05 November 2011

# kawin n hantaran

Menyiapkan Langsir Baru...

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum semua...
Mama sekarang dok sibuk menjahit langsir baru untuk majlis kawen di rumah mama nanti....aduh terasa bagai nak patah pinggang mama dibuatnya....bilalah nak siap langsir ni penat betul rasanya tapi kalau penat macam mana pun kerja menjahit ini mesti juga disiapkan segera sebab harinya dah semakin dekat ni.....kalau tak nanti x berserilah rumah pengantin nyer kan cewahhh mama ni.... walaupun majlis tu tidak dibuat dirumah tapi rumah  kena jugalah kelihatan cantik dan berseri ada majlis kawenlah katakan....


Sesekali nak buat majlis kawen ni memang kena banyak keluar belanjanya kalau tak susah gak....skg barang-barang semuanya agak mahal harganya jadi sesetengah perkara yang boleh mama buat sendiri terpaksalah buat sendiri kalau nak upah orang menjahit pasti harganya berlipat kali ganda mahalnya... 


Pada kekawan yang nak tengok review barangan dan persiapan pengantin (anak mama )pi lah terjah blog anak mama tu semuanya ada kat situ....link blog anak mama ialah gadissathome.blogspot.com ....semuanya ada ....



p/s jahit sendiri save kos....

17 comments:

  1. bz betul mak pengantin ni hehehe ;)
    betul tu kak mas..kalau tau, baik jahit sendiri jer..leh guna duit tu ke arah yang lain pulak kan..caiyok!

    ReplyDelete
  2. memang betul tu mama, sekarang ni barang-barang memang mahal! RM50 tu mcm kecik je sekarang. dulu boleh beli mcm2 dgn RM50. rajin mama jahitkan langsir, ingat untuk raya haji ni...

    ReplyDelete
  3. mesti berseri-seri rumah mama nanti nak sambut menantu....

    ReplyDelete
  4. Wahhhhhh cantiknye langsir mama.... Eh pandainyee mama menjahit.. Untungggggg ada mama..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Mama

    SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA
    Semoga Amalan Kita Diterima Oleh Allah

    Insyaallah
    ceria dihari yg bersejarah tu....

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. wahhh, mama da sibuk dengan persiapan pengantin anak mama ya.. mesti mama pun bakal senyum2 ceria kan.. nanti saya singgah d blog anak mama tu...

    Bersua kembali. Maaf lama tak jejak kembali di sini. Salam ceria dan selamat menyambut Hari Raya Eidul Adha.

    Selamat berkorban di jalan yang di redhai oleh Allah swt.

    Ikhlas
    ~Gen2Merah~

    ReplyDelete
  7. @PinKy MoMMa
    yer la diya kena pandai save kalau x parah nanti....:)

    ReplyDelete
  8. @Santri T.P.I.N.I

    x ada lah persiapan raya x ada pun...:)

    ReplyDelete
  9. @atuk

    waalaikumussalam atuk insyaAllah....mekacih yer...:)

    ReplyDelete
  10. @Gen2Merah

    mekacih dil...InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  11. @Syafiq Ahadin

    selamat hari raya juga yer...:)

    ReplyDelete
  12. wahhh..makin bertambah bz mama ni kan...jahit sendiri lagi terasa puasnya kan mama...dan jimat kos...hee~

    ReplyDelete
  13. @Ezad Skytech

    mmg dah semakin bizi skg ni ezad....semuanya nak kena disiapkn cept...:)

    ReplyDelete
  14. waaaaa
    mang bizi tol mama ye
    mcm2 keje la
    yela
    dah x lame dh ni kan
    heeeeee

    meriahnyela
    x sabo mimi
    hehehe =]

    ReplyDelete