JIRAN TETANGGA

Tuesday, June 16, 2015

Proses Mengecat Rumah

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum..
Penat juga kalau mengecat rumah ni...kena buat perlahan-lahan baru cat tu sekata..nasib baik ada menantu, hubby yang tolong sekali...buat ramai-ramai baru boleh cepat siapnya...kali ni cat dengan color mint green....nampak lembut sikit laman depan rumah mama ni...



Dah siap dicat dinding pagar rumah jiran ni...dah jadi cantik rupa2nya...cat tu pun macam tak tebal jer kena cat selapis lagi ni...baru la nampak elok dan tahan lama sikit cat tu...


Kat sinilah mama ingat nak buat deko kolam air pancur dan nak bela ikan sikit..tapi tak tahu lagi macam mana...kalau jadi buat nanti mama buat entri kat blog yer...


Pagar yang disebelah kanan ni pun dah siap juga...kena tambahkan cat mana yang perlu...


Bahagian atas depan rumah mama ni pun dah siap dicat cuma bahagian atas sekali yang belum dapat dicat lagi...bila la nak buat agaknya semua dah sibuk bekerja...lebih-lebih lagi kita semua umat islam hendak menyambut bulan Ramadhan ni...kalau mengecat pada bulan ramadhan memang agak penant dan letih nanti...nak senang sekali upah jer kat orang catkan yang bahagian atasnya pula...tengoklah macam mana nanti..


4 comments:

DUIT TABUNG