06 May 2014

# cerita makan

Bersteamboat Dan Bergrill Di Restoren Kapten

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Rasanya entri ni dah lama diperam...dok peram lama-lama nape ni mama...mungkin dah jadi pelupa agaknya tuan punya blog ni...makannya bulan lepas tapi entri masih tak nak juga dipostkan...tak apa la lama pun lama la janji mama suka nak keluarkan juga sekarang ni..kalau kawan suka boleh la baca kalau tak biarkan saja yer...


sebenarnya makan-makan tempohari tu telah disponser oleh anak mama yang kedua tu...pekerja legoland baru dapat bonus pada tahun ni ! adalah sikit dapat bonusnya tu ! tu yang nak belanja untuk besday girl dua orang tu...besday girl memanglah suka sebab dapat makan free dan yang tak sambut besday pun tumpang sekaki juga...


seronoknya ada orang yang nak sponserkan ! tak boleh lepas peluang ni kalau tidak tak dapatlah nak merasa dapat makan yang best-best kat sini...Inilah restorannya " Kapten Steamboat & Grill"..harga yang dicas di sini dewasa Rm 30 seorang,warga emas Rm 20 dan kanak-kanak Rm 15 seorang...


Memang berpatutan dengan makanan yang disediakan...ambil saja apa yang kita inginkan...tengok saja memang dah berselera nak makan...semuanya sedap-sedap belaka  
pilih mana yang berkenan dihati dan tekak kita tapi kena habiskan yer kalau tak ada cas lebihannya...


Sotong ni yang mama rasa sedap sangat..memang kena ambil lebih bila dah bakar isi sotong akan mengecil jadi kenalah ambil lebih yer...


Pilih jangan tak pilih yer ! ambil yang sedap jer tau rugi kalau tak ambil nanti teringat-ingat bila dah balik rumah...wawaawaa kalau teringat nak makan lagi bolehlah belanja datang makan lagi kat sini...


Abang ! control sikit nak ambil daging kambing tu nanti darah naik lagi...bab makan semuanya dibedal bila dah sakit baru cari ubat yer...memang peminat daging kambing ni...mama lebih suka makan daging bakar dengan salad sedap sangat..perasan makan macam orang Korea la tu...sedapnya terasa nak makan lagi daging bakar...


yang tak puas hatinya kat bahagian ni la ! ada bahan-bahannya yang dah habis masa kami sampai...pekerja tu lupa pula nak letakkan balik apa yang dah berkurangan jadi mereka letakkan saja bekas kecik kat dalam bekas besar yang dah habis tu...memang tak best la bila berada di tempat ini...tapi ambil jugalah apa yang ada masa tu bila tak cukup boleh la di tambah nanti...


sedap dan puas betul kami sekeluarga bersteamboat dan bergrill di sini...mama suka sangat sotong yang berwarna hitam ini sebab rasanya memang best sangat...semuanya kami ambil dan makan malam tu...semua jenis yang mahal-mahal kami makan dulu..dah bayar mahal apa lagi makan jer lah sepuas-puasnya nanti dah balik teringat-ingat pulak ada benda yang tak makan...


Hubby mama memang sukalah bila dapat makan macam ni seronok katanya lebih-lebih lagi anak pula yang belanja lagilah terasa sedap dan happy katanya...semoga murah rezeki anak-anak dapatlah lagi belanja mak dan ayah makan lagi bila anniversary mak nanti yer...


seronok kami sekeluarga makan malam tu..sampai rasa mengah sebab banyak sangat makan..banyak jugalah gambar yang mama tak ambil...semasa ambil makan pencuci mulut ! makan ais krim,buat cendol sendiri dan semuanya lupa nak snap...jadi mana yang ada tu yang mama letakkan di sini...  


tengoklah tu begitu taksub menikmat cendol yang dibuat sendiri...sedap sangat agaknya sebab boleh letak banyak bahan kat dalam cendol tu...


tengok la tu licin semuanya...memang terasa sedap dan kenyang sekali...tinggal kulit dan tulang yang bersepah...betul-betul makan malam yang mengenyangkan ni...


Pak mentua dan menantu dah kekenyangan dua-dua duduk menyandar kat kerusi yang disediakan depan pintu restoren ini...Awisy tetap pegang jagung yang dimakannya dari tadi...sayang nak lepaskan agaknya...


besday girl kakak dan adik...kedua-duanya lahir pada bulan yang sama bulan April...


4 comments:

  1. Semoga murah rezeki anak2 mama ye.... nmpk sedap semua pilihan makanan tu semua :)

    ReplyDelete
  2. Sepnjg hayat x pnh mkn steamboat... Hihi...

    ReplyDelete
  3. wahhh..kenyang tersandar lah mama.. hehehe
    sedap tengok.. harganya standard kat sini.. xde lah mahal sangat..:)

    ReplyDelete
  4. wahhh meriahnyee menu die mama... memang puas hati nih

    ReplyDelete