25 January 2013

# family.cerita # jejalan

Jenjalan Di Aeon Bukit Indah

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Semalam cuti apa lagi ! apa lagi mama pun ambil peluang jenjalan window shopping ke Aeon Tebrau la...best juga sesekali cuti dapat jenjalan bersama-sama family mama..walaupun berwindow shopping saja tapi seronok sungguh dapat meluangkan masa bersama2 keluarga tersayang..


sambil jenjalan tu kita boleh la cuci mata yer...biasalah jika ada perayaan pasti ada jer deko diletakkan di ruang legar lagi pula nak tahun baru china ni deko untuk tahun baru china tu sudah semestinya ada di ruang legar shopping Aeon tu...


lepas tu teruskan jenjalan ke dalam Aeon ni... kalau dah masuk Aeon memang tak sah kalau tak singgah tempat pakaian baby...ada potongan harga pulak tu dan tak lama lagi kaum China di Malaysia ni nak menyambut tahun baru pasti ada diskaun yang disediakan dimana2 jua...semuanya dok belek2 baju si kecik Awisy ni nak pilih juga mana yang lawa tu... 


 pakaian untuk tahun baru china pun ada banyak dijual..biasa la bagi kaum China color yang membawa ong pada mereka ialah warna merah...banyak juga kedai menjual perhiasan untuk tahun baru china terdapat di sana... 


tak lepas juga melihat mainan untuk kanak2 yang banyak ada dijual di kawasan permainan kanak-kanak tu... melihat2 tu sambil cuci mata kami semua la...


suka Awisy bila mama dan papanya meletakkannya di baby walker tu...tengoklah tu bukan main khusyuk lagi dia bermain...lepas ni Awisy bolehlah suruh papa belikan walker tu yer...


lepas tu dok layan anak-anak pula bermain games yang ada disitu....mula-mula tengok jer anak-anak bermain bila dah lama-lama tu teringin juga nak cuba mencuba juga...memang seronok rasanya kami semua dapat bermain bersama2...


tu dia si ayah dah ikut sekali bermain dengan anak-anak...tengok sapa la yang teror bawa kereta tu jom lumba sesama...


yang ni lagi la seronoknya mama dok lawan dengan hubby bermain.. last sekali mama kalah juga akhirnya di tangan hubby...sesekali enjoy macam ni memang best juga hilang rasa tension tu...

p/s esok cuti lagi mana destinasi yang best nak pergi agaknya...

15 comments:

  1. pi tempat jauh2 sikit..makan angin terus..heheh

    ReplyDelete
  2. sronok kan.keluar ramai2dengan family ceng gini.njoy je.
    awisy pon dah besar ye:D

    ReplyDelete
  3. oh, mama ni org johor gak ke??
    Legoland da g lom??

    ReplyDelete
  4. next time kalau mama ke sini lagi, kabo le ke gB. opis gB dekattt je dengan aeon bukit indah tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam ....inshaAllah GB kalau mama pi ke sana boleh kabo yer tapi sebenarnya mmg selalu mama ke sana tu...:)

      Delete
  5. best dapat enjoy mcm ni selalu..jd kawan pd anak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam....betul tu PCL sesekali enjoy sesama macam ni mmg best terasa kekeluargaan nyer...:)

      Delete
  6. meraih nampak nya tu...

    ReplyDelete
  7. Xsabaq nak bawa baby jln2....i fllow

    ReplyDelete
  8. Cara mudah meraup dollar + backlink
    http://andysites.blogspot.com/2013/01/cara-mudah-mendatangkan-trafik-plus-dollar.html

    ReplyDelete
  9. best nyer....dpt berlibur bersama2..... mama.... sapa yg paling teror memandu tu???? he3

    ReplyDelete
  10. seronok je tgk akak n family... seronok dpt keluar camni kan :-)

    ReplyDelete
  11. Seronok je tgk...sesekali kluar camni mmg dpt release tension..

    ReplyDelete
  12. hehe. melayan jugak mama ehhh. utk anak anak mama. :)

    ReplyDelete