03 May 2014

# cerita lucu.lawak # lawak

Lawak Pagi Tadi

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...
 


Memang buat lawak jer hubby mama pagi tadi...pagi-pagi dia dah bagi tahu mama bahawa suis iron selalu tak bertutup...mama bagi tahu bukan mama yang buat dan mama tak iron baju tapi anak-anak abang la yang buat...lawak suami isteri pagi tadi...

Hubby: "Mas..siapa yang iron baju tadi?

Mama :" Nape..??

Hubby: "pagi ni jer dah 2 kali abang tutup suis iron tu..sebelum masuk bilik air sekali,bila keluar bilik air lagi sekali..."

 Mama : "Die orang la tu yang guna iron baju tadi agaknya..." hubby dok membebel kat mama...

Hubby :"Iron tu kalau tak tutup suisnya kuat pakai karannya...laju jer meter karan tu jalannya"  

Mama :"Abangg.. tak payahlah nak bebel... letak jer note kat dinding tu...bila anak-anak abang guna iron tu dah tentu die orang baca dan nampak nanti...pandai la die orang tutup suisnya..."

Hubby :" ok2..."  terus ke komputer menaip terus print dan tampal..

Mama : "Hahaaa betul-betul abang tampal nota kat dinding tu eh..betul-betul buat undang-undang ni...!

Hubby : "Haah nape?.. tadi suruh abang buat ! abang buat la...biar die orang guna nampak abang yang tampal note tu..."

Mama :" Okay2...biar la anak-anak abang gelak nanti...heheheee...tang ayat yang bawah tu yang buat nak gelaknya...hahahaaaaa...memang lawak la abang ni..."

Hubby n Mama : "Hahahaaaa..." dua-dua gelak sekali...

p/s lekat note tu kat dinding...memang anak-anak ketawa besar tadi...

6 comments:

  1. haha innadey ya amma appa... :3

    ReplyDelete
  2. Haha..kalo ayah sy buat gitu pon sy gelakkan. Mau kejang urat perut gelak. hahaha so funny la

    ReplyDelete
  3. Hahaha mmg lawak la hubby Mama ...
    Tp kan bagus jugak buat camtu nnt anak2 Mama takakn lupa nak OFF suis iron lagi ..
    Salam hujung minggu Mama..

    ReplyDelete
  4. nah!! kan dah kena letak notis..hehehe..

    ReplyDelete
  5. kelakar jadinye yer.... untuk keselamatan Mama

    ReplyDelete