Review Sangkaya

Test Sangkaya Pula

Saturday, April 30, 2016 Mas Zull 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM....

Bila jenjalan kat dataran pahlawan...macam-macam ada dijual disini..sambil jenjalan ternampak kedai ini...cakap dengan anak-anak nak cuba rasa ais krim dan cendolnya...


Sibuklah memilih aiskrim apa yang disukai...aiskrim ini diletak dalam tempurung kelapa...Sebelum diletakkan dengan ais krim beberapa slice hirisan kelapa diletakkan dibahagian bawah tempurung kelapa ini...


Letak aiskrim dan pilihlah topping  apa yang disukai untuk ditaburkan diatasnya...


Tadaaaa inilah dia aiskrim "Sangkaya"yang sedap...beli satu kongsi dengan hubby...memang sedap rasanya...


Tak lama lagi Sangkaya ini akan dibuka di Johor Baharu pula...nanti boleh pergi lagi bila dah dibuka di Jay Bee...


0 000 jiran datang mendoakan mama:

besday girl

Selamat Ulang Tahun Ke 20

Saturday, April 30, 2016 Mas Zull 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM...

Happy Birthday Sweet Heart
NURUL SYAZWANE BINTI DZOKARNINE

happy birthday my little princess...you will always be my little girl..i my not carry u in my arms anymore but i will always carry u in my heart..no matter how old u are to me u will always be my little girl...hepi bornday sweet heart...


p/s sekejap jer dah besar anak mama ni...

2 000 jiran datang mendoakan mama:

food review

The Windmill Station Melaka Lunch Here

Saturday, April 30, 2016 Mas Zull 3 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Makan tengahari hari kedua kami di restoren "The Windmill Station Melaka"...tak sempat nak snap gambar kami semua makan di sini sebab di kecik Damia dah mula buat hal...mungkin kepanasan dan mata Damia pun dah mula nak tidur...itu yang tak selesa agaknya...dapat snap gambar makanan yang ini pun dah kira okay juga...nak order pun dalam kelam kabut jadi order jer la apa yang rasa okay...jadi layan gambar jer la yer sebab nak bagi tahu nama menu pun tak tahu......








p/s lapar pula perut ni bila tengok gambo makanan ni..

3 000 jiran datang mendoakan mama:

cerita family

Layan cerita Captain America Pula

Saturday, April 30, 2016 Mas Zull 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM...

Best juga dapat layan cerita Captain America ni...memang terbaik la jalan ceritanya...layankan anak-anak juga kali ini...dah tengok preview cerita ni hari tu..dok tengok masa cerita Huntsman hari tu..Hari ni layankan pula cerita ni bersama anak-anak pula..

p/s besday anakanda bongsu mama hari ini...

0 000 jiran datang mendoakan mama:

Review Kaison

Kaison Buat Diri Teruja

Wednesday, April 27, 2016 Mas Zull 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Bila singgah di Mahkota Parade hari tu kedai Kaison ini yang buat mama teruja...masuk ke sini jer memang terasa keterujaannya...tapi malangnya tak dapat nak spend lama-lama kat sini sebab masih ada lagi tempat yang perlu kami pergi..beli barangan mana yang sempat dicapai tangan jer ni...nanti boleh datang lagi...jom kita layan gambarnya kat bawah ni yer..










2 000 jiran datang mendoakan mama:

Review Rumah Terbalik

Rumah Terbalik Memang Terbalik

Wednesday, April 27, 2016 Mas Zull 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Hari kedua bercuti kami telah ke Upside Down House pula...mula-mula sampai macam tak best jer tempatnya...tapi bila dah masuk seronok pula...kami semua memang enjoy ambil gambar bersama-sama semuanya dengan cara terbalik...jom kita lihat gambar-gambar yang telah diambil di sini...



Bila dah terbalik...


sebelum terbalik...


Dah terbalik...


Sebelum terbalik...


Gambar dah terbalik...


Gambar sebelum terbalik...


Gambar dah diterbalikkan...


Sebelum...


Dah diterbalikkan...


Sebelum terbalik...


selepas


sebelum...

2 000 jiran datang mendoakan mama:

wordless wednesday,

Wordless Wednesday # 614...Minta Dari Allah

Wednesday, April 27, 2016 Mas Zull 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM....



1 000 jiran datang mendoakan mama:

Bercalar Pinky Debab

Tuesday, April 26, 2016 Mas Zull 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM..
Baru sekejap tadi kejadian siling depan rumah mama ni terjatuh...terkejut juga bila terdengar ada benda kuat jatuh tadi...tengok-tengok rupanya siling depan rumah ni yang terjatuh...nasib baik tiada sesiapa yang ada dan tercedera kalau tidak memang kes ke hospital la jawabnya...yang ada hanyalah debab pinky kat depan...tercalar juga sedikit kat body depan debab pinky anak mama tu..nasib baik tak terkena cermin depan tu kalau tak melayang juga money kat poketkan ni...calar tu pun boleh dihilangkan tadi bila di waxkan saja...




p / s kejadian yg tak diduga...


1 000 jiran datang mendoakan mama:

Review Sky Tower Melaka

The Shore Sky Tower Melaka

Tuesday, April 26, 2016 Mas Zull 5 Comments

ASSALAMUALAIKUM...

Selepas makan kami ke bangunan tertinggi di Melaka "The Shore Sky Tower"...memang agak mengerunkan juga bila berjalan untuk naik ke atas menara bangunan ini...bila tengok bawah memang gayat rasanya...


Nampak normal jer hubby tu tapi yang sebenarnya gigil dan gayat...budak-budak muda macam anak mama ni memang macam dah biasa jer bila berjalan kat atas laluan ini...boleh pulak berhenti nak snap gambar kat sini...


Gigil juga kaki bila tengok bawah tangga ni...


Cover gigillah tu..buat-buat hepi jer ambil gambar kat sini...


Dah sampai ke atas bumbung The Shore Sky Tower ni...snap gambar sudah jadi kemestiannya...buat kenangan yang kami semua dah sampai ke sini...


Memang cantik pemandangan kat atas ni...dapat tengok keseluruhan Bandar Melaka ini...teropong untuk melihatnya ada disediakan disekitaran kawasan ini..pilih saja kawasan yang mana kita nak melihatnya...


Kawasan yang paling ngeri nak berdiri untuk ambil gambar...pada yang gayat janganlah berdiri di sini...nampak bahagian bawahnya...ngeri nak tengok bawah...anak mama yang berani nak berdiri dan snap gambar di sini...macam nak jatuh jer bila pandang ke bawah bangunan ini...


Suasana paling cantik adalah ketika mentari terbenam di sini...mama tak sempat pun nak tunggu matahari tu terbenam sepenuhnya...hanya ambil ketika ini saja...


Inilah bangunan disekitarnya...nampak jelas bangunan disekitarnya semuanya rendah saja..




Sempat lagi snap satu gambar dengan hubby di atas bangunan ini...


p/s nantikan entri percutian seterusnya...

5 000 jiran datang mendoakan mama:

besday girl

Selamat Ulang Tahun Puteriku

Monday, April 25, 2016 Mas Zull 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM...

HEPI BORNDAY MY PRINCESS
NURUL AIN BINTI DZOLKARNINE

You know that i love u since the day u were born and will be always on ur side no matter what..i love u always dear..
Wishing you a day as special and wonderful you are...Wish everthing will be best for you ..
Hepi 29 Besday ..
hepi besday my dear princess... still love you forever...

0 000 jiran datang mendoakan mama:

Review Chicken Rice Shop

Chicken Rice Shop

Monday, April 25, 2016 Mas Zull 3 Comments

ASSALAMUALAIKUM...

Selepas check in kat homestay masing-masing perut dah berbunyi...semuanya sedang kelaparan...mula-mula kami sekeluarga nak makan tengahari dahulu sebelum masuk homestay tapi disebabkan pekerja homestay tu dah datang hendak memberikan kunci terpaksalah kami check in dulu...dapat juga berehat sekejap solat dan mandi dahulu sebelum keluar semula untuk makan tengahari...


Waktu makan kami ini pun dah terlewat jadi cari saja tempat makan yang cepat...hubby yang hendak makan di Chicken Rice Shop ini..memang feveret hubby nasi ayam ni...mama seorang saja yang tak makan ayam jadi menu yang diorder lain dari yang lain...


memang berselera semuanya menjamu nasi ayam tu...kebetulan perut masing-masing memang sedang kelaparan..


inilah menu untuk mama...kerabu mangga muda...


dan rojak petis...


air minuman kami...ada percuma dessert nata de cota juga...


p/s pasni kita naik bangunan tinggi pula yer..

3 000 jiran datang mendoakan mama: