JIRAN TETANGGA

Sunday, October 30, 2011

Jom Join BLOGLIST Laman-ayahsu November

 SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum semua... 


Jom kita join segmen ayahsu ni pada sesiapa yang nak join jom 
cepat-cepat sebelum tarikh tutupnya pada
31 Oktober ni...

Macam Budak2 Jer Gayanya...

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum semua....


Semalam mama dok sibuk memerhatikan hubby yang berperangai macam budak kecik jer mama cakap macam tu sebabnya adalah kerana gambar yang kat atas tu.... balik dari Pontian tadi sampai kat rumah dan lepas solat zuhur dia dah mula wat rangka layang2 ni sampailah jadi mcm gambo kat atas tu.....


Lagaknya macam x pernah nampak lelayang jer kemaruk bebenor...bila lalu kat Padang Mutiara Rini tu sibuk jer nak beli layang2 tapi x dapat2....jadi tadi dia dok sibuk leka membuat layang-layang buatan sendiri katanya nak pi main layang-layang sambil berjogging....dalam diam-diam siap juga layang-layang buatan sendiri tu tapi masih x tahu la mama ntah boleh terbang ke tidak.. jadi untuk mencuba menerbangkannya kami semua telah ke Padang Layang-Layang Mutiara Rini....


lelayang buatan sendiri.... 

Sampai di sana sudah ramai yang beraksi dengan layang-layang masing2 cantik bermacam-macam warna dan rupa....hubby mulalah malu untuk mengeluarkan layang-layang buatan tangan sendirinya kerana semua yang ada di situ mempunyai layang2 yang cantik2 sedangkan dia punyer hanya biasa2 je....sebenarnya kami semua pun malu nak melihat hubby mama melayangkan layang2nya tapi mama memaksa juga kerana dah terlanjur sampai ke tapak tu...


Akhirnya terpaksa juga hubby mama menaikkan layang2 tu dan dengan sekelip mata layang-layang tu terbang ke atas tapi hampa kerana layang2 tu berat sebelah dah asyik berpusing2 di udara akhirnya hubby mengambil keputusan menurunkannya....frust dan kecewa betul sebab tidak dapat memainkan lelayang buatan sendirinya tadi....akhirnya hubby pergi juga ke gerai yang menjual lelayang dan terus membelinya akhirnya dapat juga lelayang yang baru dan sempurna untuk digunakan.....

Beli juga lelayang baru


Dengan gembiranya hubby pun segera la memainkan lelayang barunya itu....wah terujanya hubby mama sebab telah mendapat lelayang baru tu macam budak kecil la lagaknya...kami semua melayankan jer kerenah hubby yang teruja dengan lelayang barunya itu...ni lah akibatnya kalau tidak ada anak kecil bapaknya pulak yang jadi budak keciknya...


Sibuk membetulkan lelayang baru tu...


lega dapat lelayang baru....

p/s nak pi main lg hari ni....

Saturday, October 29, 2011

Kesian Nyer Dia...

SALAM 1 MALAYSIA

Ikan masin yg mama beli tadi.... 

Assalamualaikum....
Tetiba teringat makcik tua yang menjual ikan masin kat kedai makan tadi...Pagi tadi mama mengikut hubby ke Kolej Matrikulasi Teknikal Pontian sebab ada sedikit taklimat buat anggota-anggota kat pos kawalan....selesai semuanya perut mulalah berbunyi minta di isikan sebab masih kosong dari pagi tadi....


Pergilah satu gerai makan kat tepi laut tu lalu duduk kat satu meja kosong sambil menunggu nasi lemak yang diorder sampai tiba-tiba datang seorang makcik tua sambil menjual ikan masin ngan belacan nyer...sebelum sampai kat meja mama makcik tua tu dah pi kat satu meja ni 2 orang wanita tu buat tak tahu jer kesian plak bila tengok dia.... 


          makcik :  assalamualaikum nak...
            mama n hubby :  waalaikumussalam sambil bersalaman.....
            makcik : anak nak beli ikan masin,belacan pun ada....(terus jer      
           kuarkan ikan masin dan belacan tu lalu meletakknnya    
                      kat atas meja... 


nasi lemak yang diorder sampai tapi makcik tua tu masih dok mengeluarkan bahan jualan nyer di atas meja mama tu....


           hubby : berapa inggit ni makcik...?
              makcik tua : 3 bungkus 5 inggit...


(kesian ngan makcik tu terus bayar harga ikan masin tu)...


           hubby: makcik dari mana ...?
             makcik tua : Benut...baru sampai belum makan lagi ni....
             hubby : oh yer ke...
             mama : abang..pi lah amik lagi satu nasi lemak tu...
             hubby : makcik nak makan ke ?
             makcik tua : boleh juga lah lalu meminta dari budak kedai tu     
              nasi lemak tambah ayam goreng dan kopi panas...              
             mama :(hanya dapat berkata2 dalam hati sambil melihat makcik                  
           tua tu makan)"kesian nyer makcik ni lapar sangat   
                            kot.."


Setelah selesai makan mama membayar harga makanan tu dan kami memohon pergi  dulu...


          makcik tua : terimakasih nak...
             mama n hubby: sama-sama makcik....


Tak salahkn membantu pada orang yang memerlukan...apalah sangat dengan 5 inggit dan nasi lemak ayam tu...mana tahu rezeki yang kita akan dapat akan lebih lagi dari itu nanti....
renung-renungkan dan selamat beramal....



p/s.. 2 orang wanita tadi berlalu sambil bercakap dan menoleh pada mama...
           kenapa ek salah ke memberi makan pada orang tua dan membeli ikan masin nye....??

Friday, October 28, 2011

"Keajaiban Cinta Dan Jodoh"

SALAM 1 MALAYSIA



Assalamualaikum semua...


    Hari ni mama nak review sebuah buku yang sangat best isi kandungannya kerana di dalamnya terdapat semua isu-isu jodoh dan cinta untuk semua yang sedang mencari pasangan hidup.Pada yang sedang mencari pasangan hidup tu eloklah membaca isi kandungan buku ini moga dapat panduan dan cinta yang sejati.
     
     Soal jodoh,pertemuan, ajal, maut semuanya adalah ketentuan Allah hanya padanya kita sebagai manusia hanya dapat berserah bagaimana semua itu berlaku.Soal jodoh ni adalah di tangan Tuhan,tetapi manusia haruslah berikhtiar mencari dan memilih pasangan itu sendiri.


    Walaupun perasaan cinta dan kasih sayang merupakan fitrah dari Allah tetapi kita perlu sedar bahawa keabadian cinta itu tidak diperolehi sebagai satu anugerah tanpa diiringi dengan usaha yang bersungguh.Sikap berhati-hati dalam menentukan pilihan untuk pasangan hidup merupakan ciri khas dari insan budiman.


      Dalam kehidupan bermasyarakat perkahwinan dan pernikahan sangat diperlukan bertujuan untuk meneruskan kehidupan umat manusia di bumi ini.Perkahwinan adalah fitrah bagi setiap makhluk Allah dan ianya akan menjadi asas kehidupan ini.


      Banyak bab-bab menarik di dalam buku ini di antaranya:
         Bab 1 - Cinta dan persiapan mencapai keluarga bahagia
                   -menentukan dan memilih pasangan hidup
                   -Lelaki dan wanita yang diredahi Allah
                   -Suami yang diingini wanita
                   -Persediaan diri untuk berkahwin
                   -Memilih isteri idaman
                   -Sifat-sifat wanita yang mulia
      Hanya bab pertama yang dapat mama bagi tahu yer pada sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut isi kandungannya carilah buku ini di kedai menjual buku-buku....tidak rugi kalau kita membaca isi kandungannya.


       Rasulullah SAW telah bersabda,diriwayatkan oleh Ibnu Abbas...


                   "Perasaan kasih adalah kecintaan suami kepada isterinya.Perasaan sayang adalah                sayangnya suami kepada isterinya meskipun ada keburukan pada dirinya" 





Thursday, October 27, 2011

Seronoknya Nak Kawen....

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum semua...
Seronoknya bila nak kawinkan tajuk n3 dah teruja sesangat....
wah!!!!! ayat mama x boleh tahankan...
rasa macam nak kawin semula rasanya seronok tau kawen ni gedik la plak mama ni...
bila orang nak berkawen ni kan serba serbi semuanya seronok nak buat tu nak buat ni 
nak beli tu nak beli ni wah teruja rasanya hahahaha ....
teringat dulu2 masa nak adakan majlis kenduri kawen mama 
kat kampung teramatlah teruja nyer masa tu...
 apalah mama ni nak bercerita tu cover2 sikit kang terbabas plak bab2 yang tutttt,
mama plak yang exsited pasal bab-bab nak kawen ni
yer la sape la yang x exsited bila nak memasuki alam baru ni
bukan selalu yer kita dapat merasainya sekali seumur hidup jekan....
kalau x caya tanya jer kat kekawan yang dah berkawen seronok ke tidak
bila dah berkawen ni dan kalau x percaya juga kawen je baru tahu sendiri...

 Pada kekawan semua yang dah berkawen tu mesti ada 
pengalaman2 yang menarik pasal bab-bab kawen macam ni dulukan....
Mama bukan apa saja jer nak mengimbau kenangan lalu masa2 nak berkawen dulu....
kenduri kawen ni sebenarnya adalah satu majlis yang cukup
seronok bagi kedua-dua belah pihak mempelai kerana dengan adanya
majlis akad nikah ni sempurnalah ikatan janji kedua2nya
untuk membina mahligai bahagia atas dasar cinta dan kasih sayang yang telah lama terjalin.
Bila dah memasuki gerbang perkahwinan ni kita seharusnya
cukup bersedia dari segi mental dan fizikal supaya rumahtangga yang
dibina dapat berkekalan hingga hujung nyawa setiap pasangan pengantin.
Biarlah semua susah senang dapat dihadapi bersama-sama selagi hayat dikandung badan...


Sabda Rasullah SAW
"Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam bukan dari kepalanya untuk dijunjung atasnya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, melainkan di sisinya untuk dijadikan teman hidupnya, dekat pada lengannya untuk dilindungi dan dekat di hatinya untuk dicintai"

Sesungguhnya apabila suami menatap isterinya dan isterinya membalas pandangan (dengan cinta dan kasih) Maka Allah menatap mereka dengan pandangan kasih sayang dan jika suami membelai tangan isterinya, maka dosa mereka jatuh berguguran di sela-sela jari tangan mereka

Diriwayatkan oleh Maisaran bin Ali dari Abu Said Al-Khudri

p/s anak nak kawen mama plak yg teruja...

Spontan Khamis.....Merenung Jauh Ke Atas

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum semua...

 
 Renungan mata mu menikam kalbu
Di belai dengan kasih sayang impian kasihku
Membuat hatiku berlagu merdu
Sentiasa merayu meruntun jiwaku merinduimu....


p/s Apa yang di renungkan tu sayang mama...

Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday.....# 13

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum semua...

"HAPPY DEEPAVALI"
Buat semua rakyat Malaysia yang berketurunan Hindu...  

Manusia Sekarang Semakin Kejam....:(

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum semua...
Dalam mama BW tadi terjumpalah blog blogger ni yang
menulis n3 yang menyayat hati mama dan mama mohon share dari 
blogger ini untuk jadi tatapan kita semua. 
 Manusia sekarang ni sudah semakin kejam dan 
zalim sanggup membunuh,membakar atau sanggup berbuat apa saja
 dimanakah nilai2 kemanusiaan itu....
Kesian binatang yang tidak berdosa ini dibakar hidup-hidup di hadapan
mata betapa seksanya kucing tu semoga Allah menurunkan
balasan pada yang berbuat jahat.


Betapa seksanya kucing itu ketika menemui ajalnya
semoga balasan yg setimpal akan dihadapi dan 
diterima oleh manusia yang tidak berhati perut ini...

p/s sedih hati mama....

Tuesday, October 25, 2011

Follower Mama Yang Ke 900....

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum semua...
Hai kengkawan semua hari ni mama nak review follower 
mama yang ke 900 plak yer...pada sesiapa yang teringin follow 
blogger ni jomlah kita lawat beliau cuma
Follower mama yang ke 900 ini adalah seorang ibu muda yang
cute dan manis bernama Naura mempunyai 2 orang puteri 
yang manis macam ibunya juga like mother like daughter n seorang putera...
Mama suka blog Naura ni kerana semua n3 beliau mengisahkan 
xtvt beliau bersama-sama dengan familynya...
Beliau juga mempunyai blog Naura Fashion yang mana 
blog ini menjual bermacam-macam jenis tudung 
pada sesiapa yang berminat nak mengorder tudung dari blog Naura ini
klik kat sini dan pilih jer tudung mana yang kengkawan suka.
Jom kekawan semua kita terjah blog Naura dan marilah kita
meramaikan follower beliau dan sokong juga blog Naura Fashion yer...




Monday, October 24, 2011

Segmen Kancil8349 : Kartun Animasi Yang Paling Korang Suka

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum kekawan semua....



Hari ini jom kita join segmen dari blogger yang memang dah terkenal dengan ikon kereta Kancilnya...
pada sesiapa yang nak menjoinkan diri dalam segmen blogger Kancil ni jom klik kat sini pastu bolehlah join sekali yer...

Mama sebenarnya suka dengan kartun animasi "GARFIELD"ni citenye tentang seekor kucing kuning gemuk ngan kawan nyer tu lupa plak nama kawannya dan tuannya...
Kucing Garfield yang gemuk dan suka sangat makan Lasagna daging....
kenapa mama minat pada cite animasi Garfield ni yer..... 
ntah la setahu mama sebab mama suka kucing tu je kot lain2 x ada la..
Bila mama mula tersuka dengan cite animasi ni tu pun mama lupa tapi bila tengok  ada kat tv lagilah suka tengok.... 
cite Garfield The Movie pun mama sanggup beli CD filem die sebab boleh tengok banyak kali cite Garfield ni...
 Inilah kucing kuning gemuk yang paling mama suka tu
dah macam kucing mama juga...

Movie Garfield

Mini Perpustakaan Mama...

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum...
Hari ni mama nak bercerita sikit tentang mini library atau mini perpustakaan mama kat rumah.Tentu kengkawan semua sukakn pergi atau selalu pergi ke perpustakaan awan perpustakaan sekolah atau lebih senang ada yang mempunyai library sendiri kat rumah tu...pasti bestkan kalau terdapat banyak buku-buku yang boleh kita baca di masa lapang dan masa-masa yang tertentu di dalam library kat rumah kita tu.

Pada mama library ni sebenarnya baik untuk semua golongan umur kerana di situlah kita dapat merelaxkan diri dan minda dengan membaca buku-buku kegemaran kita.Terasa kepuasan itu bila kita dapat mengumpulkan berbagai-bagai jenis buku di mini library tu...Anak-anak pun akan lebih rajin membaca jika kita menyediakan buku-buku yang menarik buat mereka membaca dan menatapnya nanti.Dengan adanya bahan bacaan yang menarik dan semangat dari ibubapa akan membuat anak-anak lebih bersemangat rajin membaca

Janganlah kita merasa kedekut untuk mengeluarkan wang ringgit untuk membeli buku-buku kegemaran mereka kerana ilmu pengetahuan itu tidak boleh ditukarkan dengan wang ringgit sebenarnya...Memberikan pengetahuan untuk anak-anak melalui buku adalah satu cara yang amat berguna sekali sebab mereka akan lebih menyukai membaca buku2 yang kita sediakan itu nanti.Alangkan indahnya melihat anak-anak dapat dan duduk membaca di mini perpustakaan di rumah kitakn...

Di rumah mama sediakan mini library buat anak-anak membaca buku di masa lapang mereka.Walaupun kecil tapi menjadi satu tempat yang menyeronokan bila kita mendekatinya.Di mini library ini mama letakkan semua buku2 yang selalu dibaca oleh anak2 mama majalah,novel,buku2 agama,buku motivasi,buku teks sekolah buku pelajaran anak-anak juga mama letakkan sekali supaya senang mereka nak melihat kembali buku-buku itu.

Budaya membaca ini haruslah kita serapkan di dalam jiwa anak2 sejak dari kecil lagi supaya
mereka tidak membazirkan masa yang terluang itu dengan membuat perkara2 yang sia2 dan bukan2.Budaya membaca ini sebenarnya adalah salah satu cara mendidik anak-anak supaya mereka akan rajin membaca dan beroleh ilmu sejak dari kecil lagi.Marilah kita ujudkan mini library di satu sudut rumah kita supaya budaya membaca ni sentiasa ada di dalam ruang rumah kita...

Marilah kita ujudkan mini library di satu sudut rumah kita.


Mini library mama kalau boleh nak tambah koleksi buku2 lagi


 majalah yang ada di library mama majalah keluarga,majalah Impiana
majalah Maskulin majalah Wanita,Buku Resepi

 majalah Anjung Seri, majalah Nur ,majalah Dara.Com 

Buku pelajaran n kamus

 Buku motivasi

Buku Novel   

Majalah remaja 

Follower Mama Yang Ke 888...

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum semua...
Hari ini mama nak review follower mama yang ke 888...
Follower yang mendapat nombor yang menjadi kegemaran mama 
tu adalah Mizzjae seorang wanita yang manis dan gemar menonton
drama Korea,muzik Korea dan suka sesangat dengan pelakon2
Korea yang comel dan handsome2 tu...
Beliau juga suka menulis n3 yang  berkaitan dengan pelakon dan penyanyi
dari Korea dan satu lagi beliau juga suka menulis n3 yang
 menarik hati untuk kita membacanya...
Mizzjae pun masih baru dalam dunia blogging ni dan mama
berharap agar kita semua dapat menyokong beliau untuk terus berblogging
dan menulis n3 2 yang lebih menarik hati lagi dalam blog dia ni...
Pada sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang
beliau pergi jer kat blog Mizzjae ni...
dan jomlah jadi follower blog dia dan marilah kita reramaikan
follower beliau...


Sunday, October 23, 2011

Penjagaan Si Comel

Salam 1Malaysia.
Assalamualaikum...
Entry hari ini mama nak ceritakan bagaimana penjagaan kucing 
atau si comel kita dengan baik.
Buku penjagaan kucing ini mama dapat dah lama 
tapi tidak pun digunakan atau diperhatikan.
Pihak WHISKASlah yang telah menghantar sample
 makanan dan buku penjagaan kucing ini bulan lepas.
Hari ini tergerak hati plak nak baca akan isi kandungannya.
Rupa-rupanya banyak yang dapat kita pelajari dari 
isi kandungan buku ini salah satunya ialah jenis-jenis kucing
 yang terdapat di dalam dunia ini.

Hari ini kita akan mengetahui akan jenis-jenis kucing 
yang kita pelihara atau jenis kucing yang tidak pernah kita lihat selama ini.
Inilah gambar jenis-jenis kucing yang terdapat di dalam buku yang mama baca itu.
Sebenarnya setiap gambar-gambar tu ada info mengenai kucing-kucing itu 
tapi al-maklumlah kalau buat satu-satu gambar tu lagi panjang berjela lah entry mama ini.
Di lain n3 mama akan menunjukkan 
"Bagaimana memastikan si comel sentiasa di sisi kamu"
Ok...Bye!!!!!

muka depan bukunya

Jenis kucing yang berbulu pendek

gambar-gambar kucing berbulu pendek

Kucing berbulu pendek

Kucing separuh berbulu panjang

Kucing berbulu panjang

Kucing exotic dan kucing biasa

Di harapkan entry mama ini dapat memberitahu 
kengkawan semua akan panduan jenis-jenis kucing 
yang tidak kita ketahui dan yang kita ketahui.

Saturday, October 22, 2011

Keinginan Menolong Akhirnya....

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum kengkawan semua...
Hari ni cuaca lembab semacam jer dari semalam hujan turun 
mencurah2 membasahi bumi yg gersang setelah beberapa hari ini...
Dalam dok melayani kesejukan cuaca hujan ini teringat plak
mama masa kecik2 dulu semasa arwah mak mama
ingin pergi menoreh getah...

Kalau time hujan2 mcm ni susahlah nak pi menoreh getah
sebab pokok getah basah n lembab. 
Sebagai penoreh getah ni hari hujanlah yang paling ditakuti kerana
pada hari hujan mereka tidak dapat menoreh dan tidak
dapat mencari rezeki untuk sesuap nasi pada hari tu... 
 Dulu seorang penoreh getah ini dikira pekerja
sebagai golongan bawahan je 
"kais pagi makan pagi kais petang makan petang"
pendapatannya pun kurang tapi sekarang seorang penoreh getah
 sudah mempunyai masa depan yang baik
kerana permintaan untuk getah semakin banyak dan harga getah 
sekarang pun sudah semakin mahal.
Ternyata harga getah yang naik tinggi itu telah banyak merubah
gaya hidup dan pendapatan para penoreh2 ini.

Berbalik pada cerita mama tadi semasa mama kecil2 dulu
rajin jugalah menolong mak menoreh getah ni tapi bab2 menoreh ni
masa tu mama kurang arif lagi jadi mama hanya ditugaskan untuk mengutip
susu getah yang telah penuh di dalam mangkuk untuk diletakkan 
ke dalam bekas baldi yang lebih besar.

Masa tu mama bersekolah di sebelah petang jadi sebelah pagi
mama sempat menolong mak di kebun getahnya...
 Suatu hari dalam mama dok mengutip susu getah tu
ke dalam baldi kaki mama
telah tersangkut pada dahan kayu yang ada kat kebun getah tu
apa lagi baldi yang penuh susu getah tu tumpah sekali 
yang jadi kelakarnya susu getah yang tumpah tu telah menyiram
separuh daripada badan mama ni....habis putih rambut
mama masa tu dipenui dengan susu getah tu...
geli hati mama kalau diingat2 kn 
balik peristiwa itu dah macam hantu jer rupanya...

Bayangkanlah betapa susahnya mama nak menghilangkan
susu getah itu dari rambut mama ni dengan cepat 
berputar ligat kepala memikirkan bagaimana nak ke sekolah dengan keadaan
badan yang berbau getah begitu....
apa yang dapat dibuatkan lagi terpaksalah memonteng dari ke sekolah
beberapa hari sebab badan pun masih berbau getah lagi...
Beberapa hari jenuh mak mama menguruskan rambut dan badan mama
 habis semua badan dan kepala mama telah dilumurkan dengan minyak kelapa
untuk menghilangkan kelekitan susu getah itu dari rambut dan kepala...

Bayangkanlah betapa perit dan sakitnya rambut yang telah dipenuhi getah 
bila disikat...terasa teramatlah siksanya masa tu kalau
x dibuangkan getah2 tu lagilah parah jadinya 
 jadi kenalah bertahan walaupun kesakitan yang terpaksa dihadapi....
Itulah antara pengalaman mama yang mama tidak boleh lupakan 
keinginan menolong mak
menoreh getah diakhiri dengan cerita mama 
mendapat gelaran sebagai minah getah di kampung....

Beginilah seorang penoreh getah menoreh

mesin pengelek getah lama 
untuk dijadikan getah keping


Friday, October 21, 2011

Layankan Jer....

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum ....
Ada sesiapa kekawan mama kat blog ni suka tonton wrestling x...
pasti ada yang suka dan ada yang x sukakn pada mama
sebenarnya memanglah x suka, mana ada perempuan yang suka
pada keganasan tapi x juga ada sesetengah perempuan yang 
suka sangat tengok wrestling ni ntah tang mana yang die orang
suka sangat tengok mama pun x tahula...hehehehe

Tapi malam ni mama terpaksalah dok tengok gak sebab  
menemankan hubby yang suka sangat nak 
tengok wrestling ni jadi mama layankan jer...
dah lah x ada anak lelaki untuk diajak menonton sama 
jadi mamalah jadi sasarannya utk jadi peneman setia la plak...
Anak-anak perempuan mama memang x minat langsung nak tengok....
Kekadang mama marah gak bila tengok wrestler yang baik kena belasah
dengan yang jahat tu...
walaupun teruk kena belasah dan berdarah pun masih lagi nak melawan balik
ya la kalau x macam tu x adalah orang suka sangat tengok 
wrestling ni kan...



p/s  x suka tengok sebenarnya...

Thursday, October 20, 2011

Blogger ! Jom Kenal

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum semua...

Selamat bersegmen lagi kekawan marilah kita join segmen
dari blogger genk ini pada sesiapa yang nak join jom
Mama berasal dari Skudai Johor Baharu, seorang surirumah yang
kekadang bekerja kekadang tidak bekerja.
Blog mama ini terhasil daripada nasihat anak-anak dan suami sebab
dari blog ni mama boleh mendapat kekawan baru  di alam maya ini dan dapat
menulis segala perkara yang berlaku seharian suka,gembira dan sedih
dan dari blog jugalah mama boleh tahu cerita2 atau perkembangan yang
jarang mama ketahui sebelum ini....
Di harap kekawan dapat menyokong blog mama ini dan mama akan
mendapat lebih ramai lagi kekawan kat alam maya ini...
Bersama2lah kita berblogging yer...

Spontan Khamis..... Sibuk Menyiapkan Cenderahati Kawin...

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

reben yang telah siap diikat untuk diletakkn
 kat bekas cenderahati kawen nanti...
                                mama sibuk sikit sekarang ni pd kekawan semua yang datang
                                                         n tinggalkan komen nanti mama
                                                      balas komen2 tu yer lewat sikit tau
                                                                      balas tetap balas...
                                                                                Bye...



p/s  sibuk menyiapkan barang2 kawen sekarang

DUIT TABUNG