JIRAN TETANGGA

Tuesday, August 18, 2015

Tambah Alarm Buzzer Pinky

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


 Memang sepatutnya ada bunyi bila kita hendak mengunci kereta..barulah kita tahu kereta tu dah berkunci ke atau tidak...kereta anak mama ni sejak beli hari tu memang tak ada bunyi bila setiap kali nak menguncinya..risau juga kalau ada pencuri cuba nak mencuri kereta ini...nak lock pun cuma ada lampu saja yang menyala jadi kalau berjalan tu jadi was-was samada kereta tu dah berkunci ke atau tidak..oleh itu ambil keputusan memang kena juga pasangkan bunyi buzzer alarmnya...kebetulan hubby ada masa jadi sempatlah tolong bawakan ke kedai untuk pasangkan bunyi buzzer alarm centre lock kereta Myvi Pinky ini... 


Seksa rasanya lama menunggu tokey kedai tu pasangkan bunyi alarm kereta ni...habis semua dashboard kereta tu kena dibuka untuk ajust apa yang sepatutnya...akhirnya berjaya juga dia memasangnya setelah bertungkus lumus...

p/s senang bila nak lock dah ada bunyinya...

0 000 jiran datang mendoakan mama:

Post a Comment

DUIT TABUNG