HOME CONTACT ME PARENTING RECIPE REVIEW LABEL

Sponsor



Tuesday, July 31, 2012

Tiada Paksaan Memilih Atau Terpilih Di Antara Blogger ...

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Di sini mama ingin bertanya pada kekawan mama patut ke tidak seorang blogger sakit hati atau marah bila ada blogger yang lain suka berblogwalking ke blog blogger-blogger yang lain?

pada mama itu semuanya terpulanglah pada individu masing-masingkan kerana berkawan di alam maya ini tiada batas dan sempadannya..ke blog sesiapa pun kita boleh singgah dan meninggalkan komen atas apa yang kita baca pada setiap n3 mereka.

rasanya tak salah juga kalau kita kerap kali datang ke blog seseorang blogger itukan jika kita rasa setiap n3 nya sedap dan seronok pada jiwa kita bila membacanya...

kita sebagai blogger ini sepatutnya tolong menolong di antara satu sama lain di alam maya ini bukan memandang rendah pada seseorang blogger yang lain..ada ke sikap sesetengah blogger dikalangan kita ini yang mempunyai sikap yang begitu..entahlah tepuk dada tanya selera masing-masingkan..

ke manakah seseorang blogger itu nak berblogwalking kita tidak boleh menahannya tapi ada juga sesetengahnya berfikiran begitu... terfikir juga mama apa salahnyakan kalau semua blogger suka meninggalkan jejak disetiap n3 blogger yang disukainya itu...

tiada salah apa punkan ! kita semua di sini semuanya sama hanya lama atau tidak yang membezakannya...kalau kita suka BW ke blog-blog rakan blogger yang lain dan suka tinggalkan komen kat blog blogger-blogger kekawan semua pasti kita disukai teman-teman blogger yang lain...

tapi kenapa ada sesetengah blogger yang terlalu sakit hati dan marah pada orang lain yang suka BW ke blog blogger-blogger yang lain...rasanya tak salahkan masing-masing mempunyai pemikiran sendiri untuk memilih blogger mana yang disukai untuk dilawati blog mereka selalu...


p/s kena hilangkn sikap begitukan...

23 comments:

  1. saya xkisah pn klo org xnak sggah yg sya kisah bila org say "smbong" haha...

    ReplyDelete
  2. ikut suke sbnrnye mama

    kalau die jenis bace dediam je cmne lak

    kdg iffah ske jd slent reader

    ReplyDelete
  3. entah la mama, bersyukur sy punya rakan blogger seperti mama...buktinya, mama top komentar blog pcl bulan ini..tahniah, sy tahu mama ikhlas..t.kasih.

    ReplyDelete
  4. betul tu mama,sy stuju..tak perlu skit hati sebenarnye..sebenarnya bw ni eretkan lagi hubungan:)

    ReplyDelete
  5. Ada juga ya blogger camtu,setakat nie kwn maya Nurul semuanya baik2.

    ReplyDelete
  6. ada jgk sikap mcm ni kat alam maya ye..ala mama,mgkin blogger tu sakit hati sbab xde org singgah blog dia la kut..tu pasal dok sakit hati..xpun dok harap balasan sgt yg dia singgah blog org,org wajib singgah blog dia balik.huhhu..

    ReplyDelete
  7. Marah? ada ke yg marah... merajuk sikit kgd2 tu ada juga ;) dulu ramah skrg dah kurang ramah :( itu semua mainan perasaan. Tak kisah lah yg penting ikhlas berkawan. Betul tak mama?

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Mama

    MYideakini sokong sepenuhnya pada entri yang dikongsikan ini...Tambahkan persahabatan tak kira keadaan jua sekali pun sama ada ianya dialam maya atau alam realiti...yang penting persahabatan itu ada batasnya... :-)

    www.myideakini.com

    ReplyDelete
  9. emmm...jangan la mcam tu...kata kawan2 kan..cool k;)
    bw secara bhemah ye ;)kan mama

    ReplyDelete
  10. Laaa... ada ke yg mcm tu?. :D... Kalau bil streamyx kita dia yg bayar, of coz dia ada hak utk menegah ke mana kita nak BW, tapi kalau tak... oh agak memelikkan.

    ReplyDelete
  11. dunia semakin pelik sekang neh hahahah
    dengki dan cemburu terlalu menguasai diri hadoiii

    ReplyDelete
  12. betul tu..saya setuju..tpi kenapa harus memilih..kalo dah entry or blog tu kita suka..tak salah kta ke sana..apatah lagi tggl jejak..saya suka skodeng blog mama..tpi jarang tggl jejak..lepas kenyang baca, lari la..hihi

    ReplyDelete
  13. dye jelez la tak de yang nak bw kat blog dye,, ahhaa

    ReplyDelete
  14. haaa..terkezut..ade jgk camni rupanya...
    hadoi..sabar je la..mcm2 ragam

    ReplyDelete
  15. sokong apa yg mama ckp kn 2..xperlu rasa skt aty..ida pon kdg2 jd silent reader tp kalo rasa entri ssorg 2 buat ida rasa nk kongsi sumthing, ida kn komen. kita semua ni kawan walopn hanya kenal dalam alam maya jer :)

    ReplyDelete
  16. alahai ada jgk org mcm tu..
    msing2 punya suka ler..

    ReplyDelete
  17. bila seorang blogger rajin blogwalking ke blog lain.dia akan dpt kunjung balas dan trafik akan naik.jadi ada blogger yang malas nak blogwalking and lagi teruk dengki bila blog lain punye trafik naik.itu dengki namanya.alahai manusia.

    ReplyDelete
  18. blogger yang macam tu memang pelik la.. prinsip berkawan ni tak ada batasan. sama jugak macam blogger.. kita boleh berkawan dengan blogger2 lain tanpa ada sekatan pun.. betul tak

    ReplyDelete
  19. tak elok iri hati...... yg penting kita ikhlas dlm dunia blogging nie... remy ada jugak tak sempat nak singgah semua....... tapi jgn kecil hati.....satu hari nanti bersua jugak kita semua......

    ReplyDelete
  20. susah juga kalau ada sikap dan sifat begini kan mama? tetapi alhamdulillah jika kita tidak memilih bulu dalam berziarah dan berkenal-kenalan dengan kawan-kawan di alam maya ni semestinya usaha kita berblogging tidak akan sia-sia..

    ReplyDelete
  21. susah juga kalau macam tu...kalau nak terbaik macam orang tu,.,carilah yang menarik bukan cari kelemahan orang je...bikin buat dosa je...

    ReplyDelete
  22. ade pulak nak sakit hati. suke hati die lah nk bw ke mane pun kan mama. ;)

    ReplyDelete