JIRAN TETANGGA

Tuesday, August 23, 2016

DIY : Tips Gebukan Semula Bulu Karpet

ASSALAMUALAIKUM....
Lama sungguh mama tak bersiaran di blog ini...mood berblogging hilang bila lepas raya dan sakit hari tu...sikit-sikit mula nak bagi semangat berblogging semula..pada kawan-kawan mamanak bertanya pernah tak bulu karpet kita tenggelam dan tak gebu lagi ? Kali ni mama nak bagi tips macamana nak gebukan balik bulu karpet kita yang dah tenggelam itu...mudah dah simple jer caranya...


Inilah bulu karpet mama yang dah tenggelam dik kerana selalu dipijak..jadi mama diy jer cara mudah dan simple...mula-muka gunakan sikat yang dah tak digunakan lagi atau tak suka beli jer yang baru....


Beruskan saja bulu karpet tu menggunakan sikat tadi..lakukan perlahan-lahan sehingga selesai keseluruhan karpet...


Inilah hasilnya setelah diberuskan menggunakan sikat tadi...bulu karpet tadi kembali gebu semula...mudah dan ringkaskan caranya...kalau ada rambut kasar pasti rambut akan terus melekat di sikat yang kita gunakan tadi...habuk-habuk pun keluar dan kita hanya perlu menyedut habuk itu menggunakan vakum saja...


rambut dengan mudah melekat disikat ...akhirnya bulu karpet yang tenggelam tadi dapat digebukan semula...


3 comments:

  1. wah..bagus ni mama...sama macam kat rumah..dah namp[ak tak berseri kan

    ReplyDelete
  2. kalau karpet dekat rumah saya buat macam ni kak, mau segumpal rambut keluar dari karpet tu :p

    ReplyDelete

DUIT TABUNG