13 May 2013

# Cerita Aiman Nuqman

Aiman Nuqman Dah Ada Buaian Elektrik

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...
Alhamdullilah !! senang sedikit mama untuk menjaga aiman sekarang ni tak payahlah lagi nak berendoikan dia jer...semalam mama Aiman dah belikan buaian elektrik untuk Aiman jadi senanglah Aiman nak tidur...nak tahu kisahnya sini, sini dan sini...

nasib baik mama Aiman tak kisah rupa-rupanya bila mama suruh dia belikan Aiman buaian elektrik tu..dia faham katanya sebab Aiman memang suka berendoi bila tidurnya...akhirnya tak payah la mama nak endoikan Aiman lagi ! pasangkan saja buaian elektrik tu terus berendoilah buaian itu untuk menidurkan Aiman...



13 comments:

  1. Alhamdulillah...
    Nasib Mama Aiman faham.... =D

    ReplyDelete
  2. Baby sya tido buai sampai umur 4 bulan..tue pun tido buaian time siang jer..malam mmg ajar Emir tido atas katil..sebab takut nnti susah kalau nak berjalan kena usung buaian sekali..;p

    ReplyDelete
  3. saya memang dari awal awal belikan anak buai letrik ekekekeke..dari zaman abg long buai tu berjasa smpai lah sekarang ni kak mas..

    plus lama skit anak tido sbb berenjut je hehehe

    ReplyDelete
  4. Wahhh.. Kalau tak silap Vee, orang ckp kalau blh elakkan baby guna benda elektrik banyak sgt. Radiation tu bahaya untuk otak baby =S

    ReplyDelete
  5. Bagus juga mama Aiman tu faham sebab kakak rasa di rumah dia pun macam itu mestilah mama dia pun tahu..

    Senanglah sikit kan Mas:)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...ringan sikit kerja mama... ^_^

    ReplyDelete
  7. senang sikit kan klo yg ni..hehe...

    ReplyDelete
  8. Teringat MQ dulu... Konon tak nak ajar anak berbuai langsung, sekali rumah babysitter dia pulak yang ajar siap eletrik lagi... Sudahnya anak MQ taknak tidur sehinggalah beli yg letrik jugak...

    ReplyDelete
  9. lenguh jugak tangan kalau nak berenjut je kan.. hehehe.. lagi pun kalau ada yg letrik ni boleh la sambil akak buat kerja lain.. cuma kena tengokkan sekali sekala..

    ReplyDelete
  10. dh lama tk enjut buai budak

    ReplyDelete
  11. takde lah nak lenguh tangan mama... kalau tak kejab2 nak goncang.......senang sikit pakai yg nie.....

    ReplyDelete
  12. ohh x pernah see one here in brunei...

    ReplyDelete