31 March 2016

Dah Pandai Bermain Dengan Adik Yer..

March 31, 2016 6 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Dah pandai pun Awisy bermain dengan alat permainan doktor yang ada..Awisy dah mula mengetahui bagaimana kegunaan alat permainan doktor itu dengan betul sekarang...mungkin dia dah selalu nampak agaknya...sebab selalu ikut mama Awisy bawa adik Damia ke klinik...tengoklah gambar di atas tu...dah pandai Awisy gunakan alat stethoscope doktor itu..cuma cara letak alat tu jer salah tempatnya...tak kisah la janji Awisy dah tahu bagaimana kegunaan alatan itu..wah !! nampaknya Doktor Awisy sedang check perut adik Damia yer.. 

p/s melayan kerenah cucunda-cucunda tersayang...


Hari Terakhir Bulan March

March 31, 2016 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Bulan March akhirnya berlalu pergi meninggalkan kita datang pula bulan baru..esok pastinya kita akan bertemu pula bulan baru bulan April..selamat tinggal March dan selamat datang April...semoga kita akan terus menempuhi hari-hari yang menarik di bulan April dengan penuh keceriaan..


p/s bulan kelahiran anakanda pertama n ketiga...

30 March 2016

Wordless Wednesday # 604..Tips Sihat Musim Panas

March 30, 2016 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


Wordless Wednesday #603...Zaman Sekarang Semua Perlu

March 30, 2016 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM...



Wordless Wednesday # 602...Syurgalah Tempat Mu

March 30, 2016 5 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


29 March 2016

Forest City Jenjalan Kali Ke 2 Entri Bergambar

March 29, 2016 5 Comments
ASSALAMUALAIKUM..
Hari ni malas sangat nak tulis entri panjang-panjang...jom layan gambar semasa ke Forest City kali ke 2 tempohari...jom la layan gambar-gambar kat bawah hari ini..memang cantik pemandangan di sini...




















26 March 2016

Robocar Poli Baru Darwisy

March 26, 2016 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Pada hari minggu kami sekeluarga mesti akan keluar jenjalan bersama-sama..Darwisy la yang paling seronok sekali bila dapat keluar pada hujung minggu...kalau dah keluar berjimba mesti banyak perkara yang dapat kami lakukan bersama-sama dan Awisy pun dapat apa yang diingininya...



Inilah mainan block yang baru Awisy robocar poli...jenuhlah nak memasang block robocar polinya kali ini...


Block yang perlu dicantumkan siap disediakan...mulakan operasi mencantumkan block untuk robocar poli Ambernya...

Akhirnya siap juga block robocar poli Amber Awisy...papa Awisy yang memasang dan menyiapkannya..


Proses menyiapkan robocar poli yang ke 2 pula Poli...


Siap juga robocar poli yang ke 2 Poli..


Block robocar poli yang ke 3 Heli...


Siap juga robocar poli yang ke 3 Heli...


Block robocar poli yang ke 4 Roy...


Siap juga robocar poli ke 4 Roy...seronok Awisy bila ke empat-empat robobcar poli itu siap dipasangkan..


25 March 2016

Entri Bergambar Bas Sekolah Menarik

March 25, 2016 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Kalau kat Malaysia ada bas sekolah yang menarik macam ni memang rajinlah anak-anak hendak pergi ke sekolah agaknya..ini adalah salah satu cara untuk menarik hati anak-anak...Semoga di Malaysia akan ada juga bas sekolah yang menarik macam ni...


Bas Hello Kitty yang comel...teringin juga nak naik dan kalau dapat naik boleh juga melihat sendiri keadaan bas itu luar dan dalamannya...


Jomlah kita tengok gambar-gambar bas menarik yang lain di bawah Ini yer...

23 March 2016

Hari Keputeraan Sultan Johor

March 23, 2016 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Daulat Tuanku !
 Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar
 Sultan Yang Dipertuan Bagi Jajahan Takluk Johor Darul Ta'zim...

Kami semua rakyat Johor merafak sembah menjunjung kasih dan setinggi-tinggi tahniah
sempena
Ulang Tahun Hari Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Tuanku 

 DAULAT TUANKU! DAULAT TUANKU! DAULAT TUANKU!

p/s rakyat Johor bercuti hari ini...

21 March 2016

Giveaway Cash RM600 MAC2016 By Emas Putih

March 21, 2016 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Hadiah Dari Teman Blogger

March 21, 2016 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdullilah !! sampai juga hadiah dari teman blogger untuk mama hari ini...hadiah ini adalah dari blogger Mialiana untuk mama sebagai salah seorang pengomen tegar tahun 2015 di blog beliau..pada kawan-kawan yang belum tahu boleh tekan sini...mekacih mia sebab sudi menghargai teman-teman blogger yang berkunjung ke blog mia...mama akan tetap support blog www.mialiana.com selalu...pada teman-teman yang sudi jomlah kita ke blog Mialiana.com...

p/s seronok ada teman blogger..

Forest City Jenjalan Hujung Minggu

March 21, 2016 6 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Setiap hujung minggu kami sekeluarga akan ke tempat yang seronok dan cantik untuk berjimba bersama keluarga selain ke shopping mall...kali ini kami ke Forest City pula...bandar yang baru saja dirasmikan oleh baginda Sultan Johor tempohari...tapi sayang semalam hujan jadi kami tidak dapat berjalan ke bahagian luar Forest City ini..hanya berlegar di ruangan dalam bangunan ini...akan diulang jenjalan ke sini lagi nanti...


Forest City ini terletak di pesisiran pantai antara Johor Baharu dan Singapura..bandar ini juga berdekatan dengan Highway ke 2 menuju ke Singapura (Highway Second Link) juga berdekatan dengan pelabuhan Tanjung Pelepas di Gelang patah..sudah berdekatan sangat dengan sempadan Singapura...


Inilah di antara contoh bandar yang akan dilaksanakan di Forest City..memang betul-betul menarik sekali layout yang ditunjukkan di sini..kalau siap nanti memang menjadi salah satu bandar yang amat menarik sekali...




bergambar bersama anak-anak mama...


Anak mama yang sulung sekeluarga...


nak juga ada dalam gambar...untuk kenang-kenangan bersama...


ada apa kat atas tu...


grandma dan grandpa yang comel...