diuji
Airmataku terus mengalir
Membasahi di dadaku
Hanya ratapan di dalam hati..
Moga tercipta kesudahan yang dinanti
Ku...ingin ku dibenci oleh mu
Agar kenangan manis terus terpadam 
selamanya...
Menghitung...menunggu mati
Agar kau jumpa yang dinanti
Semoga pemergiaanku ini 
terbaik untuk mu
Tak  sanggup.. dibohongi
Ku rela...dijemput ilahi
Kerna dia..ku sanggup pergi
Hanya di sana kekal dan abadi


Khai Bahar - Bayang

ASSALAMUALAIKUM....



Lubuk hati yang terdalam
DI huni rindu menjalar
Jarak terus memisahkan 
Tapi hati...
Mungkin tangan ini tak pernah
Membelai indah cinta mu
Mungkin mata ini tak terlihat 
Tak akan..
Hilang..
c/o Bayang...
mekar di dalam jiwaku
Bersebelahan tangan ku..
Tak mungkin aku terlupa..
Rindu...
Hati ini semakin risau..
Jurang perjalanan ku..
Walau jauh tak kan berubah..
 ulang c/o

Bengang ...
Rindu mendera hati ku..
Pedih menyeksa jiwaku..
Tak pernah kita bersua..


Friday, October 7, 2016

Resepi Daging Briyani

ASSALAMUALAIKUM...

Kredit gambar : Mr.Google

 Lama juga rasanya mama tak siarkan resepi di blog mama inikan...rindu pulak nak menaip dan berkongsi resepi mudah di sini...hari ni mama nak postkan satu resepi yang cukup best sekali buat kawan-kawan alam maya mama...bukan apa keteringinan tekak mama ni semalam maka terjadilah menu ini...tapi lupa pulak nak snap gambarnya semalam...pinjam Mr.Google jer la yer...

Bahan-bahannya..
1kg daging lembu dipotong
3ulas bawang besar dihiris
2 sudu besar minyak sapi + minyak kelapa
4 sudu rempah briyani
1/2 tomato puri (jika suka)
3 biji tomato dihiris(jika suka)
3 sudu serbuk badam
4 biji kentang potong 4
1/2 tin susu cair
daun ketumbar
garam/serbuk perasa
rempah penumis
(kulit kayu manis.pelaga,bunga cengkih)

Bahan untuk dikisar
4 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah 
4 biji cili hijau
sedikit halia

Cara-cara memasaknya...
1-Perapkan dahulu daging tadi dengan bahan yang telah dikisar selama 1 jam..
2-Panaskan minyak sapi dan minyak..tumiskan rempah penumis dan bawang yang telah dihiris-hiris tadi...masukkan pes rempah briyani dan masak sehingga pecah minyak.
3-Masukkan daging yang telah diperap tadi, tomato puri, tomato hiris,bawang goreng,kentang dan sedikit daun ketumbar..
4-Masukkan sedikit air, susu cair dan serbuk badam..tambah dengan garam dan serbuk perasa secukup rasa..Masak sehingga daging empuk dan kuah menjadi pekat..
5- Menu briyani daging siap untuk dihidangkan bersama nasi putih atau nasi briyani...selamat menjamu selera yer kawan-kawan...



Doa Hari Jumaat

ASSALAMUALAIKUM...

Cerita Grandma

Cerita Grandma