JIRAN TETANGGA

Saturday, April 30, 2016

Test Sangkaya Pula

ASSALAMUALAIKUM....

Bila jenjalan kat dataran pahlawan...macam-macam ada dijual disini..sambil jenjalan ternampak kedai ini...cakap dengan anak-anak nak cuba rasa ais krim dan cendolnya...


Sibuklah memilih aiskrim apa yang disukai...aiskrim ini diletak dalam tempurung kelapa...Sebelum diletakkan dengan ais krim beberapa slice hirisan kelapa diletakkan dibahagian bawah tempurung kelapa ini...


Letak aiskrim dan pilihlah topping  apa yang disukai untuk ditaburkan diatasnya...


Tadaaaa inilah dia aiskrim "Sangkaya"yang sedap...beli satu kongsi dengan hubby...memang sedap rasanya...


Tak lama lagi Sangkaya ini akan dibuka di Johor Baharu pula...nanti boleh pergi lagi bila dah dibuka di Jay Bee...


Selamat Ulang Tahun Ke 20

ASSALAMUALAIKUM...

Happy Birthday Sweet Heart
NURUL SYAZWANE BINTI DZOKARNINE

happy birthday my little princess...you will always be my little girl..i my not carry u in my arms anymore but i will always carry u in my heart..no matter how old u are to me u will always be my little girl...hepi bornday sweet heart...


p/s sekejap jer dah besar anak mama ni...

The Windmill Station Melaka Lunch Here

ASSALAMUALAIKUM...
Makan tengahari hari kedua kami di restoren "The Windmill Station Melaka"...tak sempat nak snap gambar kami semua makan di sini sebab di kecik Damia dah mula buat hal...mungkin kepanasan dan mata Damia pun dah mula nak tidur...itu yang tak selesa agaknya...dapat snap gambar makanan yang ini pun dah kira okay juga...nak order pun dalam kelam kabut jadi order jer la apa yang rasa okay...jadi layan gambar jer la yer sebab nak bagi tahu nama menu pun tak tahu......








p/s lapar pula perut ni bila tengok gambo makanan ni..

Layan cerita Captain America Pula

ASSALAMUALAIKUM...

Best juga dapat layan cerita Captain America ni...memang terbaik la jalan ceritanya...layankan anak-anak juga kali ini...dah tengok preview cerita ni hari tu..dok tengok masa cerita Huntsman hari tu..Hari ni layankan pula cerita ni bersama anak-anak pula..

p/s besday anakanda bongsu mama hari ini...

Friday, April 29, 2016

3D Magical Art Museum Melaka

ASSALAMUALAIKUM....
Kali ini kami sekeluarga ke sini pula..3D Magical Art Museum Melaka...tiket masuk ke sini berharga rm20 seorang...kanak-kanak ikut ketinggiannya kalau tak capai paras yang ditetapkan masuk adalah percuma saja..besar juga kawasan dalam bangunan ini..puas la nak ambil gambar kat dalam 3D ini..semuanya nampak macam real sangat...


macam tak takut jer tu...


macam dok atas beca pulak...


bergambar dalam frame..


sesekali jadi cover majalah yer..


dok main cak-cak pulak...


jom Darwisy kita susun puzzle ni..


kota AFamosa


lari semua sotong kurita datang...


jangan nak lari yer...tarikkkk...


Waaachaaa...


tolong jangannn lakukan...


berhati-hati tolak sama-sama...



Jom tangkap ketam besar ni boleh buat lauk tarikkk..


Tetiba masing-masing dah ada kepak...


Heyyy...kau nak potong bulu ketiak aku ha...


Amboiii duduk dengan teddy bear ke...


Larat ke ci abang ni nak angkat paus tu...


hoiiii dok merendap ke....


aduhhh penat scroll yer...terlampau banyak gambar dan tempat kami sekeluarga bergambar cukup ini saja la yang termampu...banyak sangat gambar boring pulakkan...last sekali bila dah penat kami sekeluarga berehat dan berbincang nak pergi makan tengahari dimana...bila dah setuju mana nak pergi kami mula bergerak keluar...lepas ni jumpa lagi next entry yer...bye semua...


Wednesday, April 27, 2016

Kaison Buat Diri Teruja

ASSALAMUALAIKUM...
Bila singgah di Mahkota Parade hari tu kedai Kaison ini yang buat mama teruja...masuk ke sini jer memang terasa keterujaannya...tapi malangnya tak dapat nak spend lama-lama kat sini sebab masih ada lagi tempat yang perlu kami pergi..beli barangan mana yang sempat dicapai tangan jer ni...nanti boleh datang lagi...jom kita layan gambarnya kat bawah ni yer..










Rumah Terbalik Memang Terbalik

ASSALAMUALAIKUM...
Hari kedua bercuti kami telah ke Upside Down House pula...mula-mula sampai macam tak best jer tempatnya...tapi bila dah masuk seronok pula...kami semua memang enjoy ambil gambar bersama-sama semuanya dengan cara terbalik...jom kita lihat gambar-gambar yang telah diambil di sini...



Bila dah terbalik...


sebelum terbalik...


Dah terbalik...


Sebelum terbalik...


Gambar dah terbalik...


Gambar sebelum terbalik...


Gambar dah diterbalikkan...


Sebelum...


Dah diterbalikkan...


Sebelum terbalik...


selepas


sebelum...

Cerita Grandma

Cerita Grandma